Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Re: Chat (free talk)

Poruka od Iosis » nedelja, 11. apr. 2010. u 20:17h

Pu pu pu, prizivat i izazivat ne sreću. rulest mrgreen
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » nedelja, 11. apr. 2010. u 22:01h

Slatko sam se smejao kad sam citao "opis proizvoda"..Kao da auto sam odlucuje da li ce da prokliza ili nece,ako ga iznerviras cas posla te prebaci preko bankine i prodato

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » utorak, 13. apr. 2010. u 06:07h

Ej nozlzezlator jel imas pojma kako se instaliraju nvidiini drajveri na fedori. Ja naso neke tutoriale al svasta nesto krece pogresno.
U pitajnu je nvidia gt 9500, a skinuo sam .run package, no pravi probleme. Jebene. Nikako da mi uspe instalacija. Sto iz terminala a ovako i nece ni da ga otvori.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » utorak, 13. apr. 2010. u 08:18h

Treba ti gomila paketa koji su pre-requisite za instalaciju drivera. Potrazi malo bolje na forumima
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » utorak, 13. apr. 2010. u 18:14h

Imas problema sa nVidiom na linuxu? Da je ATI pa da razumem :D Nesto sam gledao- moras da ukljucis rpm-fusion repozitorijume,tamo bi trebalo da nadjes drajver ;)

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 13. apr. 2010. u 19:07h

I onda kazu zasto ne stavis Linux...

Djomla

Poruka od Djomla » sreda, 14. apr. 2010. u 00:40h

Da se razumemo dule, meni grafika radi. Imam problema sa instalacijom odredjenih drajvera, da bi mi radilo jos bolje.
Hocu da namudim 3d efekte i da se igram sa time. Van toga radi perfektno, izgleda lepse od xp-a
A jede znash koliko memorije ? :P
150 mega :D
eto zasto instalirati linux.
Uostalom vec sam pricao o tome. LInux je u najmanju ruku LEARNING EXPIRIANCE. Za razliku od windowsa da bi koristio linux sisteme moras da znash nesto.
Ko hoce kompijuter kao alatku - za njega je windows.
Ko hoce konpijutera kao IGRACKU ili OZBILJNU MASINU, ili OZBILJNU Igracku za njega je linux.

Imati linux na racunaru je ista stras kao neki tipovi ( medju kojima mislim da si i ti mozda je pogresna procena ) vole da znaju kako radi sta na autu kako zasto otvaraju sklapaju etc. Kontas?

Elem, da znam da je problem sa Atijevom ali ovde je konkretno sa instalacijom drajvera. Probacu tvoj nacin.

@Miki. Nemas pojma sta sam sve instalirao i konfigurisao. :)
CAK STA VISE! nemam ni ja :D

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 14. apr. 2010. u 09:11h

The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Djomla

Poruka od Djomla » sreda, 14. apr. 2010. u 09:29h

USPEO SAM!
kako - ne znam, ali znam da sam uspeo!

Evo screenshot koga zanima :)))
http://img217.imageshack.us/img217/350/screenshoteq.png

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » sreda, 14. apr. 2010. u 10:01h

Pre 4 godine sam pokusavao da podesim MegaSquirt da radi na SUSE 10 i nikako mi nije uspevalo. Bio sam primoran da skinem 'brdo' paketa, da instaliram gomilu (bes)potrebnih drajvera i na kraju nisam uspeo. Presao sam na uBuntu i sve je radilo 'iz prve' bez ikakvih cimanja.
Linux je super stvarcica, i kad imas vremena (i zivaca) moze da bude zabavan (mislim na instalacije i configurisanja). U suprotnom, nije ni malo zanimljiv kada ti treba nesto 'hitno' a ti nemozes da nadjes 'caku' kako da resis problem.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 14. apr. 2010. u 10:49h

E kolege Fordisti koji se razumijete u komfujtere više nego ja, jel ima načina nekako da podesim u Win7 da mi flash memoriju, eksterni HDD ili mp3 player uvjek bude pod istim slovom. Kao što je HDD u laptopu uvjek C, DVD uvjek D, tako da mi eksterni HDD svaki put kada ga priključim bude npr. F. Dešava mi se ponekad da promjeni naziv diska pa mi to smeta zbog nekih podešavanjima u drugim programima pa onda opet moram da ih podešavam.

