Ovo naravno vazi za ekonomican mod voznje, pod punim gasom ce tdci povuci vise goriva ali ce i biti srazmerno brzi

Moderator: Dragomir
Može ispod 5l, veruj mi. Ne mnogo manje, ali može. Trudio sam se da što je moguće preciznije opišem pod kojim sam uslovima došao do izmerenih veličina. Radi se o Focusu 1.8TDCi, Mk2, 115KS. Da sam onu, pomenutu, ravničarsku (poprilično ležernu) turu odradio još malo smirenije, bez žurbe u povratku, a potrošnju merio van naseljenih mesta, verujem da bih uspeo da prođem nižom potrošnjom, ali računaj da izvan grada može da se troši ispod 5l, ukoliko voziš smereno, a auto nije preopterećen. Ne govorim o autoputu, a ne odnosi se ni na puteve sa krivinama i usponima, tj mnogo naprezanja i rada menjačem (mada to volim).mmajstor piše:morao bi manje da trosi od Tdci. Nije isto 90 i 115 konja. Ne verujem da moj tdci moze da trosi 5l na bilo kom putu.
to je upitno, vidim svako tvrdi razlicito. Logicnije je da Tdci trosi vise. A vec smo napomenuli da ako pisete o pojmu "gradska voznja" to nista ne znaci, opisite detaljnije o kom gradu je rec, da li je spic, kreni/stani, relaciju itd itd....Samo tako mozemo da dobijemo relevantne uporedne podatkeGoran Mond piše:Uspevao sam ja na ponekoj pumpi da sipam i 62 L ))))opusteno kradu na pumpama i po 10%,inace Tdci trosi osetno manje od Tddi
Razliku u buci posle skidanja katalizatora jedva da se može primetiti iz unutrašnjosti automobila-u vožnji.milanhgt piše:dali je bucniji motor kad se izbaci katalizator??? ima li eger ventil veze za potrosnjom?? majstor kaze da mi je zapusen i da ga treba ocistit jer na dijagnostici nema ocitavanja za taj eger
dulemr piše:Čitam i vidim podeljena su mišljenja koji više troši TDCI ili TDDI ali koliko ja vidim manje troši TDDI 1.8.Redovno sipam na Molu u Jerkoviću i potrošnja mi ne prelazi 7-8l.I ja vozim u špicu i to od Jerkovića preko Gazele do Immocentra što će reći nekih 15km.Nemam prilike da idem preko 120km ali ga ne štedim.Po lepom vremenu potrošnja bude ispod 7l a sad kad je hladnije ide do 8l.Poklapa mi se stanje potrošnje na kompu sa sipanjem jer ja uvek držim pun rezervoar pošto mi je lakše da na svakih 200-300 km dolijem do čepa i ne mislim za 2500 rds nego od jednom za 7000 rds.
utice i na potrosnjuzoradonjic piše:Većina majstora sa kojima sam pričao slažu se da zatvaranje eger ventila utiče samo na ekologiju, na potrošnju ne.