Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

POMOC OKO KUPOVINE FORD-A!

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
Odgovori
boki24
Poruka: 3
Član foruma od: ponedeljak, 7. jun 2010. u 14:04h

POMOC OKO KUPOVINE FORD-A!

Poruka od boki24 » ponedeljak, 7. jun 2010. u 14:17h

Cao svima! Kupujem automobil i treba mi vasa pomoc. :) Suma koju imam na raspolaganju, 6000-7000 evra. Jako me zainteresovao ford focus, ali bih voleo da cujem vase misljenje, koji focus se bolje pokazao, benzinac ili dizel (koja snaga motora) . Prelazio bih puno s tim autom pa me zanima koliko je skupo odrzavanje, kakva je potrosnja i neke prednosti/mane.
Unapred zahvalan! :)

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: POMOC OKO KUPOVINE FORD-A!

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 7. jun 2010. u 15:43h

Po mom misljenju za Focusa ti je 1.8tdci najbolji izbor. Dovoljno jak i ekonomican za svaki dan. Odrzavanje je skuplje od benzinca ali ako prelazis dosta, trebalo bi na kraju da ispadne jeftinije. Naravno lutrija je naci dobrog dizela sa realnom (i malom) kilometrazom u Srbiji. Za te pare mozes da pogledas i nekog Mondea Mk3 slicnog ili malo starijeg godista nego ekvivalentan Focus Mk2, razlika u nabavnoj ceni je mala. Mondeo je malo skuplji za odrzavanje i eksploataciju, ali je za klasu veci i bolji auto, pogotovo ako cesto putujes. Srecno u potrazi, u slicnom sam sosu i mogu ti reci da ces se namuciti dok ne nadjes dobar primerak.
Fiesta!!

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » ponedeljak, 7. jun 2010. u 17:11h

i ja sam za mondea, fokus je dobar 20 tdci, malo trosi vise, malo, ako ga gazis a ide nepitaj mrgreen , njega bi birao, mada i 1.8 tdci nije los, mislim da je jeftinije odrzavanje dizela, svecice i kablovi redovno moraju da se menjaju na benzincu ili potrosnja ode, pogotovo neki fordovi benzinci netrpe plin, odrzavanje je u klasi sa snagom motora kao kod drugih proizvodjaca, ako ne i jeftinije, (znaci uzmi 1,4 benzin, jeftinije je i set kvacila i svecice i sve uzmi 2.0 e onda je drugacije, mada mislim da manje crkava na jacim masinama, sve je malo ojacano, a i mislim da duze traju....) ja bi uzeo mondea tdci 136 hp, sipao gorivo samo na molu, redovan servis i opusteno.....

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » ponedeljak, 7. jun 2010. u 17:12h

+1 za Focusa mk2 2005.g ,1.8tdci ;)
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » ponedeljak, 7. jun 2010. u 18:44h

Meni je jako mocan recimo ovakav mondeohttp://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... i_ghia_6b/
ili ovakav focushttp://www.mojauto.rs/polovni-auto/509076
ili ovaj ako sam pogresno shvatio da se radi o skupljem http://www.mojauto.rs/polovni-auto/496992

Sva tri su mi odlicna...

P.S. oglase sam postavio samo zbog slika...
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

boki24

Poruka od boki24 » ponedeljak, 7. jun 2010. u 23:28h

Hvala momci! ;) Vec dugo sam u velikoj nedoumici. Imao sam ranije jako neprijatno iskustvo sa autima. Zadnji put sam se bas zaleteo i kupio mazdu 626 93' godiste, auto extra izgleda, spolja ocuvana, a inace sve samo dobro "nasminkano", cak je i majstor rekao kako je u dobrom stanju. Jos ulozim neki novac i dodatno je skockam, al posle par meseci auto poceo da se raspada, deo po deo poceo da otkazuje i na kraju motor. Koliko sam samo para dao za nju. Kupio sam je od decka koga sam znao iz vidjenja i kasnije se raspitam, auto je dosao s nekog mazdinog placa, sastavili ga od vise mazdi 626 i dali tom decku da proda zbog duga. Uzas. Sad sam odlucio dobro da se raspitam i "pregledam" sve pa tek onda kupim. Izbor je bio izmedju reno megana (puno ga hvale) i forda, ali sam ipak licno vise za forda. Kakva su vasa iskustva?

