Amortizeri mondeo mk3
-
- Poruka: 16
- Član foruma od: četvrtak, 19. avg. 2010. u 22:33h
Re: Amortizeri mondeo mk3
Pozdrav svima, hteo bih da postavim jedno pitanje po pitanju amortizera. Posedujem mondea mk2 98 god. 1.8 td, heđzbek i mislim da mi je stradao prednji desni amortizer, jer kad natisnem auto nema da zadrži i polako vrati, već to čini odmah, što nije slučaj kod ostala tri. Interesuje me koje amortizere da nabavim i da li neko zna koja je cena, tj. koji su najekonomičniji uz zadovoljavajući kvalitet? Hvala.
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Ja bih ti preporucio Monroe ili Sachs.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ja Kayabu 

-
preskupa....za moj Mondeo 160 KM/kom a Monroe 100 KM/kom.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Bilstein b4 125km komad.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
monroe je sirotinjska varijanta... tako da gledaj to.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Eh sad sirotinjska....nemoj tako predsednice...
- dzajko75
- Poruka: 191
- Član foruma od: nedelja, 5. jan. 2014. u 21:07h
pre neki dan majstor zamenio prednje amortizere,uzo sam kayabu,pogace i lagere zamenio kad vec rastureno...e sad kolko izaslo ne znam stvarno u cetvrtak dolazim za Srbiju pa cu da vidim racun...
Gde je direktorka?
Direktorka je na rucku trenutno.
Kad sidje sa tu rucku neka mi se javi...
Direktorka je na rucku trenutno.
Kad sidje sa tu rucku neka mi se javi...
- Jezovuk
- Poruka: 63
- Član foruma od: nedelja, 28. apr. 2013. u 20:21h
Једно питање: Кајаба, Монро, Билштајн или Сахс? Сви су слични што се тиче цене, занима ме квалитет и разлика између њих у перформансама.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
sachs zato sto je prva ugradnja
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- bo.
- Poruka: 1040
- Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h
Bilstein B4 su zamjena za serijske amortizere.Jozza piše:Malo kasnim sa komentarom, al' nek se nađe zarad budućih nedoumica. Sachs je oriđiđi, ali mižeš i Bilstein B4. Ako hoćeš tvrđe, onda B6 ili B8. S obzirom na atermarket opruge, ja bih stavio B6.
Ali bez problema se mogu upariti sa kraćim oprugama (do -30mm).
B6 serija je predviđena za serijske opruge, to su sportski tvrdi amortizeri.
B8 su sportski amortizeri predviđeni za kraće opruge.
Dakle ako su kraće opruge, onda ili B4 (imao sam B4 + Eibach pro kit i to preporučujem) ili B8.
Mislim da je B8 preskupa varijanta i da pobjedu definitivno odnosi B4.
Pogotovo radi kvalitete naših balkanskih cesta.
- Budimir
- Poruka: 43
- Član foruma od: sreda, 28. avg. 2013. u 22:23h
I tako ja dana odem u servis zbog lupanja u zadnjem trapu na mom Mondeu MK3 2002 TDDI. Bas je bilo karakteristicno lupanje kada predjem preko neke neravnine...nekad se culo a nekada ne.. A sve je pocelo pre 20 dana.....uglavnom sam ga cuo na levoj strani...prvo smo posumnjali na auspuh ali nazalost su otisli amortizeri, solje, silen blokovi...sredjivanje kompletnog trapa sa rukama oko 400 evrica..... upravo am saopstio zeni da 90% idemo na more a 100% ne idemo 

- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Bas sve se raspalo?? 400e samo za nazad? Odi ti na more
..

- milan_gt
ti mora da si 20" vozio 

- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
amortizere zameni,nije nešto skupo i lako i brzo se menjaju zadnji,a silen blokove kad stigneš,to vremenom stradava i neka ga neka lupka,a to košta najviše 80€.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Voleo bih da znam sta je to 400e
Amortizeri 120e
silen blokovi 50e
gumice balans stangle 20e orginal
stabilizatori 20e
rad 50-60e
ukupno 270e
Amortizeri 120e
silen blokovi 50e
gumice balans stangle 20e orginal
stabilizatori 20e
rad 50-60e
ukupno 270e
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Budimir
- Poruka: 43
- Član foruma od: sreda, 28. avg. 2013. u 22:23h
Hmmm....
kad ne pitam prvo iskusne ljude.

