Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Gume

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Gume

Poruka od BojanM » četvrtak, 10. dec. 2015. u 03:19h

Aj' da barem pričate o gumicama, nego zabrazdiste braćo daleko :)

Vrnite se na temu.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

veljabandit
Poruka: 898
Član foruma od: utorak, 23. apr. 2013. u 14:18h

Poruka od veljabandit » ponedeljak, 14. dec. 2015. u 15:58h

... duga svetla i pun gas !
BMW 325 f31
Abarth 595 turismo

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 14. dec. 2015. u 16:32h

Taman htedoh da napisem koliko god za preporuku ja necu da ih kupim opet, kad ja tamo a ono medjutim :doh:
Fiesta!!

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 14. dec. 2015. u 16:56h

GT radial je ispred nekoga??????

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8314
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » ponedeljak, 14. dec. 2015. u 17:04h

Ma to je test iz 2014, sada su se popravili i nalaze se na najvišim mestima :D .
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

popovicvl
Poruka: 5662
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » ponedeljak, 14. dec. 2015. u 19:42h

Ma to je test, pa jos Adac.

Jozza
Poruka: 2101
Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 23:55h

Poruka od Jozza » utorak, 15. dec. 2015. u 14:37h

Test je test, ma ko ga radio. Ne mogu ja napraviti da guma bolje ili lošije koči na testu. Jedino što ne valja sa ovim testom je što je mala dimenzija, pa verujem da većini na ovom forumu nije relevantan u pogledu rezultata.
Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku

popovicvl

Poruka od popovicvl » utorak, 15. dec. 2015. u 16:39h

Ha ha, jel ti citas Kurir majketi? Novinari mogu da napisu sta hoce, bilo kad, bilo gde. Samo daj kesh, genge, pare...

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 15. dec. 2015. u 16:43h

Ma vidi se da su potplaceni kad nisu stavili GT Radial na prvo mesto

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 15. dec. 2015. u 16:56h

Uopšte ne bi bilo čudno da Coooooper gume za domaće tržište i za izvoz ne budu iste ili isto dobre ili isto loše. Setite se izvozne robe u doba socijalizma, a neke filozofije poslovanja iz istog su još uvek tu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

acadimke
Poruka: 1709
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » utorak, 15. dec. 2015. u 17:03h

Kakve su Lassa gume? Juce pazario model snoways 3
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Jozza

Poruka od Jozza » utorak, 15. dec. 2015. u 17:43h

popovicvl piše:Ha ha, jel ti citas Kurir majketi? Novinari mogu da napisu sta hoce, bilo kad, bilo gde. Samo daj kesh, genge, pare...
Kurir i BLJUC ne čitam, baš iz tih razloga, ali sam mislio da je ADAC ozbiljnija priča. Može neki rezultat da se našminka, ali ne toliko da to ugrozi baš dobru gumu, ili da izvuče baš lošu. Primetio sam da rezultati testova iz godine u godinu pomalo odstupaju, ali isto tako je evidentno da su pojedine gume uvek u vrhu liste (ostale nisam ni gledao). Uostalom, tu je i www.TireReviews.co.uk , pa se na dovoljno velikom uzorku vozača (korisnika) može steći utisak o nekoj gumi.

popovicvl

Poruka od popovicvl » utorak, 15. dec. 2015. u 19:03h

Ne zameri na sali, ali generalno je Continental jedna od najboljih guma, ali ne nesto cenjena menju proizvodjacima automobila. Svi auti sa proizvodnih traka silazi sa Hankook, Michelin, Pirreli, GY gumama, retko kad sa Continentalom.

Doduse, da sad se secam Dacije Stepway su bile kupljene kod mene u firmi, dosle su sa Continentalom.

Kod Adaca, i vodecih nemackih naslova Continental je vecito i bez izuzetka na prvom mestu vec 30 godina. Mislim nemoguce. Mozda da bacimo opkladu, za sezonu 2016-17 na testu ce prva guma biti, da pogodimo...?

Ocu da kazem, testovi mi nisu uopste objektivni. Po meni ako te nema u F1, WRC, le man, GT, WTCC...nisi bas najbolji zar ne?

