Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pitanje vezano za uvoz iz Srbije u BiH(RS)

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
Gala
Poruka: 6
Član foruma od: četvrtak, 25. nov. 2010. u 11:32h

Pitanje vezano za uvoz iz Srbije u BiH(RS)

Poruka od Gala » utorak, 7. dec. 2010. u 09:29h

Pozdrav,
Molio bih da mi neko kaze sljedece:
Evo ja sad nadjem oldtimera u Srbiji (Taunus TC1 :-) ) kome je istekla registracija i hocu da ga kupim, prevedem na sebe i uvezem u BiH/RS.
Interesuje me kakva je tacno procedura u Srbiji, da li sadasnji vlasnik moze uzeti neke probne tablice za njega cisto da ga prevezem ovde i da li one moraju biti na moje ime ili na njegovo ime (iako ga ja kupujem, znaci imali bi neki kupoprodajni ugovor i prepis vlasnistva...)?

Hvala unaprijed.
Na plin se kuva, na dizel se ore, na benzin se vozi!

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Pitanje vezano za uvoz iz Srbije u BiH(RS)

Poruka od Dragomir » utorak, 7. dec. 2010. u 14:59h

Za proceduru uvoza oltajmera u Bosnu moras se tamo raspitati sta traze.Negde traze da bude registrovan a negde ne.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » utorak, 7. dec. 2010. u 18:37h

Registuje ga tip i samo napravite punomoc da ga mozes prevesti preko granice a moze i on da ti ga doveze,jelte...nema nacina da ga dovezes a da nije registrovan...

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 7. dec. 2010. u 21:58h

Gala ja da sam na tvom mestu pre bi iznajmio prikolicu... cene se krecu od 15 do 20 - 25eura dan.. dodjes kolima po njega nateramo ga na prikolicu dobijes punomoc (sta vec treba) i picis... thumbsuph tebi je bitno sta ce na granici traziti... a znas i sam da auto nije vozen skoro 1 god... tako da nije pouzdan.... ali radi kako hoces... thumbsuph
Slika

TBV
Poruka: 597
Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h

Poruka od TBV » utorak, 7. dec. 2010. u 22:28h

Ja sam bas prodao jednog BMWa coveku u Banjaluci i on kaze da mu je trebala neka potvrda da muzej ne potrazuje taj auto za sebe i treba ti kupoprodaji ugovor,saobracajna i najbolje ti je da odradis negde kod nas carinu u spediciji nekoj. A ako hoces auto za delove,to ti ne treba nista. Najbolje ti je prikolicu da izajmis,nema sta!
No Turbo-no fun! No LPG! Slika

Gala
Poruka: 6
Član foruma od: četvrtak, 25. nov. 2010. u 11:32h

Poruka od Gala » utorak, 14. dec. 2010. u 15:04h

ja sam se vec raspitao u carinskoj ispostavi Banjaluka i tu mi rekose da mi treba kupoprodajni ugovor (ovjeren u opstini NS ili kod notara) i izvozni papiri koje mi pravi carina u NS. I to je to. To za muzej mi niko nije spomenuo.
Naravno, ako bih ga vozio dogovorio bih s vlasnikom da ga registruje ono na 2-3 dana, kako vec to ide.
Mada ipak je sigurnije prikaciti tu prikolicu pa ga dovuci ovamo. (pa onda vratit jel..)
I onda, ako ga budem vozio na prikolici, da li tad treba da bude registrovan i treba li saobracajna?
Posto ja inace jos nemam polozen vozacki (iako imam 23 god jbg..), vec bi sa mnom isao covjek koji ima..

inace hvala vam na informacijama :)
Na plin se kuva, na dizel se ore, na benzin se vozi!

TBV
Poruka: 597
Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h

Poruka od TBV » utorak, 14. dec. 2010. u 16:57h

50e ti je iznajmljianje prikolice tamo kod tebe i auto moras da odjavis a to za muzej su njemu rekli ovde u spediciji mada nisam 100% siguran da ti to uopste treba, mada ima logike posto je oldtimer i carinis ga kao oldtajmera. Najbolje nadji broj od carine u ns pa njih pitaj.
No Turbo-no fun! No LPG! Slika

Odgovori

Povratak na „Svaštara“