Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pomoc u vezi kupovine MK3

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
MarkoniBeybe
Poruka: 48
Član foruma od: nedelja, 22. nov. 2015. u 15:16h

Pomoc u vezi kupovine MK3

Poruka od MarkoniBeybe » nedelja, 22. nov. 2015. u 15:27h

Pozdrav postovani, zeleo bih da kupim ford mondeo od 2002 godiste do 2004 dizel, jer jedino njih mogu da kupim od 2000e do 3000e, bar tako sam gledao cene a i finansije su nazalost tolike thumbsdownh

Nisam bio lenj i presao sam vecinu forum za istrazivanje ovog modela. Zelim da mi neki vlasnici ovog modela otrkiju koju tajnu za ovaj auto, znam da su problemi sa diznama, zamajcem i pumpom najcesce. Takodje sam gledao nacin prepoznavanja tih simptoma, zamajac navodno pretiskanje kvacila i lagano pustanje, ako se cuje vibracija onda je pri kraju, ili fora otvaranje vrata vozaca ako se oseti vibracija zamjac u pitanju, takodje sam citao za dizne da treba nagla voznja i menjanje brzine nakon 4-4500 obrtaja ako to izgura bez ikakve greske onda su dizne dobre.

Znate kakvi smo mi u Srbiji malo teski po pitanju finansija, tako da ne bih da se zeznem i kupim nesto sto ne valja, pa bih voleo da mi iskusni fordovci ovog modela kazu da li je istina za proveru ovih stvari. Da li znate jos neke fore koje mogu da se gledaju tokom kupovine i nacinu pregleda zamjca, dizni, nacin za spustanje cene i tako to.
Nacice se neki pametan koji ce mi reci ,,idi u ford servis i proveri auto,, naravno da hocu, ali zelim da znam i za sebe neke stvaari.

Hvala svima na odgovorima,
S postovanjem Marko. :beer:

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8365
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Re: Pomoc u vezi kupovine MK3

Poruka od FM III » nedelja, 22. nov. 2015. u 16:35h

Za početak vrati se na svoje predstavljanje pa ga dovrši: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 38#p400438
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

DukeLander
Poruka: 210
Član foruma od: nedelja, 16. sep. 2012. u 11:37h

Poruka od DukeLander » nedelja, 22. nov. 2015. u 16:42h

FM,ako promenm mesto stanovanja jel treba opet da se prestavim? :)
... i tako merim vakuum kompresiju motora ...

st 220
Poruka: 675
Član foruma od: nedelja, 8. maj 2011. u 15:21h

Poruka od st 220 » nedelja, 22. nov. 2015. u 16:43h

Ne, jednom se preDstaviš i to je to.

TT

DukeLander

Poruka od DukeLander » nedelja, 22. nov. 2015. u 16:45h

Vidis da je typo greska,ne moras naglasavati... :)

MarkoniBeybe

Poruka od MarkoniBeybe » nedelja, 22. nov. 2015. u 17:07h

Ispravio sam. Sad ako moze da se vratimo na temu :D

DukeLander

Poruka od DukeLander » nedelja, 22. nov. 2015. u 17:19h

Mark,ako se ne varam,na forumu je bas puno pisano o Mondeu Mk3 i sta treba gledati... nikada nsam pratio te teme ali sam ih bas cesto vidjao...

Koristi pretragu,naci ces vec nesto...

MarkoniBeybe

Poruka od MarkoniBeybe » nedelja, 22. nov. 2015. u 17:28h

Jesam Duke, dosta sam prelistavao forum o ovim modelima, ima, gledao sam ali sam postavio ovu temu za bas jos neke konkretne stvari

DukeLander

Poruka od DukeLander » nedelja, 22. nov. 2015. u 17:31h

Izvini,sad videh da si vec napisao u prvom postu... moja greska...

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2783
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » nedelja, 22. nov. 2015. u 17:50h

@MarkoniBeybe: Imaj u vidu da su svi primerci tih godišta iza sebe ostavili popriličan broj pređenih km.Ima tu dosta stvari koje treba pogledati, pregledati i oslušnuti, pa ne bi bilo loše da pri kupovini obavezno povedeš nekog majstora koji poznaje Fordove specifičnosti.To ne znači da se neki sriveni kvar ne može provući, ali ćeš tu mogućnost ipak svesti na neku razumnu meru.
Slika Slika

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8365
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » nedelja, 22. nov. 2015. u 18:04h

DukeLander piše:FM,ako promenm mesto stanovanja jel treba opet da se prestavim? :)
Ne treba ali bi bilo dobro i ti i ostali da popunite u profilu mesto, tako je najpreglednije. Macaneli je stavio Genova/S.Mitrovica.
@ Marko što reče Lale ti Fordovi koje ti gledaš su ipak stari 10+ godina i sa ko zna koliko kilometara, ipak bi trebao neki majstor obavezno da ih pregleda ;)
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

