znaci graficka je Intel hd graphics 4400.
Ovamo kad provjeravam muci me ovo dedicated memory jer pise 0

U biosu nema opcije za dodjeljivanje dijela memorije.Zna li neko u cemu bi mogao bit problem.
Aham, nisam neki znalac oko toga pa zato me je interesovalo. Kupio sam ovo najviše radi fakulteta i programa, al ne bi bilo na odmet i kad bi PES mogao, samo ne znam koji može! ? U svakom slučaju, hvala vam.dule0911 piše:Graficka je integrisana u procesor. Samim tim nema svoju zasebnu memoriju vec se koristi sistemska tj RAM memorija za sve operacije koje se ticu graficke. Nadam se da ti je sad jasnije.
Da je stvarno 0, ne bi imao sliku na monitoru
Ma za model ovog proizvođača sam morao doplatit skoro 400KM vise, sa dvije graf, a i ostale su karakteristike bolje..al puno mi je to...ma nisam planirao toliko igrat, mozda snimim pes 13, on je manje zahtjevan. Al najbolje os svega je što ima 3 godine garancijeDalmatinac piše:Kada si kupovao, trebao si gledati sa zasebnom grafickom pogotovo ako mislis bilo sta da igras.
Ovako ce ti se procesor jako grejati i kad izadjes iz igre ili ako ga iskljucis odma nakon igranja brzo hladiti sto ce vremenom unistiti kontakte procesora na ploci i moraces uzimati novi ili procedura tipa rerna ili hot gun.
Uglavnom, nemoj nista igrati na tome.
Jedino dobro u svemu je sto nije jos i AMD
Ja bih rekao da se potpuno ne slazem s ovom konstatacijomDalmatinac piše:Kada si kupovao, trebao si gledati sa zasebnom grafickom pogotovo ako mislis bilo sta da igras.
Ovako ce ti se procesor jako grejati i kad izadjes iz igre ili ako ga iskljucis odma nakon igranja brzo hladiti sto ce vremenom unistiti kontakte procesora na ploci i moraces uzimati novi ili procedura tipa rerna ili hot gun.
Uglavnom, nemoj nista igrati na tome.
Uvek mozes uraditi alt+tab u desktop pa startovati task manager i u okviru njega performance tab. Bolja opcija ti je mozda da skines ovaj besplatan program http://www.cpuid.com/downloads/hwmonito ... r_1.26.exe koji ti prati koliko ti je trenutno opterecenje i temperatura procesora i grafike, kao i minimalne i maksimalne vrednosti u okviru te sesije. Mislim da ima opciju da ti izvuce i srednju vrednost, ali ne znam da li to ima kao opciju u free verziji.arko piše: I da li mogu nekako, dok je PES pokrenut, provjerit koliko je procesor opterecen, kolika je iskoristenost i njega i RAM-a? Imam program za mjerenje temperature, pa cu i to da provjerim.
Uvek mozes uraditi alt+tab u desktop pa startovati task manager i u okviru njega performance tab. Bolja opcija ti je mozda da skines ovaj besplatan program http://www.cpuid.com/downloads/hwmonito ... r_1.26.exe koji ti prati koliko ti je trenutno opterecenje i temperatura procesora i grafike, kao i minimalne i maksimalne vrednosti u okviru te sesije. Mislim da ima opciju da ti izvuce i srednju vrednost, ali ne znam da li to ima kao opciju u free verziji.mhetlerovic
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
Dok je laptop sklopljen veoma tesko moze da se ocisti sve kako treba. Neki su tako dizajnirani da kako god usmerio vazduh, napravice negde blokadu tj cebe prasine ce ostati ili se samo pomeriti na drugo mesto. Najbolje otvoriti pa cistitimbole piše:Gurnes tanak srafciger tako da blokiras ventilator, pa onda duvas.