Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus mk1 2002 TDDI 1.8 90ks - ugasio se u toku voznje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
A_Geo
Poruka: 34
Član foruma od: petak, 22. okt. 2021. u 12:10h

Ford Focus mk1 2002 TDDI 1.8 90ks - ugasio se u toku voznje

Poruka od A_Geo » nedelja, 6. feb. 2022. u 18:31h

Pozdrav svima,

Imam problem za koji smatram da sam, sam kriv i sada ne znam kako da gaa resim. Do sada se ovo sa autom nije desavalo i danas dobijem ideju da odvezem auto kod prijatelja na dijagnostiku ,, malo bolju ". kako bih dobio nesto vise od informacija jer uskoro treba auto da ide na tehnicki pregled.

Sve to je trajalo nekih 30tak minuta i neke raznorazne informacije za koje je rekao da je ok, s tim sto se desilo da se auto jednom i tokom same dijagnostike sam od sebe ugasio na sta mi je rekao da za neke informacije auto mora da bude ugasen da bi se dobile.

Vracam se kuci nekih 15-tak kilometara i na nekih 4-5km auto se sam od sebe ugasio, zvao sam ga, kaze da ne zna u cemu je problem, posto sam u autu imao elm327 koji sam ranije kupio i o kome sam ranije pisao konektovao sam se na ecu i dobio sledece greske.

Kada se auto ugasio bukvalno se presekao od jednom kao da je ostao bez struje, pokusao sam da zaverglam dva tri puta, auto je verglao ali nije davao znake da ce da upali. Sacekao sam nekih 2-3min izvadio kljuc iz brave vratio nazad zaverglao i bukvalno je upalio na zub. Ne znam da li da skinem klemu sa aku mozda se sta resetuje bukvalno sam poludeo...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

ljuba power
Poruka: 2705
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Re: Ford Focus mk1 2002 TDDI 1.8 90ks - ugasio se u toku voznje

Poruka od ljuba power » nedelja, 6. feb. 2022. u 19:18h

jel se auto gasio u prošlosti?i pre dijagnostike.jel bilo poteškoća pri prvom paljenju u skorije vreme?

A_Geo

Poruka od A_Geo » nedelja, 6. feb. 2022. u 19:27h

Ne, auto je kod mene 3-4m, za zadnjih mesec ipo dana sam presao 2.000km tada je radjen i veliki i mali servis, ni pre ni posle toga nije bilo nikakvih problema, u firmi stoji napolju palio je na minus bez problema okrene dva tri puta i upali, budu obrtaji 1,1 i posle padne na oko 900 kada se malo ugreje. Auto kako je isao pre tako ide i sada jedino sto se ovo sada desava...

Auto takodje i kada je vruc lepo upali bez verglanja(dugog)...

ljuba power
Kontakt:

Poruka od ljuba power » nedelja, 6. feb. 2022. u 19:46h

ta greška p 1665 je primarna tj. glavna što se tiče gašenja auta.crkava ti elektronika na pumpi visokog pritiska.sad pali i radi,ali bilo gde će ti se desiti opet da neće upaliti i tako sve češće neće paliti

A_Geo

Poruka od A_Geo » nedelja, 6. feb. 2022. u 19:50h

Kako resiti?, da li to ima veze sa dijagnostikom ili je to sasvim slucajno se desilo?, da li bi resetom pcm-a dobio nesto?

ljuba power
Kontakt:

Poruka od ljuba power » nedelja, 6. feb. 2022. u 20:06h

p 1665 ide zajedno sa p1664, što kod tebe nije slučaj.ako uspeš da je obrišeš-super.možda je i ta dijagnostika kumovala da se pojavi greška,nisam siguran..ako se opet bude pojavljivala u paru sa p1664 morat ćeš raditi popravku/zamenu el.pumpe.vreme će pokazati

A_Geo

Poruka od A_Geo » nedelja, 6. feb. 2022. u 20:20h

Video sam na internetu da kada se skinu kleme i spoje zajedno plus i minus i drze tako 10 minuta da se resetuje racunar, ne znam da li bi to pomoglo ukoliko je zeznuto od strane dijagnostike... Hocu da kazem da li uopste i vredi da pokusavam?, najvise me kompka sto se to javilo od jednom i to bas sada i bez nekih naznaka... Sto me dodatno zivcira...
Jos nesto sto nisam napisao, auto pre svega ovog nije imao ni jednu gresku, sve greske su se pojavile danas.

ljuba power
Kontakt:

Poruka od ljuba power » nedelja, 6. feb. 2022. u 22:28h

a što si onda radio dijagnostiku ako je sve bilo u redu??
sad opet gledam i vidim da imaš grešku i za senzor radilice...teraj auto kod nekog dobrog majstora da to sve detaljnije pregleda,nije to od danas greška
Poslednja izmena: ljuba power, na dan nedelja, 6. feb. 2022. u 22:36h. Ukupno izmenjeno 1 put.

