Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 18. jan. 2010. u 23:23h

mirke piše:Puno mi je srce kad mi se neko zahvali i blicne ili ukljuci sva 4 migavca
E bas tako.. ;) Ali nazalost,vise je onih drugih primera.. Sad cu ja njega da zajebem,pa cu da budem srecan..

ID_cyber
Poruka: 151
Član foruma od: sreda, 6. jan. 2010. u 13:42h

Poruka od ID_cyber » utorak, 19. jan. 2010. u 10:22h

Evo juce idemo ja i drugar u skolu. I sad crveno na pesackom i mi naravno stali i cekamo. I sad kako je put sirok ima ostrvo izmedju traka, ali je fazon sto se na jednom delu upali zeleno, a na drugom stoji crveno jedno 30 sec pa se tek onda promeni. Stojimo mi tako i ja gledam vidim upali se zeleno ali na drugom delu poseckog, na nasem jos uvek crveno, ali drug uopste nije skontao on je gledao u onaj dole semafor i kako se upali zeleno on ti lepo preko pesackog i ako kod nas jos uvek stoji crveno svetlo. Kad sam video da prelazi ja onako reko: "Vidi ga!" tek se on okrene i kaze sta, na sred trake, a kad je neki sa pasatom lego na sirenu, znaci drug se ukopao. I eto tako mahinalno je krenuo da prelazi, jer je prevideo crveno svetlo, i sreca nije bilo kola mnogo, bio je samo taj pasat, a tu znaju da pice ko ludi, moglo je svasta biti. Btw, to je raskrsnica Rumencke i Jase Tomica, a tu svaki dan prolazim kad idem u skolu i bezbroj puta sam video dva tri zguzvana auta...

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » petak, 22. jan. 2010. u 18:49h

Malopre dodjoh iz Loznice. Ulice su poledjene. Video sam par kocenja pred pesackim prelazima... pesaci ne shvataju da auto ne moze da stane kao kad je suvo :-) :-) :-)
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » petak, 22. jan. 2010. u 19:02h

hebi ga narod izgubljen u mislima posle posla ,kriza ,porodicni problemi i ko zna sta jos i slabo obraca paznju na saobracaj ,prosto mi se pesaci ovih dana bacaju pod kola,jednog zamalo da zgazim ,covek ladno na raskrsnici na crveno prelazi ,ja naglo ukocio a on meni: jel vidis da je pesacki prelaz (covek gleda na zebru na raskrsnici jer gleda u patos,gde uopste ne vidi da mu je crveno jer ne gleda u semafor nego u patos pogubljeno). :rolleyes:
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

Dusan64

Poruka od Dusan64 » petak, 22. jan. 2010. u 19:08h

Gazi,ko ga hebe sto nije ucio skolu! lol

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 22. jan. 2010. u 20:23h

Ono što sam vidio danas, nisam mogao vjerovati. Prelazim ulicu na semaforu, zeleno za pješake, stoji policajac ali izgleda nije na dužnosti jer nosi neku torbu ali je u uniformi. Ono što me iznerviralo je, par pješaka i ja nailazimo na prelaz, kad tu taj policajac rukom zaustavlja taxi, koji staje tačno preko cjelog pješačkog tačno ispred nas koji želimo da pređemo ulicu. Nešto sam opsovao i no prilično glasno, ali pandur mrtav ladan, a ni taksista nije baš mnogo mario. :-(
I kako poslije tako nečega da ja pošutjem zakon i da ne prelazim na crveno, na mjestu gdje nije pješački, bez slušalica u ušima itd.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » petak, 22. jan. 2010. u 21:39h

sta da ti kazem ,mnogi su resili problem sto su cekali sledeci konkurs ,pa dali dupe tamo :)
sad ni svojoj familiji nemogu da se jave lol
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 23. jan. 2010. u 10:31h

