Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Uvoz automobila

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Re: uvoz po pordzbini (spediteri)

Poruka od macaneli » sreda, 29. dec. 2010. u 07:54h

kile111 piše:imam prijatelja koji je vec duze vreme preko a cuo sam da postoji kombinacija da se zeljeni auto sa svim potrebnim papirima dotera do grane pa preda spediteru koji zavrsava ostale papire (kazu da je jeftinije nego sam da pokusavas)
e mene interesuje sta je tu istina cekicko
ti treba pre nego sto krenes u trazenje kola da nadjes speditera koji ti nece oderati kozu sa ledja i da se dogovoris sve unapred sa njim,onda nadjes auto i doteras ga i on ti zavrsi sve,ali da nebi bilo po ledjima i kozi dogovoris se unapred koji su troskovi carine i poreza,da nebude posle znas ovo,ono pa na kraju te izadje skuplje carina i porez nego auto
van piše:Vecina kola koja dodju ovde imaju neki mali feler , tipa cukanje krila i slicno , tako se kupuju ispod cene jer je na zapadu popravka skupa , a ovde imaju razradjene seme kako da za malo para srede to
da se ne lazemo i ovde auto koji je malo presao i koji nema falinku vredi,ne raste sve ovde na drvetu kako mnogi mislie.Potpisujem napisano van
darko darko piše: mada za jeftinije kombinacije na ime kupca je zakon, to i ja kazem....
ovo nisam razumeo najbolje na sta mislis???
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 29. dec. 2010. u 08:51h

macaneli piše:
darko darko piše: mada za jeftinije kombinacije na ime kupca je zakon, to i ja kazem....
ovo nisam razumeo najbolje na sta mislis???
za jeftinije automobile (do 10 000) se najvise isplati da kupis ovde, auto koji ide direktno na ime kupca, nas dok prevedes, a i mi srbi odrzavamo do q, znaci stranac na ime.......
pa sigurno i preprodavci tamo kupuju cim dovoze iz inostranstva, moguce je naci cuknut malo auto i doterati ga ovde, ali verovatno skuplja dara nego mera, nikako neide mi u glavu, pa po oglasima cene su skoro iste kao ovde, skoro, cak neki ako je kao ovde na placu presao 150000, onda je u inostranstvi ista cena....

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » sreda, 29. dec. 2010. u 10:06h

Vidim da se stalno spominje "spediter",nije on taj koji zavrsava ceo posao imas ti jos jurnjave da zavrsis sve,spediter se ne bavi prodajom(mozda poneki ali retko),a i sto bi to radio,njemu je lakse da ti odradi samo papire i uzme za ruke 250-300 jevreja plus carina i porez,a carina i porez opet zavise i od zemlje uvoza tipa auta i godista,kilometrazu sam dizes tj teras auto u neki servis koji to radi(od 2000din pa navise),pre spedicije teras na tehnicki da ocitaju broj motora jer ga vecina vozila preko nemaju u saobracajnoj( oko 1500din),pa ako nije napravljen ulaz eto i odlaska opet na granicu(40eur ruke+gorivo+papiri+podmazivanje carinika),moras posle spedicije da teras na carinski plac da odlezi(oko 2000din i vise ako je guzva),ako je auto 2001god eto i homologacija koja se podnosi u zgradi siv-a i ceka se od dve do cetiri nedelje(oko 3000din),a da nepricam sto moras da rizikujes i vozis auto na strane table od jednog do drugog mesta da bi sve zavrsio,mozes to da izbegnes ali onda lepo plati slep i vozaj auto po svim ovim destinacijama sto ni malo nije jeftino.....

laki
Poruka: 560
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 07:37h

Poruka od laki » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 09:20h

Pogledajte ponudu ovog auto placa iz Sabca http://www.polovniautomobili.com/tonika06

Imaju dosta povoljnije ponude od ostalih (one dve Astre G, Corsa C, Clio, nazalost Fordova nema, osim onog Focusa), sa slika mi deluju da su u ok stanju (ako zanemarimo sto su prljavi, i po malo zakaceni i izgrebani).

