Vrnite se na temu.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
Kurir i BLJUC ne čitam, baš iz tih razloga, ali sam mislio da je ADAC ozbiljnija priča. Može neki rezultat da se našminka, ali ne toliko da to ugrozi baš dobru gumu, ili da izvuče baš lošu. Primetio sam da rezultati testova iz godine u godinu pomalo odstupaju, ali isto tako je evidentno da su pojedine gume uvek u vrhu liste (ostale nisam ni gledao). Uostalom, tu je i www.TireReviews.co.uk , pa se na dovoljno velikom uzorku vozača (korisnika) može steći utisak o nekoj gumi.popovicvl piše:Ha ha, jel ti citas Kurir majketi? Novinari mogu da napisu sta hoce, bilo kad, bilo gde. Samo daj kesh, genge, pare...
Da,ali nije rijec o "snjeznim" nego zimskim gumama.Nije problem napraviti gumu koja ce imati odlicnu trakciju po snijegu.Teze je napraviti gumu koja ce biti dobra po suvom i mokrom kolovozu,pa i suncanom i suvom vremenu kojeg zimi svakako ima.popovicvl piše:Zar Cedo ne kotrlja Tigarke na Mondeu?
Sad jbg kad sam naletu kenjanja, skoro sam natrcao na ovaj test AutoBild-a, http://www.vulkanizerstvo-furlan.si/ima ... entest.pdf .
Bzv, gledam, najbolje karakteristike na snegu ima Fulda i Uniroyal. Jbg, test je tako pokazao. Na kraju imaju slabije ocene na snegu od Continentala koji je na snegu osrednji. Jbg, tako je test pokazao. No, ajd, gledam, u naslovu test je objavljen 2. oktobra. Najranije kad su mogli test u celini obaviti je septembar, znaci leto. Pogledam malo bolje slike testiranja na mokrom i suvom asfaltu i vidim da su testirali zimske gume na bar +20 stepeni. Svi rezutati za mene pali u vodu, osim rezultata dobijenih voznjom na snegu. Sta mene briga kako koci zimska guma na +20-25 stepeni.
Uporedi samo rezultate sneg-trakcija i krajnje ocene. Dunlop je dobio bolju ocenu po njihovom sistemu ocenjuvanja od (1) od Uniroyal-a (1+). Zasto?
WTF? Zimske, snezne, M+S, koje gume? Neka obave oni test "snezno-zimsko-M+S" guma na <7 stepeni, promesaju karte pa neka ponovo nastimaju kako im pase.darioculibrk piše:Da,ali nije rijec o "snjeznim" nego zimskim gumama.
Samo sam htio reci da nije problem napraviti zimsku gumu koja ce imati dobru trakciju na snijegu.Recimo Sava Eskimo S3 je tu odlicna (trakcija,kocenje...). Ali po mokrom i suvom nije bas nesto posebno.A to je najbitnije.Koliko cesto zimi vozis po utabanom ili neutabanom snijegu?popovicvl piše:Svakako verujem samo iskustva iz prve ruke. Mada "winter", "rain", "jaguar", "mazda", previse promenljnivih u jednoj jednacini.
Sve sto hocu da kazem, testovi smrde na kilometar. Pljuste poeni, bodivi, neko to kaze da je najbolja guma, prodaja skace x3. Posle razmislim jadnike koji rade na spremanju auta za prodaju, npr. Focus RS ili ST, silaze sa traka sa Michelin i GY gumama, zar nije lakse da procitaju AutoBild i stave najbolje gume.
WTF? Zimske, snezne, M+S, koje gume? Neka obave oni test "snezno-zimsko-M+S" guma na <7 stepeni, promesaju karte pa neka ponovo nastimaju kako im pase.darioculibrk piše:Da,ali nije rijec o "snjeznim" nego zimskim gumama.
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()