Taunus GT300 v6 2.9 Project by VBT
- NEX47
- Poruka: 52
- Član foruma od: ponedeljak, 21. dec. 2009. u 11:49h
- Kontakt:
Re: Taunus GT300 v6 2.9 Project by VBT
Svaka cast ljudi! Za ovo treba i zivaca i volje a i para.Sada kad sam video ove slike sramota me je da izbacim svoj proekat 

- bossko77
- Poruka: 1378
- Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h
Hvala, ma nista nije sramota, doduse imamo opasnih kriticara na forumu ,al sve je to dobronamerno..

- NEX47
- Kontakt:
Vidim da u nekim temama pominjes ugradnju kompresora na 2,9 motor pa me zanima ako nije tajna koji tip kompresora
- bossko77
- Turbo Force
- Rostilj majstor
- Poruka: 386
- Član foruma od: sreda, 15. okt. 2008. u 16:14h
Drug je na GSI stavio kompresor od C klase, auto je imao zvuk da se smrznes i isao je ko budala, jedina mana je bila ta sto je redovno kidao srce lamele.
- NEX47
- Kontakt:
A dali je taj motor 2,9 vec imao turbinu ili ne
- bossko77
Nije imao, ali motor u fabrickom setovanju moze da trpi 0.5 bara pritiska , tako da kompresor zavrsava posao , a jedino sto ima malo zezanja oko stelovanja max boosta na kompresoru, moramo da nadjemo odgovarajucu remenicu tj obim da ne bi boost presao 0.5 bara, negde vec imam proracun kolika bi trebala da bude ...a za kompresor smo se odlucili umesto turbine je je laksa konverzija i nekako skladniji je kompresor za taj manji pritisak..sto neznaci da mi nece dunuti da ubacim cossijeve yb klipove u njega i stavim turbo , posto ecu MS vec ima mogucnost tog podesavanja..masina na tom pritisku bi trebala da dobije oko 80 ks i dosta obrtnog momenta ..
isti kompresor i mi merkamo i lamelu cemo morati da prepravljamo na sinter ..Turbo Force piše:Drug je na GSI stavio kompresor od C klase, auto je imao zvuk da se smrznes i isao je ko budala, jedina mana je bila ta sto je redovno kidao srce lamele.

- NEX47
- Kontakt:
Pa super.A hladjenje cela klipa, mislis da ce izdrzati bez toga
- bossko77
Pa klip ce se hladiti preko goriva naravno , u takvim slucajevima smesa mora biti bogatija..

- NEX47
- Kontakt:
Da ali me plasi da ne zariba u gornjem delu klipa,ja sam pokusavao sa minijem i turbimom pa sam dogradjivao dizne od golfa.Mozda je sa kompresorom drugacije,ne znam,zato i pitam.Gde moze da se nabavi takav kompresor i za koju kintu?
- Dr cosworth
- Poruka: 554
- Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h
Samo sinter kod Malinica da se uradi.. Nece imati frke , veruj mibossko77 piše:Nije imao, ali motor u fabrickom setovanju moze da trpi 0.5 bara pritiska , tako da kompresor zavrsava posao , a jedino sto ima malo zezanja oko stelovanja max boosta na kompresoru, moramo da nadjemo odgovarajucu remenicu tj obim da ne bi boost presao 0.5 bara, negde vec imam proracun kolika bi trebala da bude ...a za kompresor smo se odlucili umesto turbine je je laksa konverzija i nekako skladniji je kompresor za taj manji pritisak..sto neznaci da mi nece dunuti da ubacim cossijeve yb klipove u njega i stavim turbo , posto ecu MS vec ima mogucnost tog podesavanja..masina na tom pritisku bi trebala da dobije oko 80 ks i dosta obrtnog momenta ..isti kompresor i mi merkamo i lamelu cemo morati da prepravljamo na sinter ..Turbo Force piše:Drug je na GSI stavio kompresor od C klase, auto je imao zvuk da se smrznes i isao je ko budala, jedina mana je bila ta sto je redovno kidao srce lamele.
Samo zavisi koliko pera hoce da naprawi , sto vishe pera to je bolje, ali je zato i teza lamela
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Koliko ja znam BOB ima dizne koje spricaju ulje pod klipove . To je vrlo efikasno hladjenje , i motor moze ceo dan da radi na 5500 rpm ... Bogatija smesa je tu zbog detonacija ( i zbog smanjivanja temperature sagorevanja ) a hladjenje joj nije primarna uloga . Brizganje ulja bod klipove je daleko efikasnije ( i jeftinije
)

