Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Nedoumice oko novog zakona i primene

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Re: Nedoumice oko novog zakona i primene

Poruka od Neša » ponedeljak, 8. mar. 2010. u 23:48h

Shomy_ksh piše:mene zaustavi pre neki dan i trazili mi atest za foliju na staklima...skidaj prvo ovim mafijasima pa onda meni..aj zdravo... covek ni da bekne .. smileychar022
Svaka cast,ako si mu rekao! Ogrezli smo u kriminalu i korupciji! Sistem vrednosti je otiso u qrac... sign0023
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 8. mar. 2010. u 23:58h

Nesa piše:Sistem vrednosti
Sta?

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 9. mar. 2010. u 01:10h

Moralne i ljudske vrednosti
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Dusan64

Poruka od Dusan64 » utorak, 9. mar. 2010. u 09:26h

Ne znam o cemu pricas,zaboravio sam sta je to.

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » utorak, 9. mar. 2010. u 12:49h

Ima nezgodnih likova, pa treba dobro proceniti da li se sme upustiti u takvu prepirku...
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » utorak, 9. mar. 2010. u 13:55h

Nesa piše: Svaka cast,ako si mu rekao! Ogrezli smo u kriminalu i korupciji! Sistem vrednosti je otiso u qrac... sign0023
e a pazi...ce da ispadne da sam neki opasan ti sto sam mu tako rekao...naprotiv...nego ako ne smem ja sto bi neko drugi smeo...? ali kad je ogranicenje 60 a uhvate me na 70...80... tad cutim jer znam da sam kriv...ali uvek nekako imam srece jer je Krusevac mali grad...ili me zaustavi od drugara cale ili se kojim slucajom nadje tu moj drugar...ali ni to nije posteno...ali to je Srbija..
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » utorak, 9. mar. 2010. u 14:35h

Potpuno je pogresno za ovakve stvari stavljati 'etiketu': "ovo je Srbija". Nebitno je gde se ovakve stvari desavaju. Bitno je ko ih izvodi. A iznosenje ovakvih prica u javnost je jedna velika glupost.

Jeste da je ovo forum i da svi treba da se osecaju slobodno i opusteno, ali iznosenje detalja o svojim 'prestupima' i 'dogodovstinama' sa ovlascenim licima, pritom iznosti tvrdnju "ovo je Srbija", nije ni lepo ni korisno a bogami ni preporucljivo. Bez obzira koji nick se koristi, svako od nas na forumu je podlozan veoma lakoj i brzoj identifikaciji. Prema tome, malo paznje prilikom iznosenja pojedinih 'detalja' bilo bi zaista preporucljivo.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » utorak, 9. mar. 2010. u 14:50h

u pravu si...slazem se...ali kad sam rekao "ovo je srbija" veruj mi da nisam pogresio...mnogo gore stvari se dogadjaju nego sto sam ja napisao...da ne shvatis pogresno da hocu da se svadjam...cilj mi je druzenje i upoznavanje sa Fordasima

i odoh ja u offtopic...izvinjavam se sign0007

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » utorak, 9. mar. 2010. u 15:09h

Nema potrebe za prepirkom, samo hocu da naglasim da se stvari koje se desavaju u Srbiji, desavaju i u svim ostalim zemljama u evropi. Negde manje, negde vise ali se desavaju. Razlika je u tome sto se u Srbiji takve stvari naglasavaju i ljudi se ponose sa njima. A kad zagusti, niko ne priznaje da je pogresio vec se uvek trazi izgovor.
Primera radi, zatamnjena stakla su zabranjena. Na sugestiju policajca na tu cinjenicu, glupo je naci izgovor u tvrdnji da mafijasi voze zatamnjena vozila pa da prvo treba sa njima razgovarati. A zasto ti, ja ili neko odavde ne bi bio prvi koga treba zaustaviti i ukazati na zatamnjena stakla?
U ovom topic-u smatram da trebamo da iznesemo prave nedoumice oko novog zakona, tipa koliko je dozvoljeno zatamnjenje stakala, a ne 'avanture' sa druma.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » utorak, 9. mar. 2010. u 15:37h

oke...izmedju svega taj isti pandur sto me ja zaustavio rekao mi je sledece

- prednja soferka max 15%
- vozacevo i suvozacevo staklo max 25%
- zadnja bocna slobodno preko 75%
- i zadnja soferka max 75%

