Ciscenje dizni 2.0 benzinac
Moderator: Dragomir
-
djollonny
- Poruka: 5
- Član foruma od: subota, 4. sep. 2021. u 13:48h
Ciscenje dizni 2.0 benzinac
Pozdrav forumasi, jedno kratko pitanje... Da li brizgaljke na 2.0 duratec benzincu SYDA oznaka motora, mogu da se ciste u ultrazvucnoj kadi? Ako ne mogu, zbog cega ne mogu i kako da se ociste u tom slucaju? Hvala unapred na odgovorima! 
- van
- VIP
- Poruka: 9055
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Ciscenje dizni 2.0 benzinac
Могу да се чисте и требају да се чисте , само је битно која је течност у кади и дизне морају да су накачене на неку електронику да их отвара и затвара
- Markedjani
- Predsednik kluba

- Poruka: 21713
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ako me sećanje služi tu su siemens dizne i u 80% slučajeva posle čišćenja dizni, one procure.
Tako da ako nije nužno i nema neki problem, ne čistiti ih bez razloga.
Tako da ako nije nužno i nema neki problem, ne čistiti ih bez razloga.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
djollonny
- Poruka: 5
- Član foruma od: subota, 4. sep. 2021. u 13:48h
Hvala na odgovorima, ali su, zaboravio da napomenem, Bosch-ove sve cetiri, s tim sto je jedna zamenjena valjda kod prethodnog vlasnika novijim modelom... Postoje dve revizije koliko se secam.. Kod mene su tri te stare a jedna je novija... Problem je sto jedna ili vise njih pusta vise goriva prilikom paljenja dok pumpa nabija pritisak pa se u par trenutaka dok motor to ne sagori i ne produva oseca benzin.. Kad prebaci na metan dihtuju i ne pustaju... Zbog toga bi morale da se ciste jer pre tri godine kad mi je prvi put zveknula pumpa bilo nekog djubreta u rezervoaru pa je i to otislo medj' dizne... Kaşnije sam ih samo oprao kerozinom (carbcleaner) zajedno sa egr ventilom i klapnom gasa...