- bossko77
Malinic trazi 200 - 250 eura da od ove moje napravi sinter , ali neku gradsku varijantu tj koliko sam razumeo ostaju opruge na lameli lakse se krece a bolje ce drzati...kod mene na cossiu je klasican 6 kraka sinter i mora bas da lizem kvacilo da nebi poskocio auto i nije ni malo prijatno u gradskoj voznji..
To nisam znao da ima ..heh jos boljevan piše:Koliko ja znam BOB ima dizne koje spricaju ulje pod klipove . To je vrlo efikasno hladjenje , i motor moze ceo dan da radi na 5500 rpm ... Bogatija smesa je tu zbog detonacija ( i zbog smanjivanja temperature sagorevanja ) a hladjenje joj nije primarna uloga . Brizganje ulja bod klipove je daleko efikasnije ( i jeftinije)
kompresor kosta od 200 eura pa navise , a za zaribavanje u gornjem delu nisam siguran ..a jel se to tebi desilo, jel si imao neki intercooler ...NEX47 piše:Da ali me plasi da ne zariba u gornjem delu klipa,ja sam pokusavao sa minijem i turbimom pa sam dogradjivao dizne od golfa.Mozda je sa kompresorom drugacije,ne znam,zato i pitam.Gde moze da se nabavi takav kompresor i za koju kintu?

- Dr cosworth
@@@Malinic trazi 200 - 250 eura da od ove moje napravi sinter , ali neku gradsku varijantu tj koliko sam razumeo ostaju opruge na lameli lakse se krece a bolje ce drzati...kod mene na cossiu je klasican 6 kraka sinter i mora bas da lizem kvacilo da nebi poskocio auto i nije ni malo prijatno u gradskoj voznji..
Trazi , ti mozesh i da nadjesh neku raspalu lamelu pa da mu je odnesesh , on svejedno prawi od nje sinter, nezgodna je za voznju ako se ne naviknes. Ali jbg ako pravish auto sa kojim bi da jurish, sa kojim necesh da imash probleme sa kvacilom, lamelom onda sinter... Ako je auto za grad , onda ne mora, ali onda ne sme ni da se kida...
Trazi , ti mozesh i da nadjesh neku raspalu lamelu pa da mu je odnesesh , on svejedno prawi od nje sinter, nezgodna je za voznju ako se ne naviknes. Ali jbg ako pravish auto sa kojim bi da jurish, sa kojim necesh da imash probleme sa kvacilom, lamelom onda sinter... Ako je auto za grad , onda ne mora, ali onda ne sme ni da se kida...
- bossko77
Ma naravno , meni na taunusu treba samo jace kvacilo jer ova standardna lamela vec sad drzi na ivici , u svakom slucaju Malinic je zaduzen za ispunjavanje zelja.. thumbup

- Dr cosworth
- NEX47
- Kontakt:
Radili smo mini morisa 1,25 gt na turbo,pa smo na uljnoj magistrali dogradjivali dizne od golfa.Sa kompresorima nisam imao iskustva a ni sa fordovim motorima.
- bossko77
- taunusGT
- Poruka: 65
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 19:28h
Bez premca glasam za ZLATNU sredinu!!!! 

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Skloniš ove zunzare i super slika! 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Tihi92
- Poruka: 474
- Član foruma od: utorak, 21. apr. 2009. u 23:38h
Ma najbolji je kraj slike.... 

- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Jos samo u plavog Taunusa da uskoci neki Cosworth,onda stvarno ne bih znao sta da izaberem.
Sta je sa cuope-om,vidim nema stopke? Jel gotova 'auba?

Sta je sa cuope-om,vidim nema stopke? Jel gotova 'auba?
- bossko77
He,he jes da zunzare kvare sliku al bice dana za jedno pravo slikanje..iskreno receno planirali smo za ovu nedelju da dodjemo na skup sa sva 3 automobila, ali sad vec sumljam...stopove sam tonirao tad pa ih nema ,a inace farbar je rekao da haubu zavrsava do kraja nedelje, ako je stavimo do nedelje eto nas na skupu sa cossiem i gt-om..

- bossko77
Evo napokon i hauba je stigla danas clap , naravno odmah je prisrafljena i prvozana..

Uzivo deluje jos bolje...sve u svemu zadovoljni smo..sad punom parom na sredjivanje maske i da ga zavrsimo ovo leto

Uzivo deluje jos bolje...sve u svemu zadovoljni smo..sad punom parom na sredjivanje maske i da ga zavrsimo ovo leto

- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Sto niste i prednji deo haube izdigli ?
Izgleda odlicno . Jel ste razmisljali da grbu ofarbate u mat crno ?
Izgleda odlicno . Jel ste razmisljali da grbu ofarbate u mat crno ?