Felne
- milan_gt
- Poruka: 11708
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Felne
jok bre, neg me toliko nervira kad se nabije kojesta u zadnje celicne pa auto trese a ja ne mogu nista sem da skinem tockove, a kad skidam tockove moram i nove vezonke da navucem..znaci celicne zimi jednom i nikad vise 
a ove felne me kostale 60€, kud ces lepse
a ove felne me kostale 60€, kud ces lepse
- nesholo1986
- Poruka: 57
- Član foruma od: sreda, 28. apr. 2010. u 12:24h
Ok, recimo da sam malo lutao u proslosti, sada se vracam na pravi put. Ove sarene felne su sada vracene u normalu medjutim ostaje sledeci problem. Naime one su kao sto sam ranije napisao ET 11 i dosta su izbacene. posebno napred. U medjuvremenu nasao sam iste takve, isti model sa ET 42. E sad plan mi je da kupim i taj set, pozadi da montiram ove ET11 a napred ET42. Hoce li to funkcionisati? Naravno sa istom gumom 195/45/15. Dakle imao bih 2 seta istih felgi, pa bih jedan vrv prodao u buducnosti...Hvala
http://s1050.photobucket.com/user/Sani_ ... d.jpg.html
http://s1050.photobucket.com/user/Sani_ ... 1.jpg.html
http://s1050.photobucket.com/user/Sani_ ... d.jpg.html
http://s1050.photobucket.com/user/Sani_ ... 1.jpg.html
Samo Styling Srbiju Spasava
- SimkeFordMK3
- Poruka: 718
- Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h
O kojim 19-icama je rec?!Daniel piše:ovaj milan samo 18kama trguje, daj pokazi one 19ke os RS-a, meni su te najbrutalnije felge
One sa Y krakovima?! Ili neke druge...
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama.."
- Markedjani
- Predsednik kluba

- Poruka: 21712
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

@nesholo
previše ti je i dalje et11 za pozadi... stavi te et42 i pozadi i stavi distance da ti točak dođe do ruba,vizuelno će biti 5433453480573490857x lepše nego sa et11.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- nesholo1986
- Poruka: 57
- Član foruma od: sreda, 28. apr. 2010. u 12:24h
U medjuvremenu sam na poklon dobio sledece felne. Ubio sam se po netu trazeci i nadjem da su to OZ Optima. Po podacima na netu, rekao bih da su prilicno retke. I sad se dvoumim, troumim, sta montirati....
http://i1050.photobucket.com/albums/s40 ... e3cbe7.jpg
http://i1050.photobucket.com/albums/s40 ... 01f0fa.jpg
http://i1050.photobucket.com/albums/s40 ... ed8662.jpg
http://i1050.photobucket.com/albums/s40 ... e3cbe7.jpg
http://i1050.photobucket.com/albums/s40 ... 01f0fa.jpg
http://i1050.photobucket.com/albums/s40 ... ed8662.jpg
Samo Styling Srbiju Spasava
-
Grafit
- Poruka: 378
- Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:02h
Feluge 6.5J x 16", 5 x 108, ET 50, sa Mondea MK4, koliki je promjer centralne rupe? Tj. da li su zbog razlike uklopljive na Mondeo MK3 (2001-2006), slične su referentoj veličini (centralna 63.3 mm, ET 52.5) ?
- SimkeFordMK3
Mogu da se namontiraju sigurno...samo...
Najbolje prvo proveri kolika je centralna rupa... Postavi sliku ako te ne mrzi možda neko ima baš takve felne pa već zna... Ako je centralna rupa veca od 63,3 odeš do nekog strugara on to opet primeri na felni...i napravi ti prstenove od tvrde plastike isključivo!!
A ako je manja moralo bi nešto da se budži ... Ili distanceri ili brezoni... Uglavnom nije vredno truda...jer ispadne skupo...
Prstenove za cent. rupu će ti uraditi za 10-ak evrića
Najbolje prvo proveri kolika je centralna rupa... Postavi sliku ako te ne mrzi možda neko ima baš takve felne pa već zna... Ako je centralna rupa veca od 63,3 odeš do nekog strugara on to opet primeri na felni...i napravi ti prstenove od tvrde plastike isključivo!!
A ako je manja moralo bi nešto da se budži ... Ili distanceri ili brezoni... Uglavnom nije vredno truda...jer ispadne skupo...
Prstenove za cent. rupu će ti uraditi za 10-ak evrića
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama.."
- SimkeFordMK3
@Grafit
Eto znači samo montiraj...
i ne zaboravi ako prelaziš sa čeličnih obavezno uzmi plivajuće matice da nebi zeznuo konus na felnama... 
Eto znači samo montiraj...
- Sloba.mass
- Poruka: 4
- Član foruma od: ponedeljak, 7. nov. 2011. u 11:56h
Pozdrav društvo,
Imam jedan problem, ali ne zanm da li sam pogodio temu pošto (kao što se vidi) nisam previše pisao po forumu..
Elem, u pitanju su felne na Focus-u mk1 1,8 tdci.
Ne znam koliko se vidi sa profilne slike, u pitanju standardne Fordove felge 16" koje sam viđao na nekoliko Fordova..
Čim se malo optereti auto (dve osobe na zadnjem sedištu-bez prtljaga) guma počinje da čese o rubove na oštrijim skretanjima ili na manjim rupama.
Češanje se javlja i na prednjim točkovima, ali na zadnjim je toliko da je gotovo nepodnošljivo. Iz tog razloga sam nazad stavio gume 195/55 umesto 205/60 i stanje se malo poboljšalo ali i dalje me izluđuje. Bez dileme, izgledaju sjajno, ali j***š auto koji je upotrebljiv za 2 osobe..
Prosto mi je neverovatno da na taj auto ne mogu da stanu felne 16"?
Napominjem da sam auto uzeo skoro i da je felne stavio prethodni vlasnik, kao i amortizere koji su čini mi se kraći (i tvrđi).
Ima li neko iskustva sa sličnim problemom? Jasno mi je da bi sa felnama od 15" (verovatno) rešio problem, ali me zanima da li se promenom amortizera može rešiti problem. Takođe predpostavljam da bi sa manjim felnama dobio na udobnosti i na potrošnji.. pošto je to ipak fabrička dimenzija..?
Ukoliko je menjanje felni neminovnost, otvoren je oglas za zamenu za neke fabričke fordove 15"
PozZ i hvala unapred
Imam jedan problem, ali ne zanm da li sam pogodio temu pošto (kao što se vidi) nisam previše pisao po forumu..
Elem, u pitanju su felne na Focus-u mk1 1,8 tdci.
Ne znam koliko se vidi sa profilne slike, u pitanju standardne Fordove felge 16" koje sam viđao na nekoliko Fordova..
Čim se malo optereti auto (dve osobe na zadnjem sedištu-bez prtljaga) guma počinje da čese o rubove na oštrijim skretanjima ili na manjim rupama.
Češanje se javlja i na prednjim točkovima, ali na zadnjim je toliko da je gotovo nepodnošljivo. Iz tog razloga sam nazad stavio gume 195/55 umesto 205/60 i stanje se malo poboljšalo ali i dalje me izluđuje. Bez dileme, izgledaju sjajno, ali j***š auto koji je upotrebljiv za 2 osobe..
Prosto mi je neverovatno da na taj auto ne mogu da stanu felne 16"?
Napominjem da sam auto uzeo skoro i da je felne stavio prethodni vlasnik, kao i amortizere koji su čini mi se kraći (i tvrđi).
Ima li neko iskustva sa sličnim problemom? Jasno mi je da bi sa felnama od 15" (verovatno) rešio problem, ali me zanima da li se promenom amortizera može rešiti problem. Takođe predpostavljam da bi sa manjim felnama dobio na udobnosti i na potrošnji.. pošto je to ipak fabrička dimenzija..?
Ukoliko je menjanje felni neminovnost, otvoren je oglas za zamenu za neke fabričke fordove 15"
PozZ i hvala unapred
- sasa_f1
- Poruka: 10003
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Propisani profil gume za 16" felnu na fokusu je 205/50/16. A ne kao sto ti kazes 205/60, to je ozbiljan balon od gume.
Te felne su inace sa Mondea dvojke ako se ne varam. Proveri da kojim slusajem nemas distancere na tim felnama, moguce da ti se zbog njih desava to. Nije problem u felnama, vec u necem drugom.
Te felne su inace sa Mondea dvojke ako se ne varam. Proveri da kojim slusajem nemas distancere na tim felnama, moguce da ti se zbog njih desava to. Nije problem u felnama, vec u necem drugom.
- Markedjani
- Predsednik kluba

