Ajde mi molim te reci, koliko si do sada video puta da se napred (u USA ) voze 3 osobe - da neko koristi tu opciju? Zatim, zašto onda postoji zadnja klupa? Koliko članova broje porodice kojima je to neophodno? Zar tolike porodice ne kupiju kombi/mini buseve? Na kraju, hoćeš da kažeš da tu mogu da stanu 3 odrasle osobe? I to još "američkih" gabarita. Čisto sumnjam!Talladega_500 piše:ima nekoliko razloga zasto se tu nalazi i stvarno ne vidim sta je problem.
A glavni razlog je prostor. Jer kad imas klupu na prednjim sedistima, prednja sedista mogu da smeste 3 osobe napred.
I ona osoba u sredini sigurno nece moci komotno da sedne ako se sipka menjaca nalazi izmedju njegovih/njenih nogu.
Zamisli sam kako ti sedeo u sredini da se tu nalazi sipka menjaca.
Pa zar si na srpskom pričao s njimaTalladega_500 piše:Niko mi se nikad nije smejao zbog akcenta

Što se tiče njihovih propagandnih emisija o automobilizmu (a-la Auto Bild) - uvek će se naći neki seronja koji će i najboljem auu naći zamerku. I čuveni SAT-ovam (M.A.) je nekom modelu Majbaha zamerio da mu je piksla nepristupačna i da nekakva ukrasna lajsna na farovima nije kavlitetna ili neki sličan bull shit!
Talladega_500 piše:Nije valjda da mislis da oni trebaju raditi kao drugi samo da bi bili isti?
Ne! Ali ne bi ni mi trebali da se ugledamo na njih i pravimo tke startnosti na 400 m! Samo je razlika u tome što oni imaju potrebu da nama (i ostatku sveta) nameću da je jedino njihovo ispravno i merodavno a da smo mi svi ostali glupi. Valjda im duga i bogata istorija i traicija daju to pravo

Talladega_500 piše:Sto se tice fast food, ovo se radi u veoma drugacijem tempu nego u Evropi, jer ovde bas radis. Nije da prvo popijes kaficu kad dodjes na posao (nego ako pijes - pijes usput) i nema vremena ca cakulanje sa kolegama na poslu, pa sat vremena rucka ... I kad tako radis 8 sati, zaista nemas volje da kuvas kad dodjes kuci.
I to je američki izum! Nemoj ni slučajno da dođeš u situaciju pa da sa kolegom postaneš prijatelj ili razmenite iskustva. Pa onda možete i da se složite da ste u stvari izrabljivani, pa još ako se taj "virus" proširi pa se udružite i kažete gazdi da nemere više tako... Ovako lepo budeš na poslu do 5-6, dođeš kući do 7-8, ono malo što vidiš decu i porodicu - vidiš, naravno da više nemaš snage ni volje da se baviš njihovim problemima, vaspitanjem, obrazovanjem...lakše je da uključiš TV, isključiš mozak i milina. Sad, to što ti decu vaspitavaju neki tamo ljudi, televizija, ulica, nema veze. Što ti se žena švalera (ako te već nije ostavila) - nema veze. Što nemaš snage ni volje da pogledaš i neke druge, nemontirane vesti i da sam stekneš mišljenje o nečemu - nema veze. To i jeste cilj. To rade i nama ovde. Prvo te izbombarduju, unište ti privredu, pa ti unište ekonomiju, pa ti unište/rasture vojsku, policciju, sudstvo, pa ti polako unište školstvo, pa crkvu i na kraju, poslednje utočište, unište ti porodicu. Samo što je to kod vas moglo sve da se preskoči (sem škole, crkve i porodice) koje je sada u toku. E, onda je takve (uništene) ljude lako vrteti kako hoćeš. Ali, to je sve deo nečeg drugog i to nema veze sa američkom vlašću i establišmentom. To je deo jednog starijeg plana.
a samo stanovište "boli me uvo koliko mi auto troši jer ima jeftinog benzina koliko hoću" je deo samog mentaliteta amerikanaca. Ima li boljeg dokaza od nedavno (neuspešno) završenog svetskog samita o klimu u Kopenhagenu gde je Obama "napustio samit" jer se uvredio kako neko može/sme od amerikanaca da traži smanjenje emisije izduvnih gasova?! I kakvu on poruku šalje amerikancima? "Trošite koliko hoćete, zagađujte koliko hoćete. Mi smo Amerika, može nam se!" A poruka ostatku sveta? "Ko vas sve j...e, mi smo najjači i može nam se!"
A koju poruku su poslali uništavanjem i zaustavljanjem daljeg razvoja projekata svih "zdravih" "električnij" i ostalih automobla? I to su probali i japancima da urade?
Na kraju, mislim da je neumesno braniti se dobrotom i naivnošću naroda! Ali, u slučaju amerikanaca, i to može da prođe!