Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2026. sezona

kyle
Poruka: 2439
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Re: 2026. sezona

Poruka od kyle » utorak, 20. maj 2025. u 09:47h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 19. maj 2025. u 19:13h
Pa kada tehnicka saradnja s Childressom "hurting" Trackhouse - sto je uopste imaju?
to je drugo pitanje. a zašto mene pitaš? jel ja radim u Trackhouse?
E sad, da li zasluzuje mesto u "velikoj trojci"? Pa bolji je vozac nego neki vozaci Hendricka, Gibbsa i Penskea. Bolji je nego Ty Gibbs i Austin Cindric, ali njih dvojica nikada nece biti otpusteni zbog porodicnih veza. Otprilike je isti rang kao Briscoe i Bowman. Sigurno nije bolji nego Logano, Blaney, Larson, Byron, Elliott, Bell ili Hamlin.
pazi po meni eliot više nije tako dobar. on je osvojio tu jednu titulu i njemu druga ne treba. on je i ovako najpopularniji vozač. mislim da mu je i plata takva. dakle ne vidim ja šta bi za njega sad bila motivacija.

bajron, bel i hamlin su po meni isti rang kao častain. svi oni nisu šampioni. naročito hamlin koji je big loser.

blejni nikad ga nisam cenio. skoro da i ne znam da je šampion.

Logano je dobar. Znači po nekom mom gledištu samo je Logano iznad Častaina.
Evo Blejniju je najbolji rezultat ove sezone treće mesto. U Penskeu. A Častainu drugo mesto. U Trackhousu.
Ne verujem da ce u Hendricku ikada voziti jer kao sto rekoh - da bi vozio za Hendrick moras imati odredjeno ponasanje, moras biti "gospodin u trkackom odelu" ako to ima smisla, a Chastain to nije.
otkud onda Larson vozi? Larson koji iza sebe ima onaj rasistički skandal
a pazi suarez na 27. a častain na 11. Dere ga Častain baš ono :)
a Gizi na 35. Od njega nema ništa. Samo jedan u nizu Montoja, Patrik itd.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee
Poruka: 13751
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » utorak, 20. maj 2025. u 14:08h

kyle piše:
utorak, 20. maj 2025. u 10:08h
to je drugo pitanje. a zašto mene pitaš? jel ja radim u Trackhouse?
Pa ti si taj koji tvrdi da veza sa Childressom "hurting" Trackhouse. Trackhouse nikada to nije rekao. ;)
pazi po meni eliot više nije tako dobar. on je osvojio tu jednu titulu i njemu druga ne treba. on je i ovako najpopularniji vozač. mislim da mu je i plata takva. dakle ne vidim ja šta bi za njega sad bila motivacija.
Ovo je Elliott koji je 4. u generalnom plasmanu i prosle godine stigao do round of 8? Dok se Chastain nije ni plasirao u playoffs. ;)
bajron, bel i hamlin su po meni isti rang kao častain. svi oni nisu šampioni. naročito hamlin koji je big loser.
Byron, najuspesniji Next Gen vozac, finalista zadnje 2 godine.

Bell, finalista zadnje 2 od 3 godine (trebao je biti sve 3 realno).

Ako je Hamlin sa svojih 56 pobeda "big loser", pa sta je onda Chastain sa svojih 5 pobeda?

I to su vozaci sa kojima je Chastain u samom rangu? hehe
blejni nikad ga nisam cenio. skoro da i ne znam da je šampion.
To sto je Blaney tih i ne bleji po medijima ne znaci da nije pravi sampion. U zadnje 2 godine je osvojio titulu i zavrsio kao 2.
otkud onda Larson vozi? Larson koji iza sebe ima onaj rasistički skandal
Pa to ti mnogo govori o prosecnom gledaocu NASCAR-a. Rasisticki skandal u NASCAR svetu nije negativnost.
a pazi suarez na 27. a častain na 11. Dere ga Častain baš ono :)
To sto je bolji od Suareza nije neki uspeh, od Suareza su bolji vecina vozaca.

Bez obzira na generalni plasman, Chastain i Suarez su trenutno u istom kosu - ni jedan ni drugi nemaju garantovan playoffs. Tako da te pohvale "Chastain je 11." apsolutno nista ne znace - meni je u secanju sezona kada je Martin Truex Jr bio 4. u generalnom plasmanu i opet propustio playoffs.

