C Max nekoliko nejasnoca
Moderator: Dragomir
- C-MAX
- Poruka: 11
- Član foruma od: ponedeljak, 2. okt. 2017. u 18:27h
C Max nekoliko nejasnoca
Imam par tripova na autu pa bi mi pomoc dobrodosla.
Obzirom da je 2.0 TDCI 100kw nesto mi bas i ne vuce,pre njega sam imao Peugeot 607 2.2 HDI i mnogo bolje je vukao,cini mi se da nekada dobro ide a nekada slabije,dosta baca crni dim i nekada sam od sebe dize obrtaje,recimo stojim na semaforu i obrtaju su na 700 i onda odjednom skoce na 1000 pa na 1200 i kada krenem posle jedno 200-300m stanem i sve bude ok,za tih 200-300m motor nekako bucnije zvuci kao da vise lupaju ventili.
Kada prilokm malo ostrije voznje,pri promeni brzine,otpustim gas cuje se neko zvizdanje iz motornog prostora.
Kada je auto u leru dosta smrdi ali ne mogu da odredim na sta se oseca.
Kada je malo hladnije oko 2c malo teze upali radi kao traktor nekih 30-40 sec.
Upalio mi je gresku i na dijagnostici pise da je senzor temperature vazduha turbine.
Auto je kod mene nekih 45 dana,iz uvoza je i na satu je 215000km,sudeci po autu reklo bi se da je ta kilometraza,presao sam nekih 1500km i netrosi ulje,potrosnja nafte je po meni ok,grad oko 8l otvoreno oko 6.
Obzirom da je 2.0 TDCI 100kw nesto mi bas i ne vuce,pre njega sam imao Peugeot 607 2.2 HDI i mnogo bolje je vukao,cini mi se da nekada dobro ide a nekada slabije,dosta baca crni dim i nekada sam od sebe dize obrtaje,recimo stojim na semaforu i obrtaju su na 700 i onda odjednom skoce na 1000 pa na 1200 i kada krenem posle jedno 200-300m stanem i sve bude ok,za tih 200-300m motor nekako bucnije zvuci kao da vise lupaju ventili.
Kada prilokm malo ostrije voznje,pri promeni brzine,otpustim gas cuje se neko zvizdanje iz motornog prostora.
Kada je auto u leru dosta smrdi ali ne mogu da odredim na sta se oseca.
Kada je malo hladnije oko 2c malo teze upali radi kao traktor nekih 30-40 sec.
Upalio mi je gresku i na dijagnostici pise da je senzor temperature vazduha turbine.
Auto je kod mene nekih 45 dana,iz uvoza je i na satu je 215000km,sudeci po autu reklo bi se da je ta kilometraza,presao sam nekih 1500km i netrosi ulje,potrosnja nafte je po meni ok,grad oko 8l otvoreno oko 6.
Pametnom coveku je i komarac muzika
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Re: C Max nekoliko nejasnoca
Zatvori EGR - motor prodise
Promeni podloske dizni - ako pustaju (i naftu i izduvne gasove) onda se osete gasovi cak i u kabini a pogotovo ispod haube (cak moze i auto losije da radi jer kompresija pici tuda)
Proveri grejace, alnaser i akumulator (koji je napon) - zbog toga mozes imati lose paljenje
Promeni podloske dizni - ako pustaju (i naftu i izduvne gasove) onda se osete gasovi cak i u kabini a pogotovo ispod haube (cak moze i auto losije da radi jer kompresija pici tuda)
Proveri grejace, alnaser i akumulator (koji je napon) - zbog toga mozes imati lose paljenje
- C-MAX
- Poruka: 11
- Član foruma od: ponedeljak, 2. okt. 2017. u 18:27h
Hvala na pomoci! Akumulator sam uzeo nov pre 20 dana,provereno je punjenje i kazu da je odlicno a ono sto se cuje pri oduzimanju gasa rekao bih da je plivajuci od antelnatora.
Pametnom coveku je i komarac muzika
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
To su neka moja nagadjanja.. pogledaj, proveri.. 'ebem li ga
javice se vec neko mnogo iskusniji da me demantuje ili potvrdi napisano!
Javi jesi li skontao sta su uzroci problema!

Javi jesi li skontao sta su uzroci problema!
- darkisa
- Poruka: 140
- Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Sipaj mu neki aditiv u rezervoar,zatvori egr ventil i vozi,nemoj se mnogo obazirati na te nekakve sitnice,a taj smrad sto osecas moze da ti bude od klime.