Jel gledao neko njihova vozila? I jel zna neko ko je iz Sabca nesto o njima?

saki fiesta
Poruka: 32
Član foruma od: utorak, 23. nov. 2010. u 10:35h

Poruka od saki fiesta » utorak, 25. jan. 2011. u 18:55h

Kolega mogu ti preneti svoje iskustvo,ako vec nisi kupio vozilo.Dve godine sam trazio auto za sebe(Fiestu) nema auto placa od Subotice do Pazara na koji nisam svratio.Na placevima su automobili ako ne lupani ono bar malo udareni,moras dobro da poznajes materiju ili da imas dobrog majstora sa sobom u suprotnom na plac ne idi (u Sabac i Rumu nikako).Dobri automobili u inostrnstvu su skupi kao i ovde tako da na njima nema zarade pa ih i ne dovoze,a i tamo placeve drze sumnjiva lica(Turci,Bugari,Ukrainci...)tako da je to presipanje iz supljeg u prazno.Ako zelis auto za sebe raspituj se za preporuku kod prijatelja,rodjaka,komsija a mozda i ovde na sajtu kod nekog majstora.Ja sam posle 2god.nasao auto za sebe,od prvog vlasnika 4,5god.star redovno odrzavan u GM sa pravom kilometrazom sa svakim racunom iz servisa,kao nov.Za taj novac sam mogao da uvezem auto stariji 3god. od mog sa ko zna kojom kilometrazom verovatno cukan i farban.Samim tim takvom vozilu moras odmah da uradis veliki servis,a to je dodatni trosak od jedno 500e.Po meni auto polovan samo po preporuci dali iz inostranstva ili odavde nebitno.Tebi i tvom buducem Fordu sve najbolje.

darko darko

Poruka od darko darko » sreda, 26. jan. 2011. u 19:04h

ima li negde izracunavanje carinske stope, i poreze na promet, nikako nemogu da provalim katalosku vrednost po kojoj se naplacuje carina i porez, postoji neka glupost na "registraciji" ali tamo mondeo 2004 vise kosta porez i carnina nego sto sam ja nasao u oglasima uvezen koji i de na ime http://www.registracija-vozila.rs/index ... na&lang=sr , (mondeo 2005 je procenjen na 10 000 do 15 000 e cekicko , pa to nema ni da se neko zjbe u oglasima da stavii tu cenu, pitam se koliko osiguranje isplacuje totalnu stetu, verujem ne preko 350 000 dinara cekicko cekicko ), jbg za moj mondeo 1998 td su realno procenili da nevredi nista tj- 000 00 mrgreen

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » četvrtak, 27. jan. 2011. u 09:56h

Pa u carinskim katalozima uvek je vrednost vozila veca nego trzisna.
Meni su auto hteli cariniti na 3500 eur , pazi auto iz 89-e dok mu je ovde realna vrednost bila oko 2000 ....
Pa ti vidi....
Pa sam ja to malo podmazao sa masnom zelenom novcanicom od 100 nemackih eura da se carini na 2000 eur , a i pored toga carina i porez su me izasli
ravno 1000 nemackih eura.
Pa ti vidi...
Auto sam platio oko 400 + 1000 + ostala ulaganja....
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

darko darko

Poruka od darko darko » četvrtak, 27. jan. 2011. u 10:57h

:-| auto si platio 400 evra a carina i porez 1000 nemogu da verujem,
pa to carinici i naduvaju da bi skodali massss, a kada je procena stete na osiguranje onda auto nevredi nista ili tri puta manje, strasno, jos jedan razlog da verujes da od ove drzave nema nista i da je otisl u q....

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » četvrtak, 27. jan. 2011. u 11:01h

Mogu i skenirati racun sa carine da se vidi na koliko su ga procenili iako im je dostavljen racun za auto i koliko je placen

darko darko

Poruka od darko darko » četvrtak, 27. jan. 2011. u 11:04h

nema potrebe, niko neosporava verujem ti, samo se cudim, izvini ako je delovalo drugacije, samo ja nisam verovao ocima sta sam procitao, pogledaj procena na registraciji za mondea 6-7 godina star, racunaju ga po katalodu duplo i troduplo bez cenkanja, to je ludo....
znaci auto od 10 000 ce po njima vredi 30 000 po njima, da nije lopovluka bio bi nam vozni park mladji za 5 godina

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » četvrtak, 27. jan. 2011. u 11:39h

Cilj je da se podmladi vozni park sa novim subvencionisanim Zuntom... Kapiras ....

milanbil
Poruka: 779
Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h

Poruka od milanbil » četvrtak, 27. jan. 2011. u 15:58h

Evo iskustva iz prve ruke, čoveka kojoi je uvezao auto iz Slovenije, bez ikakvog predhodnog znanja
i iskustva (čitaj - mene). Bio sam u Sloveniji kod rođaka letos i odlučio da dovezem kola otuda.
Naravno pratio sam avto.net i našao focusa 1.6 benzinca 2001 godičte po ceni od 2900evra.
Kad sam se vratio vido sam da u italiji isti imaš za 1600 evra pa naviše.
E sad , ovaj moj je prešao 113000km, imao je servisnu,
jako dobre letnje gume (čitaj kao nove) i još bolje zimske gume sa felnama.