- Cedo
- VIP
Sa'ce akcija za Monroe amortizere, 4 za 3 placena + nista za ugradnju, vozi li ko ovu reflex seriju, 3god garancije daju, jel cemu to, kazu tvrdji u ostrijoj voznji a meksi preko neravnina, ne znam kako bi se poklopili sa ovim h&r oprugama..
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Reflex seriju sam imao na RSu. U praksi amortizuju i na uvlacenje i izvlacenje, pa ne moraju biti nuzno tvrdji, a umire auto u jednom potezu dole-gore.. Ne vidim problem sa oprugama, amortizeri kao i svaki drugi.
Sad ta varijanta 3+1 nije losa, i ako sam jos uvek zategnut mozda ih uzmem pa neka cekaju.
Sad ta varijanta 3+1 nije losa, i ako sam jos uvek zategnut mozda ih uzmem pa neka cekaju.
-
Solidna je to marka. Nije najbolja ali nije ni najgora. Ja ne bih oklijevao. Radice posao bez problema.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Iste amorte imam na RS-u i za svakodnevnu normalnu voznju su dobri... mekani i lepo amortizuju a za nesto vise od toga uopste nisu,posebno za ostru voznju.
Jako su bitne opruge kad je u pitanju ponasanje auta... ja kad sam stavio H&R opruge dobio sam za dve klase udobniji auto i eliminisani su svi zvukovi iz vesanja.
Jako su bitne opruge kad je u pitanju ponasanje auta... ja kad sam stavio H&R opruge dobio sam za dve klase udobniji auto i eliminisani su svi zvukovi iz vesanja.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Ja kontam da narucim Eibach opruge pa da probam kako ce to sve biti sa lezanjem. Firma iz Sarajeva ih prodaje za 580 KM/komplet 4. Kontam spustaju auto max 3,5 cm sto i nije neki problem, ali ljudi koji ih imaju upravo to kazu sto i ti pre'cednice, da je auto neuporedivo udobniji i ljepsi za voznju. Ne mogu da vjerujem da je auto sa sportskijim oprugama udobniji....istina nemam neko iskustvo s tim pa nemam pravo ni da pricam. 

- Cedo
- VIP
@Markedjani
To si 100% u pravu ali pocinjem da dobijam filing da me amorti izdaju lagano, nema nekih kriticnih simptoma ali imam osecaj da je to najvise zbog krucih opruga koje izvlace stvar.. Jesu li ista bolji od obicnih tj. original serije u ostrijoj voznji, ima li ikakve razlike medju njima, samo da nisu meksi posto mi ne smeta da bude jos stabilniji na ustrb udobnosti.. Tebi su sad reflex u kombinaciji sa h&r, jel mislis da bi isti djavo bio i sa original serijom?
P.S. Dace bog da se resi i lupkanje u zadnjem trapu zamenom amorta..
To si 100% u pravu ali pocinjem da dobijam filing da me amorti izdaju lagano, nema nekih kriticnih simptoma ali imam osecaj da je to najvise zbog krucih opruga koje izvlace stvar.. Jesu li ista bolji od obicnih tj. original serije u ostrijoj voznji, ima li ikakve razlike medju njima, samo da nisu meksi posto mi ne smeta da bude jos stabilniji na ustrb udobnosti.. Tebi su sad reflex u kombinaciji sa h&r, jel mislis da bi isti djavo bio i sa original serijom?
P.S. Dace bog da se resi i lupkanje u zadnjem trapu zamenom amorta..
- milan_gt
Sto bih voleo da vas ćunere oderem na stazi 

- Cedo
- VIP
@bojic
Podrzavam u potpunosti, u slucaju Mondea to nije klasicno spustanje, on tek sa 3 cm manje izgleda kako treba..
A sto se tice voznih karakteristika stvar je samo u osecaju, jednostavno nema toliko ljuljanja karoserije u krivinama pri kocenju, ubrzanju, ostrije reaguje na komande volanom, ne verujem ni da je uopste brzi kroz krivine koliko daje vise samopouzdanja za dinamicniju voznju..
@popovic
Imaju oni te akcije svake godine mislim..
Podrzavam u potpunosti, u slucaju Mondea to nije klasicno spustanje, on tek sa 3 cm manje izgleda kako treba..
A sto se tice voznih karakteristika stvar je samo u osecaju, jednostavno nema toliko ljuljanja karoserije u krivinama pri kocenju, ubrzanju, ostrije reaguje na komande volanom, ne verujem ni da je uopste brzi kroz krivine koliko daje vise samopouzdanja za dinamicniju voznju..
@popovic
Imaju oni te akcije svake godine mislim..