Ljudi ni ne misle glavom niti obraćaju pažnju kad prelaze ulicu, pogotovo devojke, kad maltene udari u autobus onda kad - iju vid' ulica, bukvalno tako.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » subota, 23. jan. 2010. u 21:15h

Bas zato, pazljivo jer posledice mogu biti veoma lose. Jasno je da ces kolima uvek sebi napraviti put ,i kad jesi i kad nisi u pravu, ali ako nekog potkacis a ima dobrog advokata, presedne ti sve. Innace pre neki dan zakacih zenu retrovizorom, nenamerno,isla je ulicom :(

Inace sad sam gledao sudar ovde kod mene, nije covek stao na znak. Brzo su se sklonili,verovatno koriste onaj novi formular

mirke

Poruka od mirke » ponedeljak, 25. jan. 2010. u 20:22h

Ja licno polazim od toga da su saobracajci uglavnom fer i korektni, ali pojedinacni primeri nekih koji misle da je put njihov me bas razocaraju... Treba se cuvati tezih svadja jer sam cuo za primer gde je policajac napisao nekom nasilnicku voznju zbog neke rasprave oko kazne, a ne zbog voznje... To je bas preterivanje i jezim se od takvih slucajeva... Znaci sukobe resavati diplomatskim putem ;) lol
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » utorak, 26. jan. 2010. u 12:58h

Ja imam razčlicita iskustva sa njima. Na prvom mestu se nikada ne izvinjavam ili molim ali i ne vredjam,ne psujem. Razlog je vrlo prost: cim se on bavim tim poslom,nije imao intelekta da sam uradi nesto u svom zivotu, nego se pridruzio coporu sadista tj onih koji maltretiraju druge da bi preziveli(pored svih mogucih zanimanja danas). U 21om veku je po mom misljenju, u najvecem broju slucajeva to dokaz nesposobnosti i intelktualne inferiornosti jer pristati da zivis zivot u subordinaciji, sumnji i kinjenju drugih je protracen zivot, unistena svest koja ne dotice samo njih lično vec i okruzenje (njihove porodice u prvom krugu). One koje poznajem su iz seoskih sredina i primitivnih zajednica. Ako ovo uzmes u obzir, shvatis da nema mesta raspravi ili ubedjivanju jer njegovo stanje svesti se skoro sigurno ,apsolutno razlikuje od poimanja svesti koje ja (ili mi) imamo za volanom ili uopste u zivotu.

Mozda zahvaljujuci indiferentnom stavu, i nemam problema jer su navikli na stoku, tako da sam bezbroj puta i sa prekrsajem (uglavnom nenamernim) prolazio sa hvala - dovidjenja.

Druga bitna stvar je da kuci imate dobrog advokata a desava se da i bez njega oni spor izgube sto je kod mene bio slucaj 2 puta. Jednom me je na motoru nabedio da sam prosao na crveno (nisam, ne znam sta je umislio ili hteo da umisli) ali me na sudu nije dobio. Drugi put sam napravio prekrsaj (nesvesno) izlazeci iz makedonske ulice prema tunelu,gde je dozvoljeno samo za autobus (nisam od sunca i autobusa ispred video oznake za skretanje), ali sam na sudu sludeo sudiju i objasnio da on fizicki nije mogao da vidi odakle dolazim,tako da je stvar bila zakljucena.

BIlo je tu raznih primera. Svojevremeno su mene i jos 4 ili 5 ljudi uhvatili za crveno svetlo. Tacno, svetlo je bilo crveno ,ali je bilo reci u 3 ujutru i jedna ulica koja izlazi na taj semafor nije u funkciji vec mesecima bila i njihovo postavljanje je bilo tendenciozno. BIlo je onih koji su se svadjali i skakali, i onih koji su razmenili vizit karte sa drugima kao svedocima za dolazece sudjenje (sto sam i ja uradio),i to pred njima da znaju sta ih ceka tj da nece proci lako. Poziv nikad nisam dobio,ali sam ujutru slikao konfiguraciju kamerom, datume u novinama i spremio se za inat i jos neke stvari koje savetuju advokati. Poziv nikad nije stigao. nezgodno je sto po novom zakonu za ovo ide velika sankcija.