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » sreda, 14. apr. 2010. u 13:53h

Ako eksterni uredjaj budes ukljucivao uvek u isti USB port i ako slovo koje je definisano po prvom prikljucenju bude slobodno, uredjaj ce uvek biti prikljucen pod istim slovom.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 14. apr. 2010. u 14:51h

Tako bude u većini slučajeva kada priključujem eksterni HDD, ali nekada se desi da obrne particije, pošto na njemu imaju dve particije (trenutno F i I), pa tako da mi podaci sa partije F nađu na particiji I, a takođe se dešava da ako uključim mp3 pleyer prije diska da playeru dadne ime F, a disku promjeni na J ili neko drugo slovo.
Ovo za obrtanje particija na eksternom bi sredio tako da bude sve jedna particija ali je problem što kućište za disk podržava veličinu diska do 500 GB, pa sam ga morao podjelit na 488 i 443 GB.

Djomla

Poruka od Djomla » sreda, 14. apr. 2010. u 20:25h

Iosis piše:Tako bude u većini slučajeva kada priključujem eksterni HDD, ali nekada se desi da obrne particije, pošto na njemu imaju dve particije (trenutno F i I), pa tako da mi podaci sa partije F nađu na particiji I, a takođe se dešava da ako uključim mp3 pleyer prije diska da playeru dadne ime F, a disku promjeni na J ili neko drugo slovo.
Ovo za obrtanje particija na eksternom bi sredio tako da bude sve jedna particija ali je problem što kućište za disk podržava veličinu diska do 500 GB, pa sam ga morao podjelit na 488 i 443 GB.
Pravo da ti kazem nemam externi hdd, ali ako to moze... to se uradi negde u "propertis". Ja bih tu prvo trazio. Nikad nisam prob'o.
Ali znam da je kod harddisk particija tu "propertis" i slovo da podesis.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 14. apr. 2010. u 21:53h

U properties može da se daje naziv ali ne ono što meni treba. Može se dati ime ali to će da piše ovako: particija 1 (F:)
Ja mogu da promjenim samo ono particija 1, ali (F:) on sam bira.

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » sreda, 14. apr. 2010. u 22:06h

ali je problem što kućište za disk podržava veličinu diska do 500 GB, pa sam ga morao podjelit na 488 i 443 GB
Ovo ne razumem, kako mislis: kuciste za disk podrzava 500GB???

Koliko USB portova imas? Kako ukljucujes uredjaje, vadis externi HD pa na taj isti port ubacujes MP3 player ili koristis razlicite USB portove (ukoliko ih imas)

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 14. apr. 2010. u 22:08h

Mickey038 piše:kuciste za disk podrzava 500GB???
Verovatno misli da mu externi hdd rack ne podrzava Hdd koji ima vise od 500gb, verovatno neki stariji model.
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 15. apr. 2010. u 00:22h

Da imam HDD rack, kada sam kupovao eksterni HDD mislio sam uzimati već gotov upakovan npr. WD Book, ali sam uzimanjem posebno diska i racka prošao 2-3000 din jeftinije.
HDD i mp3 ne uključujem na isti port, kabal od HDD je uvjek uključen ali i ne sam disk jer na racku ima prekidač pa ga uključujem po potrebi, a mp3 uključujem kada treba da se puni ili nabacim neke muzike.

Djomla

Poruka od Djomla » četvrtak, 15. apr. 2010. u 04:13h

Iosis piše:U properties može da se daje naziv ali ne ono što meni treba. Može se dati ime ali to će da piše ovako: particija 1 (F:)
Ja mogu da promjenim samo ono particija 1, ali (F:) on sam bira.
jebemliga, kako to podseti za Externi.
Mogu odma da ti kazem za ove hardove sto su ti unutra. Idi na partition shrink. Bezbedno mozes da menjas velicinu i sve ostalo oko particija. Software dolazi uz windows.

