Dalmatinac piše:Samo da se jos nadovezem na komentar u vezi cene (da sam zaboravio da uracunam opremu poreze itd). Mogu samo reci da bi to trebalo da je osnovno sredstvo koje traje decenijama i da je amortizacija jako mala a neki racunar ili softver moras kupovati svakih par godina. Zamsili da ja naplacujem svaki put svoja osnovna sredstva za rad? Hardver, softver, bankarsku garanciju itd itd... Bile bi cene da ti pamet stane. Samo bankarska garancija vredi vise od njihovog celog servisa sa svom opremom zbog koje je bukvalno zalozena sva imovina 10 ljudi i + menice raznih firmi... Takodje i druge firme placaju i poreze i za radnike i na dobit itd.
Naravno da svaki put naplacujes svoja osnovna sredstva za rad. Inace dzabe krecis, to jest bolje da nisi ni pocinjao sa poslom, nego lepo trosio te pare koje si ulozio, spisko...
Ono sto malo njih kapira je da ta racunica, ne ide: ja sam ulozio toliko, amortizacija mi je toliko, troskovi toliko, hocu da zaradim toliko, daklem cena je ta.
Ili po tebe jos gora varijanta: ono sto sam ulozio ne racunam, samo me zanima trenutni profit.
Ne, cena je ona koju trziste hoce da plati. Razlike u ceni izmedju firme A i firme B, mogu da postoje samo ako jedna nudi vise od druge (u kvalitetu prvenstveno).
A ova prethodna racunica koja uzima u obzir amortizaciju i troskove, ti ustvari govori dal ti se isplati to da radis, ili ces samo izgubiti pare koje si ulozio.
van piše:Мени као кориснику је све једно да ли он то ради за 1,2 ,3 сата или 10 минута , мене интересије цена , њега да уради одређени посао у што краћем року , ту му лежи профит .
Meni nije. Ali za razliku od vecine, ja cu radije da dam vise para onome ko posao uradi za 10 minuta, nego onome sto se pati 3 sata, vidis da ili nema opremu pa "budzi" ili nema znanja pa izmislja izgovore... I moje vreme nesto kosta