Chastainu bolje da cuti i sedi tu gde je jer mu je ovo vrhunac karijere. Ti imas nevidjeno visoko misljenje o vozacu koji se prosle sezone nije ni plasirao u playoffs - i jos tvrdis da treba da vozi za "veliku trojku"??? hehe

Kada se Chastain jednog dana penzionise - niko ga nece pamtiti po rezultatima. Pamtice ga so ocajnickom potezu na Martinsville i cestim sudarima na pocetku Cup karijere.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

kyle

Poruka od kyle » sreda, 21. maj 2025. u 03:26h

Talladega_500 piše:
utorak, 20. maj 2025. u 14:08h

Pa ti si taj koji tvrdi da veza sa Childressom "hurting" Trackhouse. Trackhouse nikada to nije rekao. ;)
ma to me ne zanima. ja sam ti to preneo sa drugog 4uma u kontekstu da trackhouse sarađuje sa RCR a ne nekim iz Big 3.
Ovo je Elliott koji je 4. u generalnom plasmanu i prosle godine stigao do round of 8? Dok se Chastain nije ni plasirao u playoffs. ;)
čekaj ti porediš moćni hendrik sa trackhousom? hahahaha pa ovo je kao u F1 da si poredio mercedes sa vilijamsom.
Byron, najuspesniji Next Gen vozac, finalista zadnje 2 godine.

Bell, finalista zadnje 2 od 3 godine (trebao je biti sve 3 realno).

Ako je Hamlin sa svojih 56 pobeda "big loser", pa sta je onda Chastain sa svojih 5 pobeda?

I to su vozaci sa kojima je Chastain u samom rangu? hehe
ali častain nikada nije vozio u velikom timu kao oni.
To sto je bolji od Suareza nije neki uspeh, od Suareza su bolji vecina vozaca.
ali prošle godine kad je suarez bio bolji od njega ti si na sva zvona dizao suareza. a sad kad je obrnuto onda "nije ništa". he he pa nismo se tako dogovorili :)
Kada se Chastain jednog dana penzionise - niko ga nece pamtiti po rezultatima. Pamtice ga so ocajnickom potezu na Martinsville i cestim sudarima na pocetku Cup karijere.
taj potez 'iz igrice' je ušao u anale i pamtiće se doveka :)
a recimo ja hamlina ne znam po čemu ću pamtiti? pa on ako pored onolikih pobeda ne kruniše titulom to će biti sramota i on to zna.
i eto po tome ću ga pamtiti. kao vozača sa 50+ pobeda koji nikada nije uzeo glavnu nagradu. kako se zove ono u filmovima malina jel tako za najgori film. e tako i hamlinu trebaju nešto dodeliti ako ne uzme naslov.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 21. maj 2025. u 03:43h

kyle piše:
sreda, 21. maj 2025. u 03:33h
čekaj ti porediš moćni hendrik sa trackhousom? hahahaha pa ovo je kao u F1 da si poredio mercedes sa vilijamsom.

ali častain nikada nije vozio u velikom timu kao oni.
Da te citiram sta si nedavno rekao za Marcos Ambrose:

"Ambroz je vozio za loš tim okej ali da je valjao kupio bi ga neki bolji tim. Tačka. Kraj"

Jel vazi isto i za Chastaina? Da valja onda bi ga kupio Hendrick/Gibbs/Penske, a ne Trackhouse? Posebno sto ti kazes da je bolji od svih vozaca velike trojke osim Logana i Larsona hehe - pa sto onda vozi za Trackhouse u 33. godini zivota?
ali prošle godine kad je suarez bio bolji od njega ti si na sva zvona dizao suareza. a sad kad je obrnuto onda "nije ništa". he he pa nismo se tako dogovorili :)
Ne, ja nikada nisam dizao u nebesa Suareza. Dosta puta sam rekao da je u Suarez u NASCAR-u samo zato sto je Latinos.

