Nisam bio lenj i presao sam vecinu forum za istrazivanje ovog modela. Zelim da mi neki vlasnici ovog modela otrkiju koju tajnu za ovaj auto, znam da su problemi sa diznama, zamajcem i pumpom najcesce. Takodje sam gledao nacin prepoznavanja tih simptoma, zamajac navodno pretiskanje kvacila i lagano pustanje, ako se cuje vibracija onda je pri kraju, ili fora otvaranje vrata vozaca ako se oseti vibracija zamjac u pitanju, takodje sam citao za dizne da treba nagla voznja i menjanje brzine nakon 4-4500 obrtaja ako to izgura bez ikakve greske onda su dizne dobre.
Znate kakvi smo mi u Srbiji malo teski po pitanju finansija, tako da ne bih da se zeznem i kupim nesto sto ne valja, pa bih voleo da mi iskusni fordovci ovog modela kazu da li je istina za proveru ovih stvari. Da li znate jos neke fore koje mogu da se gledaju tokom kupovine i nacinu pregleda zamjca, dizni, nacin za spustanje cene i tako to.
Nacice se neki pametan koji ce mi reci ,,idi u ford servis i proveri auto,, naravno da hocu, ali zelim da znam i za sebe neke stvaari.
Hvala svima na odgovorima,
S postovanjem Marko.