Moderni dizeli - snaga/trajnost
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Moderni dizeli - snaga/trajnost
Jednostavno , nema sanse ...
Ai licemerno deluje izjava da je nesto najstedljivije u klasi koja je sama po sebi rasipnicka . Ja sam najmrsaviji od debelih ljudi ... Ok ,ali zasto si debeo ?
Ai licemerno deluje izjava da je nesto najstedljivije u klasi koja je sama po sebi rasipnicka . Ja sam najmrsaviji od debelih ljudi ... Ok ,ali zasto si debeo ?
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: Nekoliko novina za F-150 za 2011
zato sto im se moze, jer njima kad nestane benzina oni popale tenkove i pravac irak, takodje je kod njih gorivo dosta jeftinije nego kod nas, kad uzmes platu skolovanog amerikanca od 7 do 15 000 dolara gde je benzin (EVO RECI CE NAM TALEGA KOLIKO JE BENZIN ALI LITAR- DOLARA U AMERICI, KOD NAS JE 1,6 DOLARA LITER A REGITRACIJA V6 OKO 180 000 DIN ILI 2300 DOLARA GODISNE SAMO OSNOVNO OSIGURANJE) i naseg skolovanog od 1000 dolara gde je benzin 120 din a to je 1,6 dolara skoro litar, i imajuci u vidu da v 8 motori rasporede klipove prosecna potrosnja na otvorenom je samo malo veca ali i motor duze traje, pogotovo svi su automatici, dobijes da se oni voze mnogo jeftinije nego mi, da nespominjem registraciju ovog V6 - v8 koji bi kod nas kostala oko 180 000 dinara ili 2300 dolara godisnje samo obavezna varijanta registracije, takodje je dosta visa klasa od ovih nasih na pedale, najskuplji ford exspedition sa navigacijom, kozom, cak 7 sedista i svim glupostima kosta kao nas mondeo, tamo je i fokus jeftiniji, moze im se, da je kod nas tako ja bi vozio benzinca .....
i nemozes da uporedjujes potrosnju a mercedesa a klase i s klase, zato postoje klase, sigurno kuga sa 4x4 trosi vise nego fiesta....
ti automobili f150 su kod njih radnicka klasa, kao kod nas mondeo lubenicar
, mustang je kao fokus benzinac sa dvoje vrata, tako da uvek mogu pre od nas kupiti skuplji automobil vece klase i voziti ga jeftinije nego mi ovde ove sporete, imaju i oni mrsave fokuse sto ih ne kupuju, jestiniji su nego kod nas za 30 %, a plate su im 10 puta vece...
i nemozes da uporedjujes potrosnju a mercedesa a klase i s klase, zato postoje klase, sigurno kuga sa 4x4 trosi vise nego fiesta....
ti automobili f150 su kod njih radnicka klasa, kao kod nas mondeo lubenicar

Poslednja izmena: darko darko, na dan nedelja, 23. jan. 2011. u 11:42h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8419
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
I kod nas bi gorivo moglo da bude 70-80 din, samo da ovi zulumćari nisu nametnuli toliki zulum. Njih šta briga za zulum, svakako im mi narod platimo vozanje za V6 i V8 automobilima...
Ja kako sam čuo da je stvarna cjena litre benzina oko 40 din, ostatak cjene su akcize i porezi. Drugim rječima deri budale oguli im kožu s leđa.
Ja kako sam čuo da je stvarna cjena litre benzina oko 40 din, ostatak cjene su akcize i porezi. Drugim rječima deri budale oguli im kožu s leđa.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
...pa ajde da organizujemo neki protest 