...mozda je stvarno trebao moj post tako da izgleda ali poenta onog posta je u tome da ce panduri pre da zaustavljaju trule jugice i fice da ih ravase nego da zaustave neki BMW 2007god...to sam hteo onim postom da kazem...i jos jednom se izvinjavam na offu

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » utorak, 9. mar. 2010. u 15:49h

Ako budemo obracali paznju na takve stvari, sigurno je da cemo uvek naci neki primer gde se 'odnose jugici a propustaju mercedesi'. Smatram da je bolje paziti na svoje sopstveno ponasanje i pokusati izbeci nevolje.

Mislim da ti je policajac dao pogresne informacije. Koliko sam upoznat po novom zakonu zatamnjenje stakala na zadnjim staklima ne sme da bude vise od 25%. Da i sam ne bih iznosio netacne informacije, ko tacno zna, neka napise, eventualno postavi link gde se informacija moze naci.

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » utorak, 9. mar. 2010. u 15:52h

ok..povlacim se iz ove teme..napao si me bez razloga...meni je tako rekao zasto bi ja pisao nesto sesto kad mi je tako rekao...

Dusan64

Poruka od Dusan64 » utorak, 9. mar. 2010. u 15:57h

Mislim da je Shomy pravilno napisao za zatamljivanje... Napred ne vise od 25%,a pozadi moze i preko 75%...

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » utorak, 9. mar. 2010. u 16:43h

ok..povlacim se iz ove teme..napao si me bez razloga...meni je tako rekao zasto bi ja pisao nesto sesto kad mi je tako rekao...
Nije mi bila namera da nikoga napadam. Nemoj se osecati pogodjenim. Nisam izneo da si ti pogresno napisao vec da te je policajac pogresno informisao. I unapred se ogradio da i ja nisam siguran da je policajac 'u krivu'.

Evo sta pise u pravilniku koji sam nasao na:http://www.informisanje.info/2009/10/pr ... ma-vozila/

- Zatamnjivanje stakala

Bočna stakla u ravni vozača mogu biti naknadno zatamnjena tako da ukupna vrednost prigušenja svetla ne prelazi 25%. Ostala stakla na vozilu osim vetrobranskog stakla mogu biti naknadno zatamljena.
Stepen refleksije stakala na vozilu ne sme prelaziti 15% kako ne bi došlo da zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju.

- Pravilo o zatamnjivanju ima izuzetak

Od ovih odredaba mogu odstupati samo vozila sa posebnom dozvolom Ministarstva koje je nadležno za poslove saobraćaja.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » utorak, 9. mar. 2010. u 17:31h

Pa tacno tako,to se odnosi na prednja stakla.

DrazenNS
Poruka: 198
Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 21:47h
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » utorak, 9. mar. 2010. u 18:28h

Da li negde ima objasnjenje na koji nacin moze da se dobije to posebno odobrenje za jace zatamnjenje? Ako vec postoji mogucnost, verovatno mora negde da bude objasnjeno na koji nacin moze da se dobije dozvola za vise. A cim nisu farbricki taman, mora se ici na atest koji radi AMSS.

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » utorak, 9. mar. 2010. u 20:02h

ateste radi masinski fakultet nis...svojevremeno su bili neki atesti iz Vince sad nisam siguran...

DrazenNS
Poruka: 198
Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 21:47h
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » utorak, 9. mar. 2010. u 20:39h

Pisalo je u novinama SAT nedavno da atest stakala radi AMSS. I moj drug bio ovde u savezu u NS, i rekli da to rade u savezu u BG. I dao mu je broj. Kosta valjda oko 5000 atest.

