Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford fiesta 1.3 EFI Mk4 termoprekidač

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
branuschi
Poruka: 30
Član foruma od: subota, 10. jul 2010. u 16:23h

Ford fiesta 1.3 EFI Mk4 termoprekidač

Poruka od branuschi » ponedeljak, 26. jul 2010. u 19:28h

Poštovanje ,zanima me gdje se nalazi termoprekidač kod navedenog vozila našao sam termodavač da nije ujedno on možda i termoprekidač i dali zna netko koliki otpor treba da bude na njemu kad je auto hladan i zagrijan pošto mi nekad ne pokazuje uredno temperaturu (misllim na termodavač)!

Pozdrav i hvala unaprijed za odgovore!

dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

Re: Ford fiesta 1.3 EFI Mk4 termoprekidač

Poruka od dimges » ponedeljak, 2. avg. 2010. u 16:55h

proshle godine menjao sam termodavach, ili takozvani Sender; nalazi se negde ispod usisne grane, mislim da ga je majstor iz kanala demontirao, a kasnije doturio oko 1l antifriza. Ja sam unapred kupio ali pogreshan, 1/8", http://www.oscaro.com/sonde-de-temperat ... 480-3944-p a kad je majstvor izvadio izashao je Sender 3/8", http://www.oscaro.com/sonde-de-temperat ... 285-3944-p i to na njemu je oznaka F5AF 12A648 AA .. majstor je otishao s motorom i doneo F5AF 12A648 AB, ovaj je s otporom 35.000 Ohma.
Prijatelj je s Unimerom izmerio stari Sender, i na ~ 20 +/- 3 stepeni je imao 25.000 Ohma.
Majstor tvrdi da ovaj noviji, s zadnjom oznakom AB , od 35.000 Ohma , pokriva i stariji model sa zadnjim oznakom AA, medjutim ne mogu da nadjem koliki otpor ima stari model , t.j. dali je izgubio karakteristike ili originalno ima 25.000 Ohma ??... Takodje neki tvrde da kad se menja Sender za Ecu treba da se menja i sonda za temperaturnu skalu pa i sama skala ??
... usput pre neki dan razgovarao s majstorima iz jednog privatnog servisa za Ford, oni tvrde da kad kazaljka dodje na slovo M , skala NORMAL, ventilator treba da se ukljuci. Mislim da kod mene nije uvek tako, ventilator ne ukljucuje tako lako...

branuschi
Poruka: 30
Član foruma od: subota, 10. jul 2010. u 16:23h

Poruka od branuschi » utorak, 3. avg. 2010. u 17:43h

kod mene je ovi broj na termodavaču: 96FB 10884 AA i 100% je orginal je stoji na njemu godina 02-96 znači od kad je auta!

dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

Poruka od dimges » utorak, 3. avg. 2010. u 20:08h

http://www.herkules.si/index.php?productID=27697
Slika
pa prvo sam i ja ovakav kupio, jeftin je ima ga i za 10 eu, ali kod mene nije bio ovakav nego onaj od 25 eu, s 35000 Ohma...
mislim da je otpor ovog 1000 Ohma, guglaj pa cesh naci, ali nije steta i da ga zamenish, nije skup a dotrajao je..

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“