Za skidanje boje sa felni koristio sam ovo sredstvo koje sam nasao u Paracinu i dobro radi posao. Inace je gelaste strukture i lako se nanosi. Raditi u dobro provetrenoj pristoriji jer je mnogo korozivno da ne bi doslo do trovanja

Za nanosenje sredstva koristio sam malu spatuku i cetkicu za manje delove i rubove

Ja nisam skidao gume ali sam gume zastito trakom. Uzeo 3M po preporuci

Za obelezavanje ruba felni trebace vam olovka B5, hiruski salpel 15 zbog lakseg manipulisanja i savitljivi lenjir za obelezavanja rastijanja. Stavio sam na 16mm od ruba felne

Za skidanje boje sa felne trebace vam dva dleta jedno uze i jedno sire zbog lakse pristupacnosti

Kad se oljusti felna izgleda ovako

Za zastitu ruku koristo hiruske rukavics jer su deblje da ne bi obrusili prste i nokte i ruke vam bile crne kao da su izasle iz preradjenog ulja. Inace potrosio 4 para

Za smirglanje sa koristio ove smirgle i to je otislo otpeilike 8m 240, 4m 400 i po dva lista vodenih od svake 800, 1500, 2000 vodobrusnih

Za prskanje vode koristio ovo

A za secenje smirgle ove makazice

Koristio turpiju za ostecene ivice felni koja je verivatno starija od mene ali zavrsila posao

Za poliranje sam narucio set sa interneta
a uz njega ce vam trebati busilica, viljuskasti kljuc 17 i inbus kljuc 8Ja sam radio skoro dva ipo meseca zbog vremenskih prilika i hladnoce ali moze da se zavrsi zs otprilike mesec dana ako svaki dan radite po par sati.
Uporedna slika farbane i polirane felne

Polirana felna na suncu

Sve cetiri polirane felne na okupu

Kako izgledaju na prljavim kolima

A posle na cistim
I dve slike okoline felne gledane u kraku

kako su isli radovi mozete videti detaljno u ovoj temi http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 46&t=21439