MarkoniBeybe

Poruka od MarkoniBeybe » nedelja, 22. nov. 2015. u 18:17h

Lale piše:@MarkoniBeybe: Imaj u vidu da su svi primerci tih godišta iza sebe ostavili popriličan broj pređenih km.Ima tu dosta stvari koje treba pogledati, pregledati i oslušnuti, pa ne bi bilo loše da pri kupovini obavezno povedeš nekog majstora koji poznaje Fordove specifičnosti.To ne znači da se neki sriveni kvar ne može provući, ali ćeš tu mogućnost ipak svesti na neku razumnu meru.
Hocu naravno, a sta mislis o ovim ljudima koji mi daju servisnu knjizicu za mondeo 2002 godiste sa predjenih 160-170,000km :/ :/

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2783
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » nedelja, 22. nov. 2015. u 19:16h

Taj opseg je "najpopularnija" kilometraža na našim prostorima :D . Orijentacioni br pređenih km uvezenih automobila je u najboljem slučaju = broj godina starosti auta x 50 000km :).Ni faktor sreće ne treba isključiti - da te nov auto ne iznenadi odmah po kupovini sa nekim većim kvarom :'( .Kad isti dođu kasnije, nekako se to lakše podnese. :)
Slika Slika

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » nedelja, 22. nov. 2015. u 23:02h

Nije to auto za tebe (novcanik). Ako kupis takav auto racunaj da neces pobeci od dizni, zamajca, turba, pumpe...kad se delovi pohabaju sledi menjanje. Kad? Moze od prilike da se nasluti sa 30% sance za pogodak. Najiskusniji majstor kad pretese takav auto racunaj sa si 50% siguran sta si kupio. Polovan dizel Mondeo 2002-2004 ima sigurno >250-300k km.

Ne samo pumpa, dizne, turbo, zamajac, racunaj da nije normalno voziti auto sa izduvanim amortizerima, rastelovanim trapom, losim kocnicama, bar dve gume. Na to racunaj na veliki servis i registraciju.

Ako hoces da se vozis dalje od pijace i marketa, racunaj u startu ti treba 1000-1500 eura da se dotegne auto i 1000 eura cuvaj za vanredne zajebancije.

Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Poruka od Ford_III » nedelja, 22. nov. 2015. u 23:27h

Eh sad 1000 1500 € da se dotegne je preterano.Pri kupovini svakog auta treba da imas barem 300 € sa strane da bi menjao najosnovnije radi tebe tipa ulje,ako treba gume itd.Naravno sve zavisi od stanja auta kako je vozen ko je sve vozio koji je vlasnik po redu itd..Kupovina auta je jednostavno sreca.Ne moze niko da proceni 100 % stanje auta kao sto je vec neko gore i napisao.Moze on da bude dobar i sve ok ali sutra vec moze da ti ode servo pumpe npr bez ikakvih simptoma.Meni je npr servo pumpa riknula u toku voznje na nemackom autoputu.Tako da auto 2002-2004 nije vise nov tako da delovi su skoro svi delovi potrosni i mogu svaki momenat da se pokvare.Ja ne znam zasto se svi plase toliko tog zamajca.Pa nije ko zna sta nov komplet set kvacila je 450-500 € ali si zato miran narednih 120-150 000 km.
A ima jedna fora na self dijagnostik tamo pre one sifre stoji da pise uvek eror i kao pokazuje neki broj ne secam se tacno koji.Ako se vlasnik ne razume u forda mozes da ga zeznes i da kazes da mu to pokazuje npr da mu otisla bosch pumpa ili tako nesto i onda mora da ti spusti cenu.Tako sam ja zeznuo nemca. :D
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

DukeLander

Poruka od DukeLander » ponedeljak, 23. nov. 2015. u 01:06h

Kako si ga zezno kada ti riknula pumpa kad si se vracao od njega? mrgreen

Popovic: ne mora da znaci,nemoj plasiti coveka... naravno da ce biti oprezan i da racuna na takve stvari...

Ako se iole razume u motore/aute i ponasanje istih,ne moze bas toliko da pogresi...
Ne treba da ga provoza 5 min i odmah odluci,ako je vlasnik/prodavac iole siguran u auto,dace ga da ga testiras na pola sata.... za tih pola sata ce pokazati vecinu bolesti koje ima... tako sam bar ja kupio oba Forda tj sve aute sto sam imao do sada i nisam pogresio... za sada...
Moj prvi Ford bese Mondeo Mk2 dizel kupljen u Srbiji sa 250k km,prodat sa 300k,ni dinara nisam ulozio u njega (osim standardnog servisa) i sadasnji vlasnik ga hvalio kako je prezadovoljan...
Sad vozam Fokusa Mk1 uzet pre god dana sa mislim 110k,sada ima 160k,takodje ni evro nisam dao... sledece nedelje radim veliki servis jer mi treba za posao,predjem minimum 50km dnevno a i zavoleo sam ga,jer me stvarno sluzi lepo...
Sto ne znaci da se sutra nece raspasti,ipak ima 14 leta... a u planu mi je matori Coguar od nove godine...
Moram napomenuti da sam servise radio iskljucivo sa najkvalitetnijim delovima i uljima...