Jozza

Poruka od Jozza » utorak, 15. dec. 2015. u 19:14h

Ja se kotrljam na GoodYear Eagle F1, i lagao bih kad bih rekao da se ne primeti razlika u odnosu na prethodni Barum Bravius 2, Bridgestone Turanza ili Dunlop BluResponse. Kako sam ih ja procenio, tako nekako su i predstavljene u testovima. A što se tiče švabova i kontija, to je tako odvajkada.
Sem toga, Čedo je na stazi vozio baš Kontinentalke, SportContact, a svi znamo ko je taj dan bio najbrži. ;)
Poslednja izmena: FM III, na dan utorak, 15. dec. 2015. u 21:12h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne piši post za postom u kratkom vremenskom periodu, već korisiti opciju uredi ako si nešto zaboravio.

popovicvl

Poruka od popovicvl » utorak, 15. dec. 2015. u 19:34h

Zar Cedo ne kotrlja Tigarke na Mondeu?

Sad jbg kad sam naletu kenjanja, skoro sam natrcao na ovaj test AutoBild-a, http://www.vulkanizerstvo-furlan.si/ima ... entest.pdf .

Bzv, gledam, najbolje karakteristike na snegu ima Fulda i Uniroyal. Jbg, test je tako pokazao. Na kraju imaju slabije ocene na snegu od Continentala koji je na snegu osrednji. Jbg, tako je test pokazao. No, ajd, gledam, u naslovu test je objavljen 2. oktobra. Najranije kad su mogli test u celini obaviti je septembar, znaci leto. Pogledam malo bolje slike testiranja na mokrom i suvom asfaltu i vidim da su testirali zimske gume na bar +20 stepeni. Svi rezutati za mene pali u vodu, osim rezultata dobijenih voznjom na snegu. Sta mene briga kako koci zimska guma na +20-25 stepeni.

Uporedi samo rezultate sneg-trakcija i krajnje ocene. Dunlop je dobio bolju ocenu po njihovom sistemu ocenjuvanja od (1) od Uniroyal-a (1+). Zasto?

Jozza

Poruka od Jozza » utorak, 15. dec. 2015. u 19:44h

To ne znam, ali znam da je Dunlop za klasu bolji (u proseku) od Uniroyala. Vozio sam nemilosrdno Jaguar XJ6 na Dunlop WinterSport gumama, i to je držalo iznad mojih očekivanja. Sa druge strane, Mazda 6 na Uniroyal RainExpert je bila kao na žvakama. nije pomagalo ni preduvavanke guma, jednostavno previše mekani bokovi. Ovo je moje iskustvo.

darioculibrk
Poruka: 1211
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h

Poruka od darioculibrk » utorak, 15. dec. 2015. u 19:47h

popovicvl piše:Zar Cedo ne kotrlja Tigarke na Mondeu?

Sad jbg kad sam naletu kenjanja, skoro sam natrcao na ovaj test AutoBild-a, http://www.vulkanizerstvo-furlan.si/ima ... entest.pdf .

Bzv, gledam, najbolje karakteristike na snegu ima Fulda i Uniroyal. Jbg, test je tako pokazao. Na kraju imaju slabije ocene na snegu od Continentala koji je na snegu osrednji. Jbg, tako je test pokazao. No, ajd, gledam, u naslovu test je objavljen 2. oktobra. Najranije kad su mogli test u celini obaviti je septembar, znaci leto. Pogledam malo bolje slike testiranja na mokrom i suvom asfaltu i vidim da su testirali zimske gume na bar +20 stepeni. Svi rezutati za mene pali u vodu, osim rezultata dobijenih voznjom na snegu. Sta mene briga kako koci zimska guma na +20-25 stepeni.

Uporedi samo rezultate sneg-trakcija i krajnje ocene. Dunlop je dobio bolju ocenu po njihovom sistemu ocenjuvanja od (1) od Uniroyal-a (1+). Zasto?
Da,ali nije rijec o "snjeznim" nego zimskim gumama.Nije problem napraviti gumu koja ce imati odlicnu trakciju po snijegu.Teze je napraviti gumu koja ce biti dobra po suvom i mokrom kolovozu,pa i suncanom i suvom vremenu kojeg zimi svakako ima.

Poslato sa G630-U20 uz pomoć Tapatoka
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)

popovicvl

Poruka od popovicvl » utorak, 15. dec. 2015. u 19:52h

Svakako verujem samo iskustva iz prve ruke. Mada "winter", "rain", "jaguar", "mazda", previse promenljnivih u jednoj jednacini.

Sve sto hocu da kazem, testovi smrde na kilometar. Pljuste poeni, bodivi, neko to kaze da je najbolja guma, prodaja skace x3. Posle razmislim jadnike koji rade na spremanju auta za prodaju, npr. Focus RS ili ST, silaze sa traka sa Michelin i GY gumama, zar nije lakse da procitaju AutoBild i stave najbolje gume.
darioculibrk piše:Da,ali nije rijec o "snjeznim" nego zimskim gumama.
WTF? Zimske, snezne, M+S, koje gume? Neka obave oni test "snezno-zimsko-M+S" guma na <7 stepeni, promesaju karte pa neka ponovo nastimaju kako im pase.

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 15. dec. 2015. u 20:06h

Kakve veze ima ko sa kojim gumama dolazi kao nov auto..i ja bih birao najbolju ponudu od top 5 proizvodjaca kad su u pitanju stotine hiljada komada guma..

veljabandit
Poruka: 898
Član foruma od: utorak, 23. apr. 2013. u 14:18h

Poruka od veljabandit » utorak, 15. dec. 2015. u 20:11h

Realno
... duga svetla i pun gas !
BMW 325 f31
Abarth 595 turismo

darioculibrk
Poruka: 1211
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h

Poruka od darioculibrk » utorak, 15. dec. 2015. u 20:22h

popovicvl piše:Svakako verujem samo iskustva iz prve ruke. Mada "winter", "rain", "jaguar", "mazda", previse promenljnivih u jednoj jednacini.

Sve sto hocu da kazem, testovi smrde na kilometar. Pljuste poeni, bodivi, neko to kaze da je najbolja guma, prodaja skace x3. Posle razmislim jadnike koji rade na spremanju auta za prodaju, npr. Focus RS ili ST, silaze sa traka sa Michelin i GY gumama, zar nije lakse da procitaju AutoBild i stave najbolje gume.
darioculibrk piše:Da,ali nije rijec o "snjeznim" nego zimskim gumama.
WTF? Zimske, snezne, M+S, koje gume? Neka obave oni test "snezno-zimsko-M+S" guma na <7 stepeni, promesaju karte pa neka ponovo nastimaju kako im pase.
Samo sam htio reci da nije problem napraviti zimsku gumu koja ce imati dobru trakciju na snijegu.Recimo Sava Eskimo S3 je tu odlicna (trakcija,kocenje...). Ali po mokrom i suvom nije bas nesto posebno.A to je najbitnije.Koliko cesto zimi vozis po utabanom ili neutabanom snijegu?
Daleko od toga da su ti testovi skroz objektivni,ali svako ce prije kupiti gumu koja je imala dobar plasman u tim testovima.Najbolje bi bilo kad bi se moglo isprobati jedno desetak modela pa onda izabrati :)

Poslato sa G630-U20 uz pomoć Tapatoka
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)

Neša
VIP
Poruka: 5055
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 15. dec. 2015. u 20:28h

Neznam dal ima bolja zimska od Dunlop ws 3d to je cudo kolko je dobra za voznju,izdrzljiva itd. Letnja bluresponse ne moze da joj prismrdi zato sto ima premekane bokove...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Jozza

Poruka od Jozza » utorak, 15. dec. 2015. u 20:37h

Jeste puno "šarenilo" u mom iskustvu, ali hoću da kažem da se moje iskustvo nekako poklapa sa rezultatima testova. Ne mora čovek slepo verovati jednom testu, ali ako se pogleda 10-ak testova od 3-4 različita izvora ipak može da se uvidi nekakav poredak, makar u prvih 5. Na taj način se lako identifikuju "flajeri", pa se može steći prilično realna slika o poretku.

Jozza

Poruka od Jozza » utorak, 15. dec. 2015. u 20:49h

@popovic: Čedo je na stazi imao napred Kontinental, a (d'izvinete) od pozadi Tigar Syneris.

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 15. dec. 2015. u 21:11h

A Sasa sve 4 Falken.. znaci, one drze na stazi kao i premium brendovi :)
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“