Pitanje vezano za uvoz iz Srbije u BiH(RS)
Moderator: ace1
- Gala
- Poruka: 6
- Član foruma od: četvrtak, 25. nov. 2010. u 11:32h
Pitanje vezano za uvoz iz Srbije u BiH(RS)
Pozdrav,
Molio bih da mi neko kaze sljedece:
Evo ja sad nadjem oldtimera u Srbiji (Taunus TC1 :-) ) kome je istekla registracija i hocu da ga kupim, prevedem na sebe i uvezem u BiH/RS.
Interesuje me kakva je tacno procedura u Srbiji, da li sadasnji vlasnik moze uzeti neke probne tablice za njega cisto da ga prevezem ovde i da li one moraju biti na moje ime ili na njegovo ime (iako ga ja kupujem, znaci imali bi neki kupoprodajni ugovor i prepis vlasnistva...)?
Hvala unaprijed.
Molio bih da mi neko kaze sljedece:
Evo ja sad nadjem oldtimera u Srbiji (Taunus TC1 :-) ) kome je istekla registracija i hocu da ga kupim, prevedem na sebe i uvezem u BiH/RS.
Interesuje me kakva je tacno procedura u Srbiji, da li sadasnji vlasnik moze uzeti neke probne tablice za njega cisto da ga prevezem ovde i da li one moraju biti na moje ime ili na njegovo ime (iako ga ja kupujem, znaci imali bi neki kupoprodajni ugovor i prepis vlasnistva...)?
Hvala unaprijed.
Na plin se kuva, na dizel se ore, na benzin se vozi!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Pitanje vezano za uvoz iz Srbije u BiH(RS)
Za proceduru uvoza oltajmera u Bosnu moras se tamo raspitati sta traze.Negde traze da bude registrovan a negde ne.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Registuje ga tip i samo napravite punomoc da ga mozes prevesti preko granice a moze i on da ti ga doveze,jelte...nema nacina da ga dovezes a da nije registrovan...
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Gala ja da sam na tvom mestu pre bi iznajmio prikolicu... cene se krecu od 15 do 20 - 25eura dan.. dodjes kolima po njega nateramo ga na prikolicu dobijes punomoc (sta vec treba) i picis...
tebi je bitno sta ce na granici traziti... a znas i sam da auto nije vozen skoro 1 god... tako da nije pouzdan.... ali radi kako hoces... 

- TBV
- Poruka: 597
- Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h
Ja sam bas prodao jednog BMWa coveku u Banjaluci i on kaze da mu je trebala neka potvrda da muzej ne potrazuje taj auto za sebe i treba ti kupoprodaji ugovor,saobracajna i najbolje ti je da odradis negde kod nas carinu u spediciji nekoj. A ako hoces auto za delove,to ti ne treba nista. Najbolje ti je prikolicu da izajmis,nema sta!
No Turbo-no fun! No LPG! 

- Gala
- Poruka: 6
- Član foruma od: četvrtak, 25. nov. 2010. u 11:32h
ja sam se vec raspitao u carinskoj ispostavi Banjaluka i tu mi rekose da mi treba kupoprodajni ugovor (ovjeren u opstini NS ili kod notara) i izvozni papiri koje mi pravi carina u NS. I to je to. To za muzej mi niko nije spomenuo.
Naravno, ako bih ga vozio dogovorio bih s vlasnikom da ga registruje ono na 2-3 dana, kako vec to ide.
Mada ipak je sigurnije prikaciti tu prikolicu pa ga dovuci ovamo. (pa onda vratit jel..)
I onda, ako ga budem vozio na prikolici, da li tad treba da bude registrovan i treba li saobracajna?
Posto ja inace jos nemam polozen vozacki (iako imam 23 god jbg..), vec bi sa mnom isao covjek koji ima..
inace hvala vam na informacijama
Naravno, ako bih ga vozio dogovorio bih s vlasnikom da ga registruje ono na 2-3 dana, kako vec to ide.
Mada ipak je sigurnije prikaciti tu prikolicu pa ga dovuci ovamo. (pa onda vratit jel..)
I onda, ako ga budem vozio na prikolici, da li tad treba da bude registrovan i treba li saobracajna?
Posto ja inace jos nemam polozen vozacki (iako imam 23 god jbg..), vec bi sa mnom isao covjek koji ima..
inace hvala vam na informacijama

Na plin se kuva, na dizel se ore, na benzin se vozi!
- TBV
- Poruka: 597
- Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h
50e ti je iznajmljianje prikolice tamo kod tebe i auto moras da odjavis a to za muzej su njemu rekli ovde u spediciji mada nisam 100% siguran da ti to uopste treba, mada ima logike posto je oldtimer i carinis ga kao oldtajmera. Najbolje nadji broj od carine u ns pa njih pitaj.
No Turbo-no fun! No LPG!