Fabrički focus nosi i 17" felne... tako da imaš neki problem.
Za početak te felne nisu fabričke za Focusa nego su za Mondea mk2,tu je prvi problem... cenim da je ET na tim felnama oko 35 i to je već malkice previše za focusa mk1.
Drugi problem je guma... 195/55 ti je višlja za 1cm nego fabrička dimenzija 205/50-16
U prevodu možeš 16" bez problema ali traži original za Focusa mk1 i gume stavi 205/50-16.
Slika je previše mala ali deluje mi da su točkovi previše izbačeni... tako da kao što kaže saša treba proveriti ima li distanca i ako ima eliminisanjem istih rešavaš problem kačenja rubova.
Za početak te felne nisu fabričke za Focusa nego su za Mondea mk2,tu je prvi problem... cenim da je ET na tim felnama oko 35 i to je već malkice previše za focusa mk1.
Drugi problem je guma... 195/55 ti je višlja za 1cm nego fabrička dimenzija 205/50-16
U prevodu možeš 16" bez problema ali traži original za Focusa mk1 i gume stavi 205/50-16.
Slika je previše mala ali deluje mi da su točkovi previše izbačeni... tako da kao što kaže saša treba proveriti ima li distanca i ako ima eliminisanjem istih rešavaš problem kačenja rubova.

- Markedjani
- Predsednik kluba

na balon gumi sve ume da pravi problem 

- Sloba.mass
Hvala ljudi,
jbg.. amaterizam..
Probaću sa distancerima, pa onda idu gume svakako za zimu.. (koja je već došla..
)
pozZ
jbg.. amaterizam..
Probaću sa distancerima, pa onda idu gume svakako za zimu.. (koja je već došla..
pozZ
- dax92
-

- Poruka: 7676
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Predstavi auto u odgovarajucoj temi, ali mislim da znam koji je auto u pitanju. Vidjao sam ga u oglasima, i po gradu.
Resi se tih balona, i nece nigde kaciti. meni sa 17" felnama i kracim oprugama nigde na kaci ni sa 5 ljudi, ni pri punom motanju, ali je dimenzija gume odgovarajuca..
Resi se tih balona, i nece nigde kaciti. meni sa 17" felnama i kracim oprugama nigde na kaci ni sa 5 ljudi, ni pri punom motanju, ali je dimenzija gume odgovarajuca..
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Sloba.mass
Važi, koliko sutra..