Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

C Max nekoliko nejasnoca

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
C-MAX
Poruka: 11
Član foruma od: ponedeljak, 2. okt. 2017. u 18:27h

C Max nekoliko nejasnoca

Poruka od C-MAX » nedelja, 12. nov. 2017. u 16:05h

Imam par tripova na autu pa bi mi pomoc dobrodosla.

Obzirom da je 2.0 TDCI 100kw nesto mi bas i ne vuce,pre njega sam imao Peugeot 607 2.2 HDI i mnogo bolje je vukao,cini mi se da nekada dobro ide a nekada slabije,dosta baca crni dim i nekada sam od sebe dize obrtaje,recimo stojim na semaforu i obrtaju su na 700 i onda odjednom skoce na 1000 pa na 1200 i kada krenem posle jedno 200-300m stanem i sve bude ok,za tih 200-300m motor nekako bucnije zvuci kao da vise lupaju ventili.

Kada prilokm malo ostrije voznje,pri promeni brzine,otpustim gas cuje se neko zvizdanje iz motornog prostora.

Kada je auto u leru dosta smrdi ali ne mogu da odredim na sta se oseca.

Kada je malo hladnije oko 2c malo teze upali radi kao traktor nekih 30-40 sec.

Upalio mi je gresku i na dijagnostici pise da je senzor temperature vazduha turbine.

Auto je kod mene nekih 45 dana,iz uvoza je i na satu je 215000km,sudeci po autu reklo bi se da je ta kilometraza,presao sam nekih 1500km i netrosi ulje,potrosnja nafte je po meni ok,grad oko 8l otvoreno oko 6.
Pametnom coveku je i komarac muzika

Almighty.shO
Poruka: 1781
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h

Re: C Max nekoliko nejasnoca

Poruka od Almighty.shO » nedelja, 12. nov. 2017. u 17:03h

Zatvori EGR - motor prodise
Promeni podloske dizni - ako pustaju (i naftu i izduvne gasove) onda se osete gasovi cak i u kabini a pogotovo ispod haube (cak moze i auto losije da radi jer kompresija pici tuda)
Proveri grejace, alnaser i akumulator (koji je napon) - zbog toga mozes imati lose paljenje

C-MAX
Poruka: 11
Član foruma od: ponedeljak, 2. okt. 2017. u 18:27h

Poruka od C-MAX » nedelja, 12. nov. 2017. u 22:15h

Hvala na pomoci! Akumulator sam uzeo nov pre 20 dana,provereno je punjenje i kazu da je odlicno a ono sto se cuje pri oduzimanju gasa rekao bih da je plivajuci od antelnatora.
Pametnom coveku je i komarac muzika

Almighty.shO
Poruka: 1781
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h

Poruka od Almighty.shO » nedelja, 12. nov. 2017. u 22:35h

To su neka moja nagadjanja.. pogledaj, proveri.. 'ebem li ga ;) javice se vec neko mnogo iskusniji da me demantuje ili potvrdi napisano!

Javi jesi li skontao sta su uzroci problema!

darkisa
Poruka: 140
Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h

Poruka od darkisa » ponedeljak, 13. nov. 2017. u 08:41h

Sipaj mu neki aditiv u rezervoar,zatvori egr ventil i vozi,nemoj se mnogo obazirati na te nekakve sitnice,a taj smrad sto osecas moze da ti bude od klime.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“