Imao sam dosta susreta sa njima (kao i vecina nas koji zive u policijskoj drzavi sa srednjovekovnim uredjenjem), pa je islo i dotle da me juri zbog neonki na kolima, zaustavi i 10 minuta pise kaznu. Imao je problem sto nije znao sta da napise jer im je pismenost jaca strana. Inace je ovaj verovatno bio par dana pred penziju sa pastirskim naglaskom ,ali posto se nisam upustao u raspravu,posle 10 min je odustao.

Sa druge strane imao sam i pozitivno iskustvo, gde sam jednom napravio prekrsaj sa skretanjem (nenamerno ,dole kod autobuske stanice kada se ide od kalemegdana prema njoj ,a sve kod male jugopetrol pumpe) gde je strelica na semaforu za desno, ali je ugao takav da ako ne gledas precizno ili ne poznajes skretanje, odes desno iako postoji nesto sto je u ovom slucaju jos vise desno, tako da ovo prvo je u stvari prekrsaj.....tu sam prosao, zakacio se sa nekim kamiondzijom (verovatno je mislio da namerno prolazim tu bahato), poceo da mi svira, ja mu pokazem srednji prst...al u tom nalecem na kontrolu. Em prekrsaj em provociram.Ali nije mi naplatio nista, nisam se raspravljao, rekoh, nisam shvatio za skretanje ,napisite kaznu,a covek kaze, pazljivo ubuduce ,dovidjenja, prijatno. Mozda zato sto je pre toga zaustavio nekog gancija,a on se raspravljao, ne znam,ali sam sa greskom ovog puta prosao bez kazne.

Ono sto je bitno je ostati pribran i znati da je za sve moguce naknadno resenje pogotovo sa iskusnim advokatom. Ima tu bezbroj fora, ako zelite da se nadmudrujete. Moze da se desi da vi njega na kraju tuzite za propustenu dobit koju treba da nadoknadi,ako se pokaze da je njegova,neosnovano zaustavljanje dovelo do vaseg kasnjenja koje je imalo za rezultat vas materijalni gubitak. Nije ovako prosto,ali je moguce ako imate dobrog advokata i dovoljno volje i jos ponesto ;)

Znam i one koji se tuku sa njima na ulici,izritirani nepravdom,naravno jer im tate rade u vladi pa skoro sigurno prolaze bez problema ali to je vec posebna prica.

Preveliki je post,nastavicu neki drugi put.

mirke

Poruka od mirke » utorak, 26. jan. 2010. u 13:35h

Problem su oni sto misle da je put njihov i da imaju pravo da maltretiraju druge...
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 26. jan. 2010. u 18:11h

U svakom slučaju treba kulturno, fino, glumiti debila ali ne dozvoljavati da vas prave istim i to je to.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » utorak, 26. jan. 2010. u 19:29h

Slazem se da sa njima treba fino i kulturno...

Ali, ako oni pokushavaju od mene da naprave debila, ja to isto napravim od njih...

Jednom me je pandur zaustavio zbog folija, na izlazu iz terazijskog tunela, ka konju...

Krenuo je da mi prica kako to nije dozvoljeno, kako mora da mi pishe kaznu, i da ima pravo da me tera da skidam folije na licu mesta...

Sve se zavrshilo time shto sam mu rekao da sam iscitao zakon od a do š, a potom sam ga pitao: "A po kom clanu mi pishete kaznu?"...

