Za skidanje boje sa felni koristio sam ovo sredstvo koje sam nasao u Paracinu i dobro radi posao. Inace je gelaste strukture i lako se nanosi. Raditi u dobro provetrenoj pristoriji jer je mnogo korozivno da ne bi doslo do trovanja

Za nanosenje sredstva koristio sam malu spatuku i cetkicu za manje delove i rubove

Ja nisam skidao gume ali sam gume zastito trakom. Uzeo 3M po preporuci

Za obelezavanje ruba felni trebace vam olovka B5, hiruski salpel 15 zbog lakseg manipulisanja i savitljivi lenjir za obelezavanja rastijanja. Stavio sam na 16mm od ruba felne

Za skidanje boje sa felne trebace vam dva dleta jedno uze i jedno sire zbog lakse pristupacnosti

Kad se oljusti felna izgleda ovako

Za zastitu ruku koristo hiruske rukavics jer su deblje da ne bi obrusili prste i nokte i ruke vam bile crne kao da su izasle iz preradjenog ulja. Inace potrosio 4 para

Za smirglanje sa koristio ove smirgle i to je otislo otpeilike 8m 240, 4m 400 i po dva lista vodenih od svake 800, 1500, 2000 vodobrusnih

Za prskanje vode koristio ovo

A za secenje smirgle ove makazice

Koristio turpiju za ostecene ivice felni koja je verivatno starija od mene ali zavrsila posao

Za poliranje sam narucio set sa interneta

Ja sam radio skoro dva ipo meseca zbog vremenskih prilika i hladnoce ali moze da se zavrsi zs otprilike mesec dana ako svaki dan radite po par sati.
Uporedna slika farbane i polirane felne

Polirana felna na suncu

Sve cetiri polirane felne na okupu

Kako izgledaju na prljavim kolima

A posle na cistim

I dve slike okoline felne gledane u kraku

kako su isli radovi mozete videti detaljno u ovoj temi http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 46&t=21439