Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

visak ulja u motoru..greska mala ili katastofalna?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
clostridiym
Poruka: 46
Član foruma od: utorak, 20. jul 2010. u 02:58h

visak ulja u motoru..greska mala ili katastofalna?

Poruka od clostridiym » nedelja, 22. avg. 2010. u 00:09h

ford fiesta 1.1 1991g .
Desilo se to da sam sam poduze vozio auto ,a lampica za ulje svetlela :) kad kazem duze ne mislim u km..ili u satima nego u danima...jbg neznanje..nego ja lepo zamenim ulje ,ubacim 10w40 polusint. kvalitetnijei to pola litre vise,,greskom...pa ga isteram iz garaze i vratim ga i to je sve od voznje sto je bilo dok mu nisam odlio tih pola lita..e posle je nastao sex-nece da upali iz prve kao sto je nekad palila...i kad upali cuje se kao traktor ili freza da radi,,nije toliko bucno ali laicki slusano kao neki mali dvotaktni motor...i dosta se trese auto ko lud...i bez gasa sve slabije radi dok na kraju se ne ugasi...bzvz!

ima li neko prdstavu sta mu je?? uz ulje sam menjao i filter za vazduh i ulje,,,da nisu svecice ili tako nesto,,,mozda nesto se zeznulo od tog viska ulja??

TRANSPORTER
Poruka: 153
Član foruma od: sreda, 26. maj 2010. u 13:56h

Re: visak ulja u motoru..greska mala ili katastofalna?

Poruka od TRANSPORTER » nedelja, 22. avg. 2010. u 00:31h

Oce tako da se cuje ako radi na tri klipa ili svecica ili kabal do svecice od bobine, najlakse da to proveris dok ti motor radi posto predpostavkam je da radi na 3 klipa izvaci prvi kabal sa svecice ako se ugasi on je ok vratis ga i cupas drugi ako se ugasi i taj je ok , i kad se ugasi auto na trecem kablu onda je ili probio kabal ili je otisla svecica to jest taj klip ne sljaka. promenis svecicu i taj kabal vidis ako je onda sve ok reseno. Ja to laicki posto mi se desilo takav rad motora kad mi je probio kabal do treceg cilindra cim sam navatao koji je zamenim kabal i sve je radilo odlicno. pokusaj pa javi.
99% žena je nezadovoljno svojim seksualnim životom, što je i normalno jer ja ne mogu da stignem na sve strane!

clostridiym

Poruka od clostridiym » nedelja, 22. avg. 2010. u 01:21h

hmmm..svidja mi se kako razmisljas....planirao sam sutra zameniti svecice jer su i onako stare,,a za kablove ako ih nadjem cu ih kupppim....javim dal urodili plodom mada se nadam...nedostaje mi stari zvuk motora..hvala za sad ;)

clostridiym

Poruka od clostridiym » nedelja, 22. avg. 2010. u 17:00h

malo smo majstorisali i gledali svecice kad se iscupajukao sto kazes radi sve ok,,,bile skroz garave i ocistili ih,,e sad problem je u karburatoru jer smesa ne sagorev lepo pa garave svecice,
tako da smo izvukli crevo ik karburatora ii malo ga prigusili i sad radi ok,,,tj,,vazduh usisava ne preko filtera nego ovako,,,za sad radi ;) tnx

TRANSPORTER
Poruka: 153
Član foruma od: sreda, 26. maj 2010. u 13:56h

Poruka od TRANSPORTER » nedelja, 22. avg. 2010. u 18:28h

Super srecno u voznji.
99% žena je nezadovoljno svojim seksualnim životom, što je i normalno jer ja ne mogu da stignem na sve strane!

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » utorak, 24. avg. 2010. u 11:15h

da nisi iscupao neko crevce od vakuma dok si skidao filter ili nesto slicno radio oko motora...ako ti vuce vazduh na bilo koji nacin mimo filtera za vazdud to ti nece biti sretno resenje...mislim na duze staze...visak ulja smeta samo ako je basbas prekrkano pa da pesnice udaraju u ulje...druge smetnje nema...

clostridiym

Poruka od clostridiym » sreda, 25. avg. 2010. u 02:45h

e vidi vamo,,to sto me pitas dal sam iscupao ne znam ni st je:) prvo je bila zapekla neka mala okrugla gumica sto valjda se ponasa kao membrana neka...radi gore dole...e onda sam je ocistio i radilo super...10min..pa opetna staro!i ima waljda nek crevo sto sisa vazduh iz filtera i kad ga iscupam i malo priguzim ono radi super..tako da sam tako primenio-inprovizovao!mislim da je u pitanju karburator jer mi smesa nesto nije ok sudeci po svecicama koje su bile ugljenisamno crne...nisam ziv kako sam da resim stvar...ako mogu mogu ako ne idem majstoru :P hvala u svakom slucaju ';)

clostridiym

Poruka od clostridiym » sreda, 1. sep. 2010. u 02:30h

TRANSPORTER piše:Oce tako da se cuje ako radi na tri klipa ili svecica ili kabal do svecice od bobine, najlakse da to proveris dok ti motor radi posto predpostavkam je da radi na 3 klipa izvaci prvi kabal sa svecice ako se ugasi on je ok vratis ga i cupas drugi ako se ugasi i taj je ok , i kad se ugasi auto na trecem kablu onda je ili probio kabal ili je otisla svecica to jest taj klip ne sljaka. promenis svecicu i taj kabal vidis ako je onda sve ok reseno. Ja to laicki posto mi se desilo takav rad motora kad mi je probio kabal do treceg cilindra cim sam navatao koji je zamenim kabal i sve je radilo odlicno. pokusaj pa javi.
E,DA SAM LEPO PROCITAO....SAD JE DOSLO DO TOGA DA CU PROMENIM I TE KABLOVEza svecice pa ce vidimo sta dalje...vratio sam mu 15w40 ulje umesto polu,,,i zamenio jos i filter goriva i kajs neki na anaseru ioli tako nesto,,,na kraju cu imam nov auto koji se cuje ko traktor ..xexex hvala pozzz

clostridiym

Poruka od clostridiym » sreda, 1. sep. 2010. u 02:32h

goja piše:da nisi iscupao neko crevce od vakuma dok si skidao filter ili nesto slicno radio oko motora...ako ti vuce vazduh na bilo koji nacin mimo filtera za vazdud to ti nece biti sretno resenje...mislim na duze staze...visak ulja smeta samo ako je basbas prekrkano pa da pesnice udaraju u ulje...druge smetnje nema...
drugaru,,,raspitao sam se i bas sam to crevce iscupao namerno jer kad ide preko filtera gusi se mnogo i trese i ko traktor zvuci!znaci nije crevo ostalo otvoreno nego sam ga nekom plastikom zagusio i ostavio malu rupicu i sad radi ok,,,ali ne ko pre :( jbg..nadam se da mu zamenim kablove i da tad bude ok....hvala pozdrav

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“