Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Nascar zanimljivosti

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 15724
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: Nascar zanimljivosti

Poruka od Talladega_500 » sreda, 17. dec. 2025. u 03:19h

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 17. dec. 2025. u 14:57h

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss
Poruka: 3662
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » sreda, 17. dec. 2025. u 17:44h

"Boogity, Boogity, Boogity, let's go racin' Daniel" :gears:
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 18. dec. 2025. u 15:16h

Koji deo istorije...

Slika

Slika

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 18. dec. 2025. u 18:23h

Srusio se avion koji je u vlasnistvu nekadasnjeg NASCAR vozaca Greg Biffle.

Potvrdjeno da je 5 od 6 ljudi poginulo. Nije poznato da li je Biffle bio u avionu i ako jeste da li je i on jedan od poginulih. Na netu sam procitao da su u avionu bili Biffle, njegova zena, sin i kcerka, ali to su sve nezvanicne informacije.

Konferencija za stampu zakazana za danas popodne.

Slika

EDIT: Garrett Mitchell, poznatiji pod umetnickim imenom Cleetus McFarland (YouTuber i ARCA vozac) potvrdio da su Greg, njegova supruga i sin bili u avionu. Nije poznato da li je bila i njegova kcerka.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 18. dec. 2025. u 21:28h

Dosta medija prenose da Biffle jeste poginuo, ali to se zasniva na ovoj gore izjavi Mitchella. Jos nema zvanicnog saopstenja.

Slika

Slika

EDIT: Evo zvanicnog saopstenja porodice, izgleda da je istina.

Poginulo je 7 ljudi - medju njima Greg, njegova zena Cristina, njihov sin Ryder i Gregova kcerka iz prvog braka Emma. Takodje su stradali pilot Dennis Dutton, njegov sin Jack, i Gregov prijatelj Craig Wadsworth.

Slika

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 19. dec. 2025. u 00:56h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 19. dec. 2025. u 03:59h

Jos uvek mi je tesko poverovati da se oovo desilo. Prvo Michael Annett, sada Greg Biffle. Izgubili smo dva mlada nekadasnja vozaca u veoma kratkom periodu.

Slika

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 19. dec. 2025. u 14:16h

Greg Biffle je dosao u Cup bas u vreme kada sam poceo da pratim NASCAR, znaci pocetkom 2000-ih godina. I brzo mi je zapao za oko jer je vozio za tada moj omiljeni tim Roush. On, Edwards, Kenseth, Martin i Busch - skoro pa dream team.

Biffle je prvi NASCAR vozac koji je osvojio titule u 2 serije (Truck i Busch). Ono sta je takodje zanimljivo o njemu je da je celu karijeru, od Truck do Cup, proveo u jednom timu - Roushu, 18 godina. Vozio je trke tu i tamo i za druge (uglavnom u Roushovim satelitima u danasnjoj O'Reilly seriji), ali celu pune sezone je vozio samo za Roush.

U Truck seriji je pobedio 17 trka i osvojio titulu 2000. godine. 1999. godine je takodje pobedio tada rekordnih 9 trka (rekord je prosle sezone oborio Corey Heim).

U danasnjoj O'Reilly seriji je pobedio 20 trka i osvojio titulu 2002. godine.

U Cup je pobedio 19 trka. Najbolja sezona mu je bila 2005. - tada je pobedio 6 trka (najvise od svih vozaca) i zavrsio na 2. mestu u generalnom plasmanu, sa samo 35 poena iza sampiona Tony Stewarta. Poslednja trka u Cup mu je bila 2022. godine za NY Racing Team, ali se povukao iz voznje punih sezona posle 2016. sezone.

Prethodnih godina je vozio i ARCA tu i tamo.

Pored voznje, takodje je bio poznat kao veliki zastitnik zivotinja, vodio je nekoliko humanitarnih organizacija za zastitu zivotinja.

Takodje jedan od retkih vozaca u NASCAR-u koji nije dosao sa juga. Biffle je iz savezne drzave Washington, tamo je pobedjivao u seriji Winter Heat, primetio ga je legendarni sampion/novinar Benny Parsons i preporucio Jack Roushu.

Slava mu. :(

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 19. dec. 2025. u 17:18h

Greg Biffle je bitan Fordov vozac iz jos jednog razloga - ne samo sto je proveo svih 18 godina pune karijere vozeci samo Fordove za Roush, vec je takodje zabelezio Fordovu hiljaditu pobedu u NASCAR-u. To se desilo na Michiganu 2013. godine.

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“