Desilo se to da sam sam poduze vozio auto ,a lampica za ulje svetlela

ima li neko prdstavu sta mu je?? uz ulje sam menjao i filter za vazduh i ulje,,,da nisu svecice ili tako nesto,,,mozda nesto se zeznulo od tog viska ulja??
Moderator: Dragomir
E,DA SAM LEPO PROCITAO....SAD JE DOSLO DO TOGA DA CU PROMENIM I TE KABLOVEza svecice pa ce vidimo sta dalje...vratio sam mu 15w40 ulje umesto polu,,,i zamenio jos i filter goriva i kajs neki na anaseru ioli tako nesto,,,na kraju cu imam nov auto koji se cuje ko traktor ..xexex hvala pozzzTRANSPORTER piše:Oce tako da se cuje ako radi na tri klipa ili svecica ili kabal do svecice od bobine, najlakse da to proveris dok ti motor radi posto predpostavkam je da radi na 3 klipa izvaci prvi kabal sa svecice ako se ugasi on je ok vratis ga i cupas drugi ako se ugasi i taj je ok , i kad se ugasi auto na trecem kablu onda je ili probio kabal ili je otisla svecica to jest taj klip ne sljaka. promenis svecicu i taj kabal vidis ako je onda sve ok reseno. Ja to laicki posto mi se desilo takav rad motora kad mi je probio kabal do treceg cilindra cim sam navatao koji je zamenim kabal i sve je radilo odlicno. pokusaj pa javi.
drugaru,,,raspitao sam se i bas sam to crevce iscupao namerno jer kad ide preko filtera gusi se mnogo i trese i ko traktor zvuci!znaci nije crevo ostalo otvoreno nego sam ga nekom plastikom zagusio i ostavio malu rupicu i sad radi ok,,,ali ne ko pregoja piše:da nisi iscupao neko crevce od vakuma dok si skidao filter ili nesto slicno radio oko motora...ako ti vuce vazduh na bilo koji nacin mimo filtera za vazdud to ti nece biti sretno resenje...mislim na duze staze...visak ulja smeta samo ako je basbas prekrkano pa da pesnice udaraju u ulje...druge smetnje nema...