Desio mi se problem s klimom prvi put poslije skoro 3 godine kako je u mom vlasništvu gdje ovlašteni servisi neznaju odkloniti kvar na klimi.
Za početak digitalna je klima i izgleda ovako u vozilu:

Upalim auto i klimu naravno, klima radi ispravno i hladi neki 30-45 minuta (zavisno od vanjske temperature) i onda u toku vožnje jednostavno prestane sa ispuhivanjem hladnog zraka i pocne ispuhivati topao zrak, nakon gašenja auta ili gašenja klime pa ponovnog paljenja nakon 20-30 minuta klima pocne opet normalno raditi ali opet na neki određeni period.
Iz mojih nekih pretpostavkih uradio sam sljedeće na autu, i nakon toga opet ista dešavanja sa klimom se ponavljaju :
1. Napunio klimu
- Bilo je klime u njemu ali eto napunio sam opet pun da slucajno ne bude da "fali" pa radi toga da ne radi.
2. Ispraznio klimu i ponovo je napunio
- Po pricama raznih ovlašteni servisa moguće je da se napravi mjehuric koji vremenom izadje iz sistema i koji dovede do toga da klima nemoze ispuhivati hladan zrak nego ispuhuje topao zrak dok se ne potroši, pa sam ispraznio skroz klimu i onda opet napunio sistem klimom, ali opet nisam riješio problem.
3. Filter zraka, Filter klime (papirni) (što ide u kabinu) i filter goriva zamjenio da slučajno nije do toga ali opet nisam dobio nikakvo riješenje s tim opet ista dešavanja imam.
- Bio bih vam zahvalan ukoliko je neko imao isti ili slican problem da podjeli svoje iskustvo kako ga je riješio jer kom god majstoru u Sarajevu se obratim nezna o cemu se radi, nadam se pomoci od vas, unaprijed hvala.