milanbil piše:Evo iskustva iz prve ruke, čoveka kojoi je uvezao auto iz Slovenije, bez ikakvog predhodnog znanja
i iskustva (čitaj - mene). Bio sam u Sloveniji kod rođaka letos i odlučio da dovezem kola otuda.
Naravno pratio sam avto.net i našao focusa 1.6 benzinca 2001 godičte po ceni od 2900evra.
Kad sam se vratio vido sam da u italiji isti imaš za 1600 evra pa naviše.
E sad , ovaj moj je prešao 113000km, imao je servisnu,
jako dobre letnje gume (čitaj kao nove) i još bolje zimske gume sa felnama.
Ako ne računam put do Slovenije i nazad, dovoženje auta me košta oko 200 evra (dakle probne tablice, osiguranje, izvozna deklaracija
vinjeta, papiri na našoj granici, mito cariniku). Plus ovde carina 800 evra i špedicija 120 evra.
Krajnja cena oko 4000 evra.
Dakle, ništa nisam uštedeo, aki se kao tešim da sam siguran u auto, tj nije prešo 300 000 km, kao ovi naši.
Prema mom mišljenju veliki posao za nekog ko nema pojima o ovom poslu, a pitanj je da li vredi tolikog truda.
Na kraju, kao što neko gore reče, nikad nisi siguran šta kupuješ, makar i u Sloveniji, a kamo li negde drugde.
kao prvo tebe su odrali za carinu i porez, plus troskovi spedicije,drugo jesi siguran da slovenci ne vracaju kilometrazu??Kad sam kupovao mog focusa uzeo sam ga u salonu,cudilica-mudilica, kao garancija na motor,na menjac...nebitno...zagledam se u audi a3 2007,na papiru okacenom pise 115000km,sednem dam kontakt kad ono 75000km :-| ,pitam prodavca sta nije u redu,a odgovor posle izduzene face koju je napravio je bio da se zajebao kad je pisao papir...da...daa
negde sam pisao vec,pre kupovine auta,mora se dogovoriti sve sa spediterom,da posle ne bi bilo po usima....
darko darko-to neces nigde naci
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)