Poruka
od dragan.pv » četvrtak, 14. maj 2015. u 12:43h
Vladimire banalizujes neke stvari uz prilicno tvrd stav kao da si sve gume ovog sveta probao i znas apsolutnu istinu. Da si se bar malo ogradio pa da kaze covek...
Deklaracija je jedna stvar a praksa druga. I meni su na fokusu goodyear sa a-a deklaracijom pa su gume boolja. Efficient grip tacnije, jedva sam ga izbalansirao. Sa druge strane, mislen pilot exalto pe2 mislim cak slabije deklarisan u 270 ili 300 indeksu, naci cu ako nekog zanima radi diskusije, sam u sm stavio na auto i doterao do bg nebalansirane i nisu tresle.uopste. Na ravnim felnama, balans je kasnije bio po 10,15 i na jednoj 20gr.
Dunlop sportmaxx rt sa pocetka proizvodnje je imao falinke, tek se popravio sa promenom smese. Deklaracija je naravno bila ista. Eto toliko znaci...
I to su sve konkretna iskustva sa tzv premijum ( iako ne volim da tako klasifikujem) proizvodjacima koji imaju tehnologiju da naprave kakvu gumu hoce, i imaju reputaciju da sacuvaju, i odgovornost prema istoj...
Ne kazem da je svaka top guma krs niti obavezno vrh, ali bih svakako imao puno nepoverenje prema nekim cunga lunga gumama, sta god pisalo na njima. Ne kazem da su obavezno lose, ali treba biti jako obazriv... U tancine u ponasanju da ne ulazim. To je tek posebna prica, pogotovo na malo zahtevnijem autu.
Na kliju sam vozio mislen pe2 i sad vozim dunlop rt, i prosto je neverovatno koliko su razlicite...
I bas me zanima, ako hoces da napises, koji je to vulkanizer imao tako genijalan stav da je guma za koju on nije cuo po defaultu sranje?
ford focus 2 ph1 1.6b, 05/2012.-
renault clio 3 rs197 06/2011.-