Poštovanje ,zanima me gdje se nalazi termoprekidač kod navedenog vozila našao sam termodavač da nije ujedno on možda i termoprekidač i dali zna netko koliki otpor treba da bude na njemu kad je auto hladan i zagrijan pošto mi nekad ne pokazuje uredno temperaturu (misllim na termodavač)!
Pozdrav i hvala unaprijed za odgovore!
Ford fiesta 1.3 EFI Mk4 termoprekidač
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 30
- Član foruma od: subota, 10. jul 2010. u 16:23h
- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
Re: Ford fiesta 1.3 EFI Mk4 termoprekidač
proshle godine menjao sam termodavach, ili takozvani Sender; nalazi se negde ispod usisne grane, mislim da ga je majstor iz kanala demontirao, a kasnije doturio oko 1l antifriza. Ja sam unapred kupio ali pogreshan, 1/8", http://www.oscaro.com/sonde-de-temperat ... 480-3944-p a kad je majstvor izvadio izashao je Sender 3/8", http://www.oscaro.com/sonde-de-temperat ... 285-3944-p i to na njemu je oznaka F5AF 12A648 AA .. majstor je otishao s motorom i doneo F5AF 12A648 AB, ovaj je s otporom 35.000 Ohma.
Prijatelj je s Unimerom izmerio stari Sender, i na ~ 20 +/- 3 stepeni je imao 25.000 Ohma.
Majstor tvrdi da ovaj noviji, s zadnjom oznakom AB , od 35.000 Ohma , pokriva i stariji model sa zadnjim oznakom AA, medjutim ne mogu da nadjem koliki otpor ima stari model , t.j. dali je izgubio karakteristike ili originalno ima 25.000 Ohma ??... Takodje neki tvrde da kad se menja Sender za Ecu treba da se menja i sonda za temperaturnu skalu pa i sama skala ??
... usput pre neki dan razgovarao s majstorima iz jednog privatnog servisa za Ford, oni tvrde da kad kazaljka dodje na slovo M , skala NORMAL, ventilator treba da se ukljuci. Mislim da kod mene nije uvek tako, ventilator ne ukljucuje tako lako...
Prijatelj je s Unimerom izmerio stari Sender, i na ~ 20 +/- 3 stepeni je imao 25.000 Ohma.
Majstor tvrdi da ovaj noviji, s zadnjom oznakom AB , od 35.000 Ohma , pokriva i stariji model sa zadnjim oznakom AA, medjutim ne mogu da nadjem koliki otpor ima stari model , t.j. dali je izgubio karakteristike ili originalno ima 25.000 Ohma ??... Takodje neki tvrde da kad se menja Sender za Ecu treba da se menja i sonda za temperaturnu skalu pa i sama skala ??
... usput pre neki dan razgovarao s majstorima iz jednog privatnog servisa za Ford, oni tvrde da kad kazaljka dodje na slovo M , skala NORMAL, ventilator treba da se ukljuci. Mislim da kod mene nije uvek tako, ventilator ne ukljucuje tako lako...
-
- Poruka: 30
- Član foruma od: subota, 10. jul 2010. u 16:23h
kod mene je ovi broj na termodavaču: 96FB 10884 AA i 100% je orginal je stoji na njemu godina 02-96 znači od kad je auta!
- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
http://www.herkules.si/index.php?productID=27697

pa prvo sam i ja ovakav kupio, jeftin je ima ga i za 10 eu, ali kod mene nije bio ovakav nego onaj od 25 eu, s 35000 Ohma...
mislim da je otpor ovog 1000 Ohma, guglaj pa cesh naci, ali nije steta i da ga zamenish, nije skup a dotrajao je..

pa prvo sam i ja ovakav kupio, jeftin je ima ga i za 10 eu, ali kod mene nije bio ovakav nego onaj od 25 eu, s 35000 Ohma...
mislim da je otpor ovog 1000 Ohma, guglaj pa cesh naci, ali nije steta i da ga zamenish, nije skup a dotrajao je..