Ono sta jesam rekao prosle sezone je, "cak i katastrofalni Suarez se plasirao u playoff, a Chastain nije". ;)
a recimo ja hamlina ne znam po čemu ću pamtiti? pa on ako pored onolikih pobeda ne kruniše titulom to će biti sramota i on to zna. i eto po tome ću ga pamtiti. kao vozača sa 50+ pobeda koji nikada nije uzeo glavnu nagradu. kako se zove ono u filmovima malina jel tako za najgori film. e tako i hamlinu trebaju nešto dodeliti ako ne uzme naslov.
Za Hamlina gledas samo titule i zoves ga "big loser" jer nema titulu, a ovamo Chastaina hvalis sto je 11. u generalnom plasmanu. ;)

Kada je Hamlin bio Chastainovih godina, vec je imao 25-30 pobeda.

Hamlin ima razlog zasto nema titulu - zato sto je u jeku karijere vozio protiv velikog Jimmie Johnsona. Posle vec kad predjes ~35. godinu, karijera polako ide prema dole i nije vise opasan vozac kao ranije.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

kyle

Poruka od kyle » sreda, 21. maj 2025. u 03:46h

Jel vazi isto i za Chastaina? Da valja onda bi ga kupio Hendrick/Gibbs/Penske, a ne Trackhouse? Posebno sto ti kazes da je bolji od svih vozaca velike trojke osim Logana i Larsona hehe - pa sto onda vozi za Trackhouse u 33. godini zivota?
ima vremena. pa rekao si da ima poželjnog sponzora.
Larson je provao 7 godina u Ganasiju pre nego je prešao u Hendrik.

Častainu je ovo sedma godina u nižerazrednom timu.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 21. maj 2025. u 03:50h

kyle piše:
sreda, 21. maj 2025. u 03:46h
ima vremena. pa rekao si da ima poželjnog sponzora.
Ma daj, zivimo u vremenima kada su klinci popularni. Vidis da se i Logano smatra matorcem iako ima tek 35 godine (svega 2 godine je stariji od Chastaina).

Chastaina ce zaposliti samo oni timovi koji zaposljavaju svakog ko im donese sponzora. Znaci Trackhouse, Front Row, Kaulig, Spire i slicni.

Hendrick, Penske, Gibbs, 23XI i slicni timovi nemaju probleme sa sponzorima tako da njima nije potreban Chastain da donosi sponzora.
kyle piše:
sreda, 21. maj 2025. u 03:50h
Larson je provao 7 godina u Ganasiju pre nego je prešao u Hendrik.
Larson je imao 27 godina i nekoliko bas impresivnih sezona u Ganassiju.

Dok je Chastain ima samo jednu jedini dobru sezonu u celoj karijeri - i pri tom ima 33 godine ;)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 21. maj 2025. u 14:43h

Posle odlicne posete i gledanosti All-Star trke na North Wilkesboro tokom zadnje 2 godine, NASCAR ozbiljno razmatra da ubaci ovu stazu u kalendar kao takmicarsku trku u Cup sledece sezone.

North Wilkesboro je sada na kalendaru samo u Truck seriji.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 21. maj 2025. u 17:49h

Dosadasnji predsednik Penskea Tim Cindric je danas dobio otkaz, najvise zbog neuspeha u Indy tokom zadnje 2 godine (ukljucujuci pad inspekcije proslog vikenda).

To bi moglo da ostavi velike posledice i na NASCAR tim - najvise na #2 jer realno, Austin Cindric vozi tamo samo zato sto mu je Tim cale. Sada bez Tima, pitanje je da li Penske zeli da zadrzi Austina, posebno sto ce ovo leto biti dosta velikih slobodnih vozaca.

Slika

kyle

Poruka od kyle » sreda, 21. maj 2025. u 20:37h

Kakve su šanse da Častain vozi u Penske?
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 21. maj 2025. u 20:43h

kyle piše:
sreda, 21. maj 2025. u 20:37h
Kakve su šanse da Častain vozi u Penske?
Licno, ne volim Chastaina, ali bi radije i njega video u #2 umesto Cindrica.

Sve zavisi koliko daleko Cindric dogura ove sezone. Glavna tema zadnjih par sati je da ce Cindric napustiti Penske na kraju sezone sada kada nema caleta da mu "odrzava posao".

Ali Cindric zapravo i nije los. U 3 od 4 sezone od kada vozi u Cup se plasirao u playoff. Ove sezone bi bio 9. u generalnom plasmanu (ispred Logana) da nije bilo one kazne na pocetku sezone kada mu je oduzeto 50 poena jer je namerno slupao Ty Dillona na COTA - cak i sa tom kaznom opet je 13., sto je solidno.

