Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Moj dvojac

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
nera
Poruka: 51
Član foruma od: subota, 5. dec. 2009. u 13:26h

Moj dvojac

Poruka od nera » subota, 5. dec. 2009. u 14:15h

evo slike mog coswortha

Slika

Dakle, godina '92, motor V6 3.0 24V, 143KW, i ide kao raketa! presao je 250.000 km i morao sam reparirati mjenjac. Sada ide malo sporije :D ali ja sam zadovoljan. Potrosnja po gradu od 12 do 17 litara na otvorenom od 9 do 12 zavisno koliko pritisnete 8)

a uskoro ide i slika 'obicnog' i nesto vise o njemu

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Re: Moj dvojac

Poruka od Iosis » subota, 5. dec. 2009. u 16:06h