Cim je cuo pitanje bilo je: :Hvala, dovidjenja."...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 26. jan. 2010. u 20:22h

E da smo svi ovako informisanio kao Peca i da ima znamo izdiktirat zakon ne bi mogli od nas da prave debile i uzimaju nam pare kako stignu.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 27. jan. 2010. u 04:40h

Ja sam odstampao ovaj novi zakon i drzim ga u kaseti, tako da ako naletim na nekog velikog drkadziju ima bas da trazim taj clan po kome mi kaze da mi pise kaznu :D
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 27. jan. 2010. u 07:50h

E to je pametno. Situacija ovako:
P: Dobro veče.
D: Dobro veče.
P: Vaše dokumente.
D: Izvolite.
D: Pogrješili ste to i to.
(za vrjeme dok pregleda dokumente vadiš zakon iz kasete)
D: Je li možete mi pokazati koja je to tačka zakona po kojoj me kažnjavate?
P: Pa ovaj znate, uredu je, srećan put.

lol

Stefan148

 
Poruka: 2447
Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » sreda, 27. jan. 2010. u 12:08h

dule0911 piše:Ja sam odstampao ovaj novi zakon i drzim ga u kaseti, tako da ako naletim na nekog velikog drkadziju ima bas da trazim taj clan po kome mi kaze da mi pise kaznu :D
odakle si skinuo?
Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 27. jan. 2010. u 12:22h

E ubi me sad ne secam se. Evo dodao sam ga pa skini odavde.
Fiesta!!

Stefan148

 
Poruka: 2447
Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » sreda, 27. jan. 2010. u 12:28h

Merci beaucoup :D
Slika

mirke

Poruka od mirke » petak, 29. jan. 2010. u 10:42h

Nocas oko tri sata na otvorenom putu vozio sam 60 zbog snega. U jednom trenutku ugledah krv u traci i pitam se sta je ovo, kad jedno 10 metara ispred mene na desnom kolotragu udaren pas lezi. Bio je malo veci. Ja cimnem volanom levo i obidjem ga. Kad sam se vracao u svoju traku zanese mi se malo zadnji kraj sto me je iznenadilo, ali bez problema sam ispravio i nastavio dalje...
Slika

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » petak, 29. jan. 2010. u 15:21h

hah, ja lupam samo bandere kada idem u rikverc ovako sam inace cist. :) )))

Doduse par puta sam imao neke zamalo nezgodice.

Jednom sam menjao traku da se prestrojim za levo i ne znam od kuda izlece lik sa pezoom 206 isao je iznad 60.

Jednom sam izlazio iz krivine jedan lik je isao u gustoj ulici gde je ogranicenje 40 zbog skola i blizu je bolnica... isao je nekih pa 70 sigurno jedva je ukocio. Da je udario mislim da bih ga prebio, jer sam vozio neke ljude iza... msm kad je kre*en.

I zadnja stvar koja mi se desila, resile neke baje da driftuju.... a ne vidis ulicu iz koje su dosli od kuca.. izdriftovase ispred mene i to nije normalan drift nego neki usran vise su ukocili pa im se samo okrenuo kraj i stao auto. Na srecu obisao sam ih lako.
Sto se tice pesaka bas su katastrofa. Slazem se sa prethodno recenim.
Mene nerviraju oni koji ne gledaju levo desno. Kada ga vidim da ide pravo a nije pogledao ne znam dal ce da predje ili nece. Kad aje pogledao obichno vidis da li ce da krene ili ne.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » petak, 29. jan. 2010. u 17:54h

Jadan pas,smrzo se pa jos nastradao :-(
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Goran Mond
Poruka: 287
Član foruma od: nedelja, 21. dec. 2008. u 13:30h
Kontakt:

Poruka od Goran Mond » petak, 29. jan. 2010. u 19:05h

Drugari pripazite se pun grad saobracajaca,od Novog Beograda do centra na 5 mesta zaustavljaju i kontrolisu,uglavnom semafor,prestrojavanje,pojas i svetla.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » petak, 29. jan. 2010. u 19:14h

Ja ih nesto i ne vidjam... Mada su mi relacije manje vise iste svaki dan (Rakovica,topcider,terazije,bulevar)... Sve to sto si naveo postujem,zabrinucu se kad krenu za brzinu da zaustavljaju..

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“