Problem za Cindrica je taj sto 2 od spomenute 3 pobede su stigle na superspeedways, preostala je stigla na Gateway prosle sezone kada je Blaney ostao bez goriva u zadnjem krugu. Cindric je pre toga imao super Xfinity karijeru - 13 pobeda u 3 sezone (uz jednu sampionsku titulu), a pre toga i jednu odlicnu Truck sezonu.

Ne verujem da ce ga se Penske odreci toliko lako - Cindric nije dobar kao Keselowski koji je pre njega vozio taj #2, ali nije ni los kao sto ljudi pricaju.

EDIT: Gledao sam Chastainov ugovor, koji nije javni dokument, ali je u februaru 2023. godine potpisao novi visegodisnji ugovor sa Trackhouse. "Visegodisnji" u NASCAR svetu obicno znaci 3 godine, znaci za 2024., 2025. i 2026. sezone. To znaci (barem u teoriji) za Chastain nece biti slobodan vozac pre kraja 2026. sezone.

Slika

kyle

Poruka od kyle » sreda, 21. maj 2025. u 20:56h

e isto ovo važi za Hamlina ako ne osvoji Cup

Slika
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 21. maj 2025. u 21:01h

kyle piše:
sreda, 21. maj 2025. u 20:56h
e isto ovo važi za Hamlina ako ne osvoji Cup
Bice nepopunjena karijera, ali sigurno nece biti neuspesna.

Hamlin ce do kraja karijere biti u top 10 u pobeda u celoj istoriji NASCAR-a. Vise od 9000 vozaca je vozilo barem jednu Cup trku od kada je NASCAR osnovan krajem 1940-ih godina, biti u top 10 u pobedama nikako ne moze biti "e imao sam neuspesnu karijeru". Nepopunjena da, ali nikako neuspesna.

kyle

Poruka od kyle » sreda, 21. maj 2025. u 22:26h

tale, pobediti može svako ali šampion ne može biti svako.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 21. maj 2025. u 22:27h

kyle piše:
sreda, 21. maj 2025. u 22:26h
tale, pobediti može svako ali šampion ne može biti svako.
Pa sto je onda samo 11 vozaca (od ukupno 9.000) pobedilo 56+ trka kad "pobediti moze svako"? ;)

Sto tvoj Chastain nema 56 pobeda? Ti i tako mislis da su on i Hamlin u istom rangu hehe

kyle

Poruka od kyle » četvrtak, 22. maj 2025. u 07:34h

potpuno je nevažno imao neko 10 ili 50 pobeda kad nema titulu.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 22. maj 2025. u 14:56h

kyle piše:
četvrtak, 22. maj 2025. u 07:34h
potpuno je nevažno imao neko 10 ili 50 pobeda kad nema titulu.
99% vozaca koji su ikada vozili NASCAR nece osvojiti titulu. Tom logikom - sto se uopste takmice?

Jos nesto - 1950. sampion Bill Rexford je u celoj karijeri pobedio samo 1 trku, ali je eto osvojio titulu te 1950. sezone. I sad njegova karijera je kao uspesnija nego vozaci sa brdo pobeda bez titule (Denny Hamlin, Mark Martin, Junior Johnson, Carl Edwards, Fred Lorenzen, itd.)?

kyle

Poruka od kyle » četvrtak, 22. maj 2025. u 20:45h

titula je glavna nagrada. 1 titula vredi više od 100 pobeda i radije bih imao titulu nego 100 pobeda.

na primer rozberg (vozač f1) kad je osvojio titulu povukao se. ostvario je cilj.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 22. maj 2025. u 21:00h

kyle piše:
četvrtak, 22. maj 2025. u 20:45h
titula je glavna nagrada.
Naravno. Ali samo 1 vozac moze biti sampion na kraju. To ne znaci da su svi ostali vozaci neuspesni.
kyle piše:
četvrtak, 22. maj 2025. u 20:45h
1 titula vredi više od 100 pobeda i radije bih imao titulu nego 100 pobeda.
To si samo ti. ;)

Hamlina su dosta puta pitali da li bi radije imao 10-15 pobeda i titulu u karijeri i svaki put je odgovorio "ne". ;)
na primer rozberg (vozač f1) kad je osvojio titulu povukao se. ostvario je cilj.
A onda imas Hamiltona koji je nastavio da vozi i nakon sto je osvojio titulu. ;)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 23. maj 2025. u 02:42h

Prica se da je Haas zainteresovan da se vrati Chevroletu sledece godine jer nisu zadovoljni sa rezultatima kao RFK-ov satelitski tim ove sezone.

