Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ciscenje dizni 2.0 benzinac

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
djollonny
Poruka: 5
Član foruma od: subota, 4. sep. 2021. u 13:48h

Ciscenje dizni 2.0 benzinac

Poruka od djollonny » nedelja, 16. nov. 2025. u 21:38h

Pozdrav forumasi, jedno kratko pitanje... Da li brizgaljke na 2.0 duratec benzincu SYDA oznaka motora, mogu da se ciste u ultrazvucnoj kadi? Ako ne mogu, zbog cega ne mogu i kako da se ociste u tom slucaju? Hvala unapred na odgovorima! :)
Slika

van
VIP
Poruka: 9055
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Ciscenje dizni 2.0 benzinac

Poruka od van » nedelja, 16. nov. 2025. u 21:52h

Могу да се чисте и требају да се чисте , само је битно која је течност у кади и дизне морају да су накачене на неку електронику да их отвара и затвара

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21713
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 17. nov. 2025. u 08:54h

Ako me sećanje služi tu su siemens dizne i u 80% slučajeva posle čišćenja dizni, one procure.

Tako da ako nije nužno i nema neki problem, ne čistiti ih bez razloga.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

djollonny
Poruka: 5
Član foruma od: subota, 4. sep. 2021. u 13:48h

Poruka od djollonny » ponedeljak, 17. nov. 2025. u 13:28h

Hvala na odgovorima, ali su, zaboravio da napomenem, Bosch-ove sve cetiri, s tim sto je jedna zamenjena valjda kod prethodnog vlasnika novijim modelom... Postoje dve revizije koliko se secam.. Kod mene su tri te stare a jedna je novija... Problem je sto jedna ili vise njih pusta vise goriva prilikom paljenja dok pumpa nabija pritisak pa se u par trenutaka dok motor to ne sagori i ne produva oseca benzin.. Kad prebaci na metan dihtuju i ne pustaju... Zbog toga bi morale da se ciste jer pre tri godine kad mi je prvi put zveknula pumpa bilo nekog djubreta u rezervoaru pa je i to otislo medj' dizne... Kaşnije sam ih samo oprao kerozinom (carbcleaner) zajedno sa egr ventilom i klapnom gasa...
Slika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“