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » četvrtak, 15. apr. 2010. u 08:58h

Nikad nisam video HDD rack koji pravi problem sa kapacitetom HD-a. No nebitno, iskoristi compmgmt.msc komandu da otvoris 'Comp Management' prozor pa 'klikni' na 'Disk management', potom desni klik na eksterni disk i uradi 'change drive letter' pa 'assign drive letter' i odaberi slovo koje ti je potrebno.

Ukoliko ti drajv 'fully compliant' sa USB standardima sve ce raditi bez problema, t.j slovo ce biti rezervisano za taj uredjaj i kad jeste i kad nije ukljucen. Eksterni uredjaj ima serijski broj koji windows koristi prilikom 'dodeljivanja' slova. Binarni zapis uredjaja mozes naci u registry (pokrenes regedit pa pronadjes HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices). Ako nisi bas u stanju da 'protumacis' binarni zapis na net-u mozes naci binary convertor (translator).

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » četvrtak, 15. apr. 2010. u 11:51h

dule0911 piše:Verovatno misli da mu externi hdd rack ne podrzava Hdd koji ima vise od 500gb, verovatno neki stariji model.
I meni je ovo cudno,zar hdd rack ne sluzi samo kao interfejs,tj. from Sata to Usb - ne vidim kako bi on mogao da ogranicava max. velicinu hdd-a... ?

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 15. apr. 2010. u 13:42h

Mickey hvala na pomoći, rješio sam problem. redbullw

A za rack i meni je bilo čudno to 500 GB jer kakve veze ima kapacitet, al' eto tako piše na pakovanju.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 15. apr. 2010. u 14:15h

Nozzlezator piše:I meni je ovo cudno,zar hdd rack ne sluzi samo kao interfejs,tj. from Sata to Usb - ne vidim kako bi on mogao da ogranicava max. velicinu hdd-a... ?
Pa u principu je veoma logicno: svaki proizvodjac ugradjuje u svoj rack neciji kontroler, koji ima neko odredjeno ogranicenje po pitanju kapaciteta. Secate se ranije na starim plocama (iz pre-2000 doba) da je svaki chipset imao ogranicenje ukupnog kapaciteta koji moze da prepozna na IDE granama. Slicna je prica i sa externim hdd kontrolerima, u jeftinije modele se ugradjuju kontroleri koji nece prepoznati vece hdd-e, dok npr neki skuplji ce raditi i sa vecim hdd od onoga za koji su deklarisani. Ja imam rack koji je deklarisan na 1TB a u njemu radi i 1.5TB i 2TB, drugu rack ne prepoznaje vece od 1TB, za koliko je i deklarisan. Mada nije samo velicina jedini faktor da rack prepozna hdd tj njegovu velicinu. Znam za par slucajeva gde u hdd racku deklarisanom na 500GB, hdd velicine 1TB od jednog proizvodjaca radi, od drugog ne radi. A to je predpostavljam zbog neadekvatnog napajanja, pa disk nece ni da se upali.
Malo nerazumno pisem, ali nadam se da ste skapirali.

@Iosis - Ja sam mislio da si vec odradio drive letter assignment pa nisam hteo da pisem ono sto je mickey napisao, sad tek videh da nisi sign0007 U svakom slucaju odradi tako kako je on rekao i ne bi trebalo da imas problema, ja sam svoj ext. hdd tako dodelio i uvek dobija isti drive letter
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 15. apr. 2010. u 17:20h

Ustvari taj disk kada sam kupovao je podjelio čovjek u prodavnici u kojoj sam kupio HDD i rack, tako da je on napravio particije, i vjerovatno tada je kod sebe dodjelio drive letter, a kod sebe kada sam priključio disk on je dodjelio kako je htjeo, nisam ni znao da to treba jer nisam imao prije iskustva sa tim. Sada sam uradio ono što mi je Mikey napisao i sada je uvjek disk H. thumbup

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » subota, 1. maj 2010. u 04:10h

Ovako nesto se mora organizovati na godisnjicama kluba party0021 party0021 party0021

Slika

Uploaded with ImageShack.us

Naravno uz mali EDIT texta

A sibi ce da duva u svecice posto je on boss :D
Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“