Ne mislim da ce se to desiti zbog Xfinity serije - Ford tamo ima samo nekoliko timova i Haas je jedini koji ima sanse da pobedi, tako da ne verujem da ce Ford dozvoliti da Haas ode.

Slika

kyle

Poruka od kyle » petak, 23. maj 2025. u 12:04h

Talladega_500 piše:
četvrtak, 22. maj 2025. u 21:00h
Hamlina su dosta puta pitali da li bi radije imao 10-15 pobeda i titulu u karijeri i svaki put je odgovorio "ne". ;)
samo ti veruj u sve što čuješ ;)
A onda imas Hamiltona koji je nastavio da vozi i nakon sto je osvojio titulu. ;)
pa naravno da ima raznih vozača. oni najveći idu na rekorde. nekome je dovoljna 1 titula. ali cilj svakog klinca koji sanja da vozi u f1 je naslov prvaka.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 23. maj 2025. u 14:31h

kyle piše:
petak, 23. maj 2025. u 12:04h
Hehe pa valjda Hamlin zna bolje od tebe sta je njemu licno bitno u zivotu?

Ono sta mi je bas ironicno je sto ti Hamlina nazivas loserom - sa druge strane dizes u nebesa Chastaina sto je 11. u generalnom plasmanu i sto je pre 3 godine zavrsio kao 2. u generalnom plasmanu hehe.

Ako je Hamlin "big loser" (tvoje reci) - pa sta je tek onda Chastain?
ali cilj svakog klinca koji sanja da vozi u f1 je naslov prvaka.
Naravno. Ali samo zato sto nije osvojio titulu ne znaci da je imao neuspesnu sezonu/karijeru.

kyle

Poruka od kyle » petak, 23. maj 2025. u 15:20h

Talladega_500 piše:
petak, 23. maj 2025. u 14:31h
kyle piše:
petak, 23. maj 2025. u 12:04h
Hehe pa valjda Hamlin zna bolje od tebe sta je njemu licno bitno u zivotu?
da ali nekad oni ne govore istinu da bi sakrili pravu istinu. ;)
Ono sta mi je bas ironicno je sto ti Hamlina nazivas loserom - sa druge strane dizes u nebesa Chastaina sto je 11. u generalnom plasmanu i sto je pre 3 godine zavrsio kao 2. u generalnom plasmanu hehe.

Ako je Hamlin "big loser" (tvoje reci) - pa sta je tek onda Chastain?
Častain nema 50+ pobeda i ne vozi za veliki tim.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 23. maj 2025. u 15:37h

kyle piše:
petak, 23. maj 2025. u 15:20h
da ali nekad oni ne govore istinu da bi sakrili pravu istinu. ;)
Ne razumem sto bi Hamlin lagao.

Pa i ja da sam vozac bi radije birao dosta pobeda nego manje pobeda sa titulom.
Častain nema 50+ pobeda
Opet pitam - ako je Hamlin sa 50+ pobeda "big loser", sta je onda Chastain sa 5 pobeda? ;)
i ne vozi za veliki tim.
Postoji razlog zasto ne vozi za veliki tim. ;) Postoji razlog zasto je Gibbs doveo Hamlina kada je imao 20-i-koju godinu i zadrzao ga sve ovo vreme, a nije doveo Chastaina. ;)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 23. maj 2025. u 18:42h

William Byron potpisao novi 4-godisnji ugovor sa Hendrickom. Vozice za Hendrick minimalno do kraja 2029. sezone.

Slika

To znaci da Hendrick ima popunjenu vozacku postavu do minimalno do kraja 2026. sezone.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 23. maj 2025. u 21:43h

The Athletic pise da ce Kyle Busch i sledece sezone voziti za Childressa jer nije imao bolje ponude.

Childress je za sutra zakazao konferenciju za stampu pa mozda bas tada Buschovo produzene ugovora bude predstavljeno.

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“