Ako ne računam put do Slovenije i nazad, dovoženje auta me košta oko 200 evra (dakle probne tablice, osiguranje, izvozna deklaracija
vinjeta, papiri na našoj granici, mito cariniku). Plus ovde carina 800 evra i špedicija 120 evra.
Krajnja cena oko 4000 evra.

Dakle, ništa nisam uštedeo, aki se kao tešim da sam siguran u auto, tj nije prešo 300 000 km, kao ovi naši.
Prema mom mišljenju veliki posao za nekog ko nema pojima o ovom poslu, a pitanj je da li vredi tolikog truda.
Na kraju, kao što neko gore reče, nikad nisi siguran šta kupuješ, makar i u Sloveniji, a kamo li negde drugde.

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » četvrtak, 27. jan. 2011. u 18:43h

milanbil piše:Evo iskustva iz prve ruke, čoveka kojoi je uvezao auto iz Slovenije, bez ikakvog predhodnog znanja
i iskustva (čitaj - mene). Bio sam u Sloveniji kod rođaka letos i odlučio da dovezem kola otuda.
Naravno pratio sam avto.net i našao focusa 1.6 benzinca 2001 godičte po ceni od 2900evra.
Kad sam se vratio vido sam da u italiji isti imaš za 1600 evra pa naviše.
E sad , ovaj moj je prešao 113000km, imao je servisnu,
jako dobre letnje gume (čitaj kao nove) i još bolje zimske gume sa felnama.

Ako ne računam put do Slovenije i nazad, dovoženje auta me košta oko 200 evra (dakle probne tablice, osiguranje, izvozna deklaracija
vinjeta, papiri na našoj granici, mito cariniku). Plus ovde carina 800 evra i špedicija 120 evra.
Krajnja cena oko 4000 evra.

Dakle, ništa nisam uštedeo, aki se kao tešim da sam siguran u auto, tj nije prešo 300 000 km, kao ovi naši.
Prema mom mišljenju veliki posao za nekog ko nema pojima o ovom poslu, a pitanj je da li vredi tolikog truda.
Na kraju, kao što neko gore reče, nikad nisi siguran šta kupuješ, makar i u Sloveniji, a kamo li negde drugde.

kao prvo tebe su odrali za carinu i porez, plus troskovi spedicije,drugo jesi siguran da slovenci ne vracaju kilometrazu??Kad sam kupovao mog focusa uzeo sam ga u salonu,cudilica-mudilica, kao garancija na motor,na menjac...nebitno...zagledam se u audi a3 2007,na papiru okacenom pise 115000km,sednem dam kontakt kad ono 75000km :-| ,pitam prodavca sta nije u redu,a odgovor posle izduzene face koju je napravio je bio da se zajebao kad je pisao papir...da...daa

negde sam pisao vec,pre kupovine auta,mora se dogovoriti sve sa spediterom,da posle ne bi bilo po usima....

darko darko-to neces nigde naci

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

darko darko

Poruka od darko darko » četvrtak, 27. jan. 2011. u 19:01h

nerazumem sta necu naci nigde, nekapiram.....

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » četvrtak, 27. jan. 2011. u 19:10h

darko darko piše:nerazumem sta necu naci nigde, nekapiram.....
darko darko piše:ima li negde izracunavanje carinske stope, i poreze na promet, nikako nemogu da provalim katalosku vrednost po kojoj se naplacuje carina i porez
ovo

darko darko

Poruka od darko darko » četvrtak, 27. jan. 2011. u 19:15h

ok hvala, nasao sam gore ima link procena vrednosti, ali kazem auto koji je uvezen i u dobrom stanju na ime, (kazem u dobrom stanju jer je bar u nekom servisu odrzavan a ne kao kod nas pola njih nema pojma, ) i taj auto vredi tri puta vise, znaci tri puta nego po katalogu, pa to je nemoguce.....
mada ovo je verovatno samo neka glupost na registraciji- sajtu nikad se nezna....