Neša
VIP

Poruka od Neša » ponedeljak, 7. jun 2010. u 23:45h

Megan ima vecu udobnost od Focusa. Totalno su razliciti automobili. U Focusu si kao u kokpitu i prosto te tera da vozis brzo i savladavas krivine bez proklizavanja i zanosenja...pravi vozacki auto koji dise zajedno sa vozacem i reaguje na svaki njegov mig ;)
Servo asistencija kod Focusa je za moj ukus slabija pri kretanju gradskim brzinama,kod Megana je to opustenije i dosta lagano se okrece ali nema tu preciznost pri upravljanju kao kod Focusa.
Megan manje zamara pri dugotrajnoj voznji izrovanim magistralama zato sto je meko podesen,Focusovo ogibljenje jeste tvrdje ali je tiho i savladava neravnine bez potresa. Ali zato kod Focusa jedino sto strada na trapu mogu biti stabilizatori(oko 30e),a na Meganu kad ti rikne nesto ima da se ceses di te ne svrbi. Zamena sijalice fara na Meganu je zajebana rabota...

Sve u svemu i da nisam subjektivan mislim da je Focus bolji auto.
Duratorq DI 16v

mirke

Poruka od mirke » ponedeljak, 7. jun 2010. u 23:57h

Sto se toga tice Megan ili Focus... Stvar ukusa moglo bi se reci. Megan je bar za nijansu skuplji za odrzavanje, a Focus mi je nekako privlacniji i deluje mi vise podredjeno voznim osobinama nego megan. Jel mislis na megana sa guzom ili onog starijeg... ?
Slika

Neša
VIP

Poruka od Neša » utorak, 8. jun 2010. u 00:04h

c c c samo ti je guza u glavi lol Mislio je na paciji rep
Duratorq DI 16v

mirke

Poruka od mirke » utorak, 8. jun 2010. u 00:06h

mrgreen lol lol lol I am straight lol
Slika

boki24

Poruka od boki24 » utorak, 8. jun 2010. u 00:26h

Nisam mislio na onog sa guzom, nego onaj produzeni. :D Ali foki je definitivno atraktivniji.

O Meganu sam razmisljao jer mi je jedan decko pricao kako je propao zbog focusa. Inace je drzao taksi sa focusima i navodno odrzavanje bilo papreno, a posle sam cuo od njegovog vozaca kako ih nije redovno odrzavao, a auti prelazili tolike kilometre.
Cuo sam da na focusu standardno stradaju plivajuci zamajac, zupcasti kais i kvacilo. Da li je to tacno?

+edit by dule0911: ne pisi post za postom u tako kratkom vremenskom roku ako hoces nesto da dodas koristi opciju "uredi" tj edit. Sad sam ja spojio ali za ubuduce da znas.

Neša
VIP

Poruka od Neša » utorak, 8. jun 2010. u 00:54h

Zupcasti kais ne moze da strada,moze samo da pukne ako se ne menja i to vazi za svaku marku automobila. Plivajuci zamajac je u sklopu kvacila i on se menja posle odredjene kilometraze i sve to spada u redovno odrzavanje.
Focus je u rangu svih modela iz klase sto se tice cene odrzavanja.