A_Geo

Poruka od A_Geo » nedelja, 6. feb. 2022. u 22:35h

Najgore od svega je sto sam, sam trazio djavola sa tim... Jednostavno sam hteo da vidim da li ce nesto imati od gresaka i ako sam sa elm327 vec ranije iscitavao greske i nije ih bilo i onda rekoh da proverim i poret doga da vidim sta jos od informacija mogu dobiti, ubrizgavanje...punjenje i sta sve, najvise zbog teh.pregleda na koji trebam da vozim auto... i napravi se problem... Jedino sto se sada nadam je da ce skidanje klema sa akomulatora nesto eventualno pomoci i to ako uspem da otvorim haubu jer na sve ovo sada ne mogu da okrenem kljuc u polozaj jedan... nema otpora izgleda da me je krenulo pa cu morati i bravicu da menjam...

Pre svega ovog auto nije imao ni jednu gresku, malopre izasao napolje auto hladan upalio bez problema lepo i mirno radi lepo prima gas... ugasio upalio par puta i nema problema. Videcu da zakazem kod majstora koji je radio servis, na elm327 nije davao nikakve greske preko app forscan sada ko zna sta se desava... U svakom slucaju hvala, da li bi skodilo da restujem racunar kao sto sam vec napisao cisto kao zadnja nada?, jer mi je auto svakodnevno potreban zbog posla a majstor verujem da nece imati vremena jer sam i servis morao da najavim dve nedelje ranije...

A_Geo

Poruka od A_Geo » ponedeljak, 7. feb. 2022. u 21:36h

Istrazivao sam na internetu posto je majstor koji mi odrzava auto u guzvi... Da ovakve simptome moze da pravi i senzor radilice i da zbog toga moze da se pojavi greska sa abs i ubrizgavanjem,

Na leru auto radi i ne gasi se, na obrtajima 3-4K se ugasi i krene da blinka lampica grejaca(sto bi trebalo da bude do ubrizgavanja), ono sto me takodje buni je da se cuje elektonika vrvatno pumpe kako zuji sekund dve isto kao i kada se na kljuc ugasi auto.

A_Geo

Poruka od A_Geo » nedelja, 13. mar. 2022. u 09:07h

Da javim sta se dalje desavalo sa autom, Nadam se da ce moj post biti nekome od koristi. U sve ovo ne bih ulazio sam, odnosno da je majstor mogao da pogledao auto, tj imao vremena, ali rekoh da pokusam ako nista drugo barem da olaksam majstoru... rasturanje.

Na internetu sam nailazio na razne informacije, trazio senzor radilice iza remenice ( radilice ) ali ga tamo nisam nasao,
Proveravao sam punjenje akumulatora, akumulator, skidao(cistio) prikljucke sa motora sve na koje sam naisao ali nista nije dalo rezultata.

Onda sam odlucio da sam rasturim koliko kod je moguce i dodjem do pumpe ako nista barem da oslobodim prostor majstoru za rad,
Na samoj elektronici pumpe postoji jeedna plasticna zastita koja se povlacenjem na gore skida(nalazi se na desnoj strani pumpe ) i iza nje su bile smestene par zica od kojih je jedna bila dosta oguljena( delom bez izolacije ).

Tih par zica koje ulaze u elektroniku pumpe sam lepo razdvojio da se ne dodiruju medjusobno a ni sa masom, u medjuvremenu sam nasao da takve probleme hoce da pravi i ( mislim MAF senzor ali nisam siguran , ostavicu fotografiju ), Te sam ga raskacio i pokusao da upalim auto kao sto je pisalo u tom postu na internetu, auto vise nikako nije hteo da upali samo je verglao i verglao, na dijagnostici je dao brdo EGR gresaka,

Te sam prikljucak koji ulazi u senzor lepo ocistio jer je sav bio plav od tecnosti za vetrobransko staklo i vratio na svoje mesto, skinuo sam klemu sa aku da bi se ecu resetovao a za to vreme sam od plasticnih slamki za sok(jedino sam to imao pri ruci i video kao trenutno ressenje na nekih 20min ) napravio izolaciju na zici koja je bilo bez izolacije a isla je na el.deo pumpe.

Nakon nekih 10-20 minuta, startovao sam motor auto je lepo i mirno radio na leru, ostavio ga tako da radi 10-tak minuta nije se gasio, isturirao ga malo nije se gasio, otisao na test voznju(10-15km) radio, vratio se kuci lepo izolirao zice sve spakovao kao sto je bilo i da ne cuje zlo 1.400km do sada.

Konektor koji sam otkacio i nakon cega auto nije hteo da upali, ocistio, resetovao ecu.
Slika

Zica na el.deo pumpe koja je bila bez izolacije, plastitna zastita koja stiti zice bukvalno pritiska sve te zice na pumpu.

Slika

Slika

Video kada je auto imao problem( gasi se preko 2k obrtaja i blinka lampica grejaca ):

Video nakon sto je auto prestao da se gasi:

mbole
Poruka: 14908
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 13. mar. 2022. u 14:20h

Sta su ti ove dve zice sa luster klemama?
Djak pesak :)

ljuba power
Kontakt:

Poruka od ljuba power » nedelja, 13. mar. 2022. u 18:50h

u tome je i caka..to je neko popravljao/remontovao elektroniku VP pumpe, pa upotrebio luster kleme umesto lemljenja.a ona ogoljena žica je snamerom ogoljena kad je ispitivano napajanje elektronike vp

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“