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » četvrtak, 27. jan. 2011. u 19:20h

zato i kazem da se sve treba dogovoriti sa spediterom pre kupovine i uvoza.Ako je racun koji prilazete carini na uvid mani od kataloske vrednosti istog auta,onda kompijuter sam dize cenu po kojoj se carini auto,tj sam dize i odredjuje katalosku vrednost...

milanbil
Poruka: 779
Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h

Poruka od milanbil » petak, 28. jan. 2011. u 20:30h

macaneli piše:

kao prvo tebe su odrali za carinu i porez, plus troskovi spedicije,drugo jesi siguran da slovenci ne vracaju kilometrazu??Kad sam kupovao mog focusa uzeo sam ga u salonu,cudilica-mudilica, kao garancija na motor,na menjac...nebitno...zagledam se u audi a3 2007,na papiru okacenom pise 115000km,sednem dam kontakt kad ono 75000km :-| ,pitam prodavca sta nije u redu,a odgovor posle izduzene face koju je napravio je bio da se zajebao kad je pisao papir...da...daa

negde sam pisao vec,pre kupovine auta,mora se dogovoriti sve sa spediterom,da posle ne bi bilo po usima....

Gde je taj salon cudilica-mudilica?
Ovo za špeditera si potpuno u pravu. Kad smo se dogovarali za uvoz rekli su mi samo ti kupi i ništa se ne sekiraj. A posle 120 evra.

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » petak, 28. jan. 2011. u 21:41h

he,he čudilica-mudilica u kontekstu salona gde sam ja uzeo auto.Sve nalickano,ozbiljan auto salon,zastupnik zvanicni za forda i yamahu,kad ono malo se igraju sa kilometrazom.Zbog toga i vicem prvo se dogovoris sa spediterom sve,dogovorenu sumu,sve posle ako iskrsne placa on,ti imas dogovorenu cenu usluge

semper
Poruka: 24
Član foruma od: sreda, 14. mar. 2012. u 13:32h

Uvoz automobila u Srbiju?

Poruka od semper » petak, 16. mar. 2012. u 08:11h

Koja je procedura uvoza auta u Srbiju? Da li postoje neka ograničenja (godina proizvodnje, eco norma...?) Koliko su porezi i davanja državi?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Uvoz automobila u Srbiju?

Poruka od BojanM » petak, 16. mar. 2012. u 08:32h

Nisam se preterano zanimao za ovu temu već neko vreme, pa možda grešim, ali ispraviće me upućeniji...

U ovom trenutku je osnovni uslov da auto mora da zadovoljava Euro 3 standard (i to samo ako je fabrički proizveden kao takav, naknadne modifikacije se ne priznaju). Od toga su izuzeti oldtajmeri (vozila starija od 30 godina) i vozila koja predstavljaju "svojevrstan materijalni spomenik tehničke kulture", što se potvrđuje dozvolom koju izdaje nadležna institucija (Muzej automobila u Beogradu).

http://www.registracija-vozila.rs/index ... Itemid=122
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

semper
Poruka: 24
Član foruma od: sreda, 14. mar. 2012. u 13:32h

Poruka od semper » petak, 16. mar. 2012. u 09:32h

E to je to, koristan link thumbsuph Znači skoro isto kao u Hrvatskoj...

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 16. mar. 2012. u 12:27h

Cheers m8 :beer:
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Poruka od shakal_86 » petak, 16. mar. 2012. u 20:32h

Porez drzavi je normalno 18% od ukupne vrednosti auta ili od kupljenje cene sto se utvrdjuje po nekom njihovom katalogu.Mozes ti da pises da si ga platio i 300 evra oni ti procene auta iznjihovog kataloga i onda prihvataju cenu iz kataloga nebitno koliko si ga ti platio.
Ako napises neku realnu cenu da si ga platio a da se ne razlikuje mnogo od njihove procene auta onda prihvataju tvoju cenu u svakom slucaju to ne mozes da znas dok ga oni ne pregledaju.
I placas carinu negde oko 200 evra. tj oko 12% sa bez deklaracije i 2.5% sa deklaracijom od ove godine sledece godine se ukida carina ali isto tako se prica da ce moci da se uvezu samo EURO 4,EURO 3 ce zabraniti.
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 16. mar. 2012. u 21:51h

Nije bas, nazalost :(
Prvo na procenjenu cenu zaracunas carinu, pa onda na ukupan iznos (cena + carina) obracunas PDV od 18%.

Daklem
Carina= cena * 2.5% (ako je auto proizveden u EU, ako nije onda * 12%)
PDV=(cena + cena*2.5%) * 18%

To jest ukupne dadzbine su ti 20.95% (ili 32.6% ako vozilo nije proizvedeno u EU)

Na to daodajes cenu spedicije i lezarinu (moras da platis bar jedan dan, iako auto mozda ostane 2 munuta), i cini mi se da ima neka taksa.
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“