Pozdrav društvo,
Imam jedan problem, ali ne zanm da li sam pogodio temu pošto (kao što se vidi) nisam previše pisao po forumu..
Elem, u pitanju su felne na Focus-u mk1 1,8 tdci.
Ne znam koliko se vidi sa profilne slike, u pitanju standardne Fordove felge 16" koje sam viđao na nekoliko Fordova..
Čim se malo optereti auto (dve osobe na zadnjem sedištu-bez prtljaga) guma počinje da čese o rubove na oštrijim skretanjima ili na manjim rupama.
Češanje se javlja i na prednjim točkovima, ali na zadnjim je toliko da je gotovo nepodnošljivo. Iz tog razloga sam nazad stavio gume 195/55 umesto 205/60 i stanje se malo poboljšalo ali i dalje me izluđuje. Bez dileme, izgledaju sjajno, ali j***š auto koji je upotrebljiv za 2 osobe..
Prosto mi je neverovatno da na taj auto ne mogu da stanu felne 16"?
Napominjem da sam auto uzeo skoro i da je felne stavio prethodni vlasnik, kao i amortizere koji su čini mi se kraći (i tvrđi).
Ima li neko iskustva sa sličnim problemom? Jasno mi je da bi sa felnama od 15" (verovatno) rešio problem, ali me zanima da li se promenom amortizera može rešiti problem. Takođe predpostavljam da bi sa manjim felnama dobio na udobnosti i na potrošnji.. pošto je to ipak fabrička dimenzija..?
Ukoliko je menjanje felni neminovnost, otvoren je oglas za zamenu za neke fabričke fordove 15"
PozZ i hvala unapred