Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
Pravo da ti kazem nemam externi hdd, ali ako to moze... to se uradi negde u "propertis". Ja bih tu prvo trazio. Nikad nisam prob'o.Iosis piše:Tako bude u većini slučajeva kada priključujem eksterni HDD, ali nekada se desi da obrne particije, pošto na njemu imaju dve particije (trenutno F i I), pa tako da mi podaci sa partije F nađu na particiji I, a takođe se dešava da ako uključim mp3 pleyer prije diska da playeru dadne ime F, a disku promjeni na J ili neko drugo slovo.
Ovo za obrtanje particija na eksternom bi sredio tako da bude sve jedna particija ali je problem što kućište za disk podržava veličinu diska do 500 GB, pa sam ga morao podjelit na 488 i 443 GB.
Ovo ne razumem, kako mislis: kuciste za disk podrzava 500GB???ali je problem što kućište za disk podržava veličinu diska do 500 GB, pa sam ga morao podjelit na 488 i 443 GB
Verovatno misli da mu externi hdd rack ne podrzava Hdd koji ima vise od 500gb, verovatno neki stariji model.Mickey038 piše:kuciste za disk podrzava 500GB???
jebemliga, kako to podseti za Externi.Iosis piše:U properties može da se daje naziv ali ne ono što meni treba. Može se dati ime ali to će da piše ovako: particija 1 (F:)
Ja mogu da promjenim samo ono particija 1, ali (F:) on sam bira.
I meni je ovo cudno,zar hdd rack ne sluzi samo kao interfejs,tj. from Sata to Usb - ne vidim kako bi on mogao da ogranicava max. velicinu hdd-a... ?dule0911 piše:Verovatno misli da mu externi hdd rack ne podrzava Hdd koji ima vise od 500gb, verovatno neki stariji model.
Pa u principu je veoma logicno: svaki proizvodjac ugradjuje u svoj rack neciji kontroler, koji ima neko odredjeno ogranicenje po pitanju kapaciteta. Secate se ranije na starim plocama (iz pre-2000 doba) da je svaki chipset imao ogranicenje ukupnog kapaciteta koji moze da prepozna na IDE granama. Slicna je prica i sa externim hdd kontrolerima, u jeftinije modele se ugradjuju kontroleri koji nece prepoznati vece hdd-e, dok npr neki skuplji ce raditi i sa vecim hdd od onoga za koji su deklarisani. Ja imam rack koji je deklarisan na 1TB a u njemu radi i 1.5TB i 2TB, drugu rack ne prepoznaje vece od 1TB, za koliko je i deklarisan. Mada nije samo velicina jedini faktor da rack prepozna hdd tj njegovu velicinu. Znam za par slucajeva gde u hdd racku deklarisanom na 500GB, hdd velicine 1TB od jednog proizvodjaca radi, od drugog ne radi. A to je predpostavljam zbog neadekvatnog napajanja, pa disk nece ni da se upali.Nozzlezator piše:I meni je ovo cudno,zar hdd rack ne sluzi samo kao interfejs,tj. from Sata to Usb - ne vidim kako bi on mogao da ogranicava max. velicinu hdd-a... ?