Mirke mislio sam na zensku guzu redbullw
Duratorq DI 16v

darko darko

Poruka od darko darko » četvrtak, 10. jun 2010. u 16:28h

nislim da 2.0 tdce 136 hp, ima lanac ne zupcasti, zamajac zavisi malo do vozaca, svaki jaci motor ima plivajuci zamajac, to spada u redovno odrzavalje, orginalni je jeftiniji nego vecina drugih marki, sta moze da mu crkne na fokusu osim dizni zbog lose nafte i prednji lageri od krivih guma, za ulje filtere i redovan servis sa kvalitetnim uljem necu da spominjem.........

mirke

Poruka od mirke » petak, 11. jun 2010. u 00:01h

Nesa piše:Mirke mislio sam na zensku guzu redbullw

E to je pravo... 8) redbullw

@boki24 Taj produzeni megan mi je odlicnog izgleda i deluje mi kao da je visa klasa od obicnog megana... Jako mi se svidja
Slika

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » petak, 11. jun 2010. u 09:38h

mirke piše:Sto se toga tice Megan ili Focus... Stvar ukusa moglo bi se reci. Megan je bar za nijansu skuplji za odrzavanje,
...
Moj ortak s posla ima Megana 2004 (ili 2005) godište, i ako izuzmemo estetski utisak (što je jako subjektivna kategorija) rekao bih da Megani nije samo malo skuplji za održavanje nego malo više. Primer, prekjuče mi priča da mora da kupi zadnje diskove za "Megija" i da će da ga koštaju, sad dal 15,000 po komadu ili 15,000 za oba ne sećam se tačno, al mislim da je po komadu (dâ se to lako proveriti) jer konstrukciono ti diskovi "imaju još nešto na sebi" (nisam pratio radnju previše pažljivo, očigledno :D) pa su, citiram "zato tako skupi"... Plus, pošto mi redovno referiše sve troškove oko Megana, čini mi se da je to malo preskupo zezanje, sve od servisa pa do sitnica kao što je ulje (ELF jedva može da se nađe, a i kad se nađe, masovno je skuplji od Fordovog Formula F ulja) i filteri i sl. Zatim, Megan je po meni nedopustivo mekan, jednostavno nisam vozač koji bi vozio hatch oslanjanja kao kod neke limuzine, mada je moje suvozačko vreme u njemu bilo vrlo udobno, bez daljnjeg.

E, sad, ono što bih dodao je da ko dizbora Focusa apsolutni primat mora da ima 1.6 TDCi koji je klasu iznad 1.8 TDCi. Ne znam da li je i po pitanju kvaliteta (dugovečnosti) bolji od 1.8 TDCi ali vozio sam oba baš na Focus Mk2, (pri čemu je 1.6 bio još i karavan) i moram priznati da je 1.6, iako 5 KS slabiji, ostavio jači utisak na mene. Jednostavno, start, ubrzanje, zvuk, rad motora, sve mi je nekako bilo finije na 1.6. Doduše, ako se uzima Focus Mk1, onda je izbor 1.8TDCi ili, što Gagi reče, 1.8 TDDi.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

darko darko

Poruka od darko darko » petak, 11. jun 2010. u 22:02h

megan ima trap koji nije bas za nase puteve, jeste mekan i udoban, ali mu trap strada u vrlo kratkom vremenu a to zna da nervira,
mada meni je heroj tip sa foruma koji je jurio samo 20 tdci, i nasao, nije se predomisljao, uradio zacrtano, ipak je uzivancija mali auto, dizel, a toliko konja......

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 11. jun 2010. u 22:14h

fancy piše:
mirke piše:SNe znam da li je i po pitanju kvaliteta (dugovečnosti) bolji od 1.8 TDCi ali vozio sam oba baš na Focus Mk2, (pri čemu je 1.6 bio još i karavan) i moram priznati da je 1.6, iako 5 KS slabiji, ostavio jači utisak na mene.
Taj karavan (kao i svaki) ima kraći finalni prenos, tako da može da bude i 15 konja slabiji ali opet živahniji, naravno uz nešto veću potrošnju i manju maksimalnu brzinu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 12. jun 2010. u 22:15h

Nisam to znao, dakle, misterija je rešena :D
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“