Ako cemo realno,ako je kratak sa budzetom,mozda bolje da okrene na Punto ili sl "budzetsko" vozilo...

SCORPIO123
Poruka: 1029
Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h

Poruka od SCORPIO123 » ponedeljak, 23. nov. 2015. u 07:21h

focus je jeftiniji za odrzavanje a I manje trosi od mondea. ako nekog zanima focus 1.8tdci caravan 2003 ja bih prodao moj . dobio sam posao u Svedskoj pa da mi auto ne propada celu zimu.

st 220

Poruka od st 220 » ponedeljak, 23. nov. 2015. u 07:48h

Postavi oglas u temi Oglasi -> Automobili.

TT

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » ponedeljak, 23. nov. 2015. u 08:03h

Prvo, auto sa 300k nije u najboljem stanju, ali nije ispusen. Ponavljam, i ne znam kako vi dozivljavate auto, ali ja volim da je tip top i uvek spreman za 5k km puta ako treba.

Od vecih stvari na autu sam zamenio ceo set kvacila 585 eura, a ne racunajuci zajebancije oko budzenja auta za 2,5 godine sam ukupno krknuo oko 3k eura bez da se ista fatalno pokvarilo. Registracije ne racunam. Mogao je da se vozi i bez novih amortizera, ne mora da se menjaju kaisevi, ne mora ulje na 10k km moze na 20k, moze gume sa 2 mm, kocnice malo da treskaju, moze bez klime, ali jebes takav auto.

SCORPIO123
Poruka: 1029
Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h

Poruka od SCORPIO123 » ponedeljak, 23. nov. 2015. u 10:01h

samo ispravan I bez ulaganja. ljudi se opredele za par stotina eur jeftiniji na oglasu a posle ulazu u isti svaki dan pare.

st 220

Poruka od st 220 » ponedeljak, 23. nov. 2015. u 10:05h

Nemaš polovnjaka bez bar nekog u najboljem slučaju, sitnog ulaganja.

Ja npr uzeo skoro auto iz 2008.god kupljen ovde kod nas nov, da kažemo relativno mlad, od vlasnika koji ga vozio (nije na ime), ali i tu ima ulaganja.
Išao prenos, sad će rega još malo, zimulje, to je već 300eur.
A gde je servis koji se bliži, treba da pretresem malo kočnice i eto još 100-200eur ulaganja.
500 evrića opušteno i to još kao mlađi auto.

Ford_III

Poruka od Ford_III » ponedeljak, 23. nov. 2015. u 10:23h

DukeLander piše:Kako si ga zezno kada ti riknula pumpa kad si se vracao od njega?
Nisi lepo procitao.Kao prvo nije mi ni otisla pumpa to se desilo na prvom mondeu posle 40 000 km.I nije pumpa bila u pitanju nego neznam ni ja sta je jer sam promenio pumpu i nije ona sigurno neka sitnica ali nemam vremena da ulazem u auto.Po meni ako Auto ako pokazuje nakon kupovine posle izvesnog vremena neki ozbiljan problem a koji je neresiv ili previse kosta popravljanje ne isplati se popravljati.Jednostavno auto je baksuz.Bolje ga prodati nego ulagati.
Na ovom drugom sam ulozio do sada oko 350€ i plus dobio touchscreen dvd radio koji kosta oko 400 € i plus novi set guma 4 nove ms i 4 nove letnje sa svim felnama tako da sam ga zajebo.
Jos ako uzmes od tako nekog lika koji se ne razume njemu tada nije radelo ono dugme za sediste odnosno sediste nije htelo da se digne on je bio u servisu rekli su mu da je otisla pumpa pa sam mu i tu smanjio cenu.Uzeo auto otisao kuci promenio osigurac i sediste je radelo.Tako da me sreca pratila od kada sam kupio auto.Ima automobili koji su jednostavno baksuzi od samog pocetka takve automobile treba ili vratiti ili sto pre prodati u suprotnom ce izaci mnogo skup.Barem je takvo moje iskustvo.
Neko je napisao da mondeo trosi vise od fokusa.Pa koliko onda fokus trosi ako mondeo trosi oko 4.7 na otvorenom i normalnom brzinom od 120 km/h.
Sumnjam da fokus trosi manje od mondea.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

st 220

Poruka od st 220 » ponedeljak, 23. nov. 2015. u 10:39h

Udaljavamo se od teme, ali evo na kratko

Potrošnja Focusa http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

Potrošnja Mondea http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

MarkoniBeybe

Poruka od MarkoniBeybe » ponedeljak, 23. nov. 2015. u 14:25h

Hvala svim iskusnim fordovcima na ovakvim komentarima i savetima. Naravno da imam luft oko 500eura koji tu za svaki slucaj sto bi rekao nas narod.

Ford_III

Poruka od Ford_III » ponedeljak, 23. nov. 2015. u 14:59h

Onda samo da nadjes neki ok od proverenog vlasnika i kupuj.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“