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » utorak, 9. mar. 2010. u 23:23h

pa da ...zavisi od povrsine...trebalo bi za putnicka vozila da bude oko 50e sa svim taksama...sto i nije skupo... thumbsuph

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » subota, 13. mar. 2010. u 18:18h

Evo ti jedan primer, kad su me zaustavljali policajci u s klasi (ne moja naravno) i u eskortu nisu se isto ponasali, naprotiv, svi treba da budu jednaki pred zakonu. Saobracajni policajci su jos po meni ipak najposteniji, najuljudniji u odnosu na sve ostale- pozornike, krimi i specijalce , uvek te saslusaju. Bar ja jos nijednom nisam bio upravu. Jednom kad sam mazn caletu akuto sa 16 -17 god ,-malo skripeo decko sa gumama cice i sve ostalo, zaustavi me pandur matori, lepo mi objasni sta moze da se desi (na tezi necin al nema veze) pusti me bez dozvole. To nemogu da zaboravim, vozio sam 40 do kuce i bar neko duze vrame nisam divljao.To su bili oni komunisticki policajci koji su sprecavali kriminal (mrzim komuniste al za ove sad su zakon), ovi danas popunjavaju broj kazni za danasnji dan i za prezivljavanje. E sad sto je zakon takav sugav to je drugo.

EVO VA NOVI ZAKON O SAOBRACAJU -SNIMAK -POLICAJAK PARKIRA NA ULAZ U HITNU I NECE DA POMERI. Pre snimka nisam snimio(nisam verovao sta ce da se desi), znaci pandur je parkirao auto na prijem hitne u grockoj sa jos jednom pandurkom. Prvo su ga sestre trazile, po zgradi pa vozac hitne ,a to traje li teraje, kad su ga nasle i kad je dosao kod auta zvoni tel - hitna ceka, sestra pored, ceka pacijent, a on
-GLEDAJTE KOLIKO COVEK TELEFOBNIRA NA ULAZU U HITNU-DIVLJI ZAPAD.
Slika
smileychar022 gears zuti olaksanje rulest gears cekicko

mirke

Poruka od mirke » nedelja, 14. mar. 2010. u 22:26h

To je jedan od primera kad ljudi umisle da su svemocni i da im nista nije zabranjeno... Sreca nema puno takvih...
Slika

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 14. mar. 2010. u 23:37h

Nedaj boze da su svi ovakvi, ovaj je sigurno polagao vozlju preko veze, saobracajac nikad nebi uradio. Ali sam svedok bio mnogih ovakvih dluposti, ne samo sa policijom.
Danas mi je tip na smederevskom, putu u belom jugu, dao zmigavac levi i krenuo na mene, kad sam ga preticao. Valjda ljubomoran sto ga preticem neznam :-| vuce se 20 na putu rezervisanim za motorna vozila sa jugom koji nemoze sam sebe da doveze do tehnickog, bio sam sa decom. Da sam bio sam- izguro bi ga tako da bi zavrsio u prvom zbunju sa tockovima prema nebu - budala koja nezna sta hoce, videlo mu se u ocima kad sam ga pogledao da je glupavi gubitnik najgore vrste, odakle mu pravo da ugrozava svesno tudje zivote .

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Poruka od miki023 » petak, 2. apr. 2010. u 22:01h

Kad se ocekuje nova prva pomoc da se pojavi u prodaji i koja ce biti oznaka.
Slika

Eule
Poruka: 33
Član foruma od: utorak, 28. jul 2009. u 14:15h

Poruka od Eule » sreda, 7. apr. 2010. u 09:11h

mirke piše:To je jedan od primera kad ljudi umisle da su svemocni i da im nista nije zabranjeno... Sreca nema puno takvih...
Nema? Gde ti zivis? Svaki drugi pandur je takav.

mirke

Poruka od mirke » sreda, 7. apr. 2010. u 09:41h

Nije svaki drugi, ali ljudi pamte samo takve...
Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“