- Iosis
- VIP
Koliko nas, dvojica?! Da pravio frku i dernjamo se oko skupštine. vid budale
Dok ne bude opet nešto kao 5. oktobar nema nama jeftine vožnje...
Dok ne bude opet nešto kao 5. oktobar nema nama jeftine vožnje...
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Sto da ne,recimo SAABov 1.9 TTiD ima 180ks i 400nm..zamisli tek neki 2.2;2.5;2.7 ili 3.0 moderni evropski dizel,bi bili i vise nego dovoljni za bilo koji posao a cenim da bi i potrosnja bila daaaaaaaaleko manja..ma nije ni bitno,to je americki sistem,nema tu nekog specijalnog razloga i izrazite potrebe zasto je tako kako jeste,znam da se neces sloziti jer nemas bas kriticki pogled na njihovu filozofiju ali kad se sve sabere i oduzme poprilicno je zajebana ta njihova filozofija..
- darko darko
koliko je dolara benzin tamo litarTalladega_500 piše:van piše:up.
i trece, sta se moze ocekivati od full-size pickupa? Da ponude 1.9 dizel u njemu?
- Cedo
- VIP
Napisao covek u drugoj temi ("Zanimljivi fordovi"),70 dinara ispada 1 litar,kad se preracuna..
- darko darko
nisam video, ok hvala, znaci fali manje od deset dinara da bude duplo jeftiniji, a standard jos veca razlika, s obzirom na kvalitet goriva i kradju na pumpama, cenu registracije, jeftinije se voze nego ja sa mondeo dizelom, pa zasto ne bi.....
- Iosis
- VIP
Za 1.9 od 180 ks ne znam, ali sigurno da nije mnogo. Prije par godina sam kupio Auto Build i u njemu su testirali Grande Punto 1.3 JTD, uz to je pisalo da je taj motor predviđen da pređe 250.000 km.
Jeste tehnologija uznapredovala, materijali su mnogo bolji, izdržljiviji, ali ipak nije to tako dugotrajno. Možda porodični automobili i mogu tako da se rade, jer oni ne prelaze velike kilometraže kao radne mašine i ne vuku tako veliki teret.
Jeste tehnologija uznapredovala, materijali su mnogo bolji, izdržljiviji, ali ipak nije to tako dugotrajno. Možda porodični automobili i mogu tako da se rade, jer oni ne prelaze velike kilometraže kao radne mašine i ne vuku tako veliki teret.
- Cedo
- VIP
2.0 TDCi koliko znam iz price prelaze preko 600,000km bez otvaranja..
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
700k i kusur km, ja cuo.
Ali se opet slazem sa Taladegom, veliki benzinci sa malom snagom su trajniji sigurno od malih turbo dizela. Vec od velikih (kamionskih) turbo dizelasa... Nisam bas siguran.
Ali se opet slazem sa Taladegom, veliki benzinci sa malom snagom su trajniji sigurno od malih turbo dizela. Vec od velikih (kamionskih) turbo dizelasa... Nisam bas siguran.
Fiesta!!
- Cedo
- VIP
Kad bi ti preko noci podmetnuli nekog 2.0 evropljanina i vatu u usi nebi ni osetio razliku
,salim se..da ne offujem vise,Keep Us Updated
..

- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 13539
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Da sam u Evropi vozio bi sigurno nesto drugo.
Nedavno sam bio 2 sedmice u Beogradu i moj prevoz je bio stari '85 Golf 1.6 dizel sa cini mi se nekih 65 hp. Nije najbolji auto koji sam vozio
, ali me je odvezao gde sam trebao ici.
Nedavno sam bio 2 sedmice u Beogradu i moj prevoz je bio stari '85 Golf 1.6 dizel sa cini mi se nekih 65 hp. Nije najbolji auto koji sam vozio

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Cedo
- VIP
Da nije mozda TD i 70ks
..

- Iosis
- VIP
2.0 TDCi kao tvoj u Mondeo od 130 ks i nije baš mnogo nasviran. Kao npr. VW-ov 2.0 TDI sa 200 ks.cedo86 piše:2.0 TDCi koliko znam iz price prelaze preko 600,000km bez otvaranja..
- Cedo
- VIP
Otkud sad taj od 200,jel to neka race verzija?Znam za onaj od 170..uglavnom,raste snaga svaki put po malo a turbo cini cuda
..pomenuti TTiD ih ima dva..Novi TDCi ima 163ks i ne verujem da ce biti losiji od mog sa 131ks..kao ni ti TDI motori..

- dule0911
-
Ima vw i 2.0tdi bi-turbo, ugradjuje se u amarok i Transporter putnicki, u Amaroku ima 163ks, u Transporteru 180ks.
Posle cu pomeriti off negde, preterali smo ga.
Posle cu pomeriti off negde, preterali smo ga.
Fiesta!!
- darko darko
ajde kad smo vec krenuli, wv ima od 170 ks od 200 nisam cuo ali znam da ovaj od 170 trosi litar ulja na 1000 km i da je to za njih u servisu normalno, ali ima i mondeo od 2,2 od 200 ks jeste da ima 150 kubika vise koje nisu dobri za registraciju ali i verovatno vise prelazi od wv....
- Iosis
- VIP
Vidio sam negdje u nekom cjenovniku da ima Passat 2.0TDI sa 200 ks.
- dule0911
-
To je za novi passat b8 koji tek treba da se pojavi na trzistu, jos ga nema, pa ni tog motora 
edit:
Mozda pocetak teme nema veze sa naslovom, ali to je visak offtopica pa se zadesio tu

edit:
Mozda pocetak teme nema veze sa naslovom, ali to je visak offtopica pa se zadesio tu

Fiesta!!
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Re: Moderni dizeli - snaga/trajnost
Ne znam zasto se uopste i porede benzinci i dizeli , dve totalno razlicite koncepcije motora ,pocnimo od toga kako oba motora rade tacnije na kom principu.
Dizel ima malo bolju iskoristivost goriva i veci obrni moment od benzinca iste klase i to je ono sto ga vadi , znaci uz manje naprezanja (samim tim i pojedenog goriva) postize isto ili vise od benzinca pri nekom jacem opterecenju.
Dalje benzinac se mnogo lakse vrti sto je opet uzrocno posledicna stvar koja je vezana za princip rada motora itd itd itd .
Na ovu temu se moze razglabati satima i danima , a to koji ce duze da traje ne zavisi toliko od vrste motora koliko od kvaliteta materijala od kojeg je napravljen.
Primera radi (najbanalniji i prvi mi pada na pamet) , secate se svi stojadina sa italijanskim motorom koji je opusteno prelazio preko 100k km , dok DMB iz sredine 2000-ih jedva sastavi 40k i to da se busi na 3-cu specijalu.
Dizel ima malo bolju iskoristivost goriva i veci obrni moment od benzinca iste klase i to je ono sto ga vadi , znaci uz manje naprezanja (samim tim i pojedenog goriva) postize isto ili vise od benzinca pri nekom jacem opterecenju.
Dalje benzinac se mnogo lakse vrti sto je opet uzrocno posledicna stvar koja je vezana za princip rada motora itd itd itd .
Na ovu temu se moze razglabati satima i danima , a to koji ce duze da traje ne zavisi toliko od vrste motora koliko od kvaliteta materijala od kojeg je napravljen.
Primera radi (najbanalniji i prvi mi pada na pamet) , secate se svi stojadina sa italijanskim motorom koji je opusteno prelazio preko 100k km , dok DMB iz sredine 2000-ih jedva sastavi 40k i to da se busi na 3-cu specijalu.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- cvilijams
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
- Kontakt:
Ali dizel je takodje i "prljaviji" motor,zato sam ja uvek za benzinca a i ne svidja mi se zvuk dizel motora.Takodje dizel motor sav svoj obrtni moment ispolji u rasponu od 1500-3000 rpm i onda sve nestane i to se meni licno ne svidja.
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
- Iosis
- VIP
Da li je dizel prljaviji?
Ovi novi dizeli su čistiji od benzinaca.
Sve ima svoje, i benzin i dizel imaju svoju osobinu zbog kojeg se sviđa i ne sviđa. Ja bih lično više volio dizela nego benzinca.
Evo npr. situacija s dizelom kad je pao snjeg, išao sam do drugara autom, kada sam se vraćao do njega je sve nizbrdo, ima i jakog brda gdje ima snjega i malo zeznuto spustiti se, lako bi točkovi blokirali. Zato fino ubacio u 3. brzinu i spustio se na motornom kočenju bez problema, kočnice nisam pipnuo. Dok benzinca kad sam vozio pustiš mu gas on nastvlja da se kreće bez usporavanja. Takođe sviđa mi se kod dizela, kad nailazim na semafor i vidim iz daleka da je crveno, pustim gas, ostavim ga u 3-4 brzini zavisi u kojoj sam vozio, on lagano sam usporava, taman dođem do semafora, stisnem kvačila auto se još uvjek polako kreće, pali se zeleno, ubacim u 2. i gas, mnogo manja potrošnja, manje sam potrošio kočnice, a nisam se smarao čekajući na semaforu. To naravno radim ako vidim da iza mene nema nikoga da ne zajebavam vozača iza sebe svojim kilavljenjem do semafora.

Ovi novi dizeli su čistiji od benzinaca.
Sve ima svoje, i benzin i dizel imaju svoju osobinu zbog kojeg se sviđa i ne sviđa. Ja bih lično više volio dizela nego benzinca.
Evo npr. situacija s dizelom kad je pao snjeg, išao sam do drugara autom, kada sam se vraćao do njega je sve nizbrdo, ima i jakog brda gdje ima snjega i malo zeznuto spustiti se, lako bi točkovi blokirali. Zato fino ubacio u 3. brzinu i spustio se na motornom kočenju bez problema, kočnice nisam pipnuo. Dok benzinca kad sam vozio pustiš mu gas on nastvlja da se kreće bez usporavanja. Takođe sviđa mi se kod dizela, kad nailazim na semafor i vidim iz daleka da je crveno, pustim gas, ostavim ga u 3-4 brzini zavisi u kojoj sam vozio, on lagano sam usporava, taman dođem do semafora, stisnem kvačila auto se još uvjek polako kreće, pali se zeleno, ubacim u 2. i gas, mnogo manja potrošnja, manje sam potrošio kočnice, a nisam se smarao čekajući na semaforu. To naravno radim ako vidim da iza mene nema nikoga da ne zajebavam vozača iza sebe svojim kilavljenjem do semafora.

- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Taunus 17m piše:Ne znam zasto se uopste i porede benzinci i dizeli , dve totalno razlicite koncepcije motora ,pocnimo od toga kako oba motora rade tacnije na kom principu.
Jedino gde su dizeli bolji od benzinaca je potrosnja. Sve ostalo je na strani benzinaca. Uporedi turbo dizel i turbo benzinac iste zapremine... ?
Buducnost su mali turbo benzinci sa direktnim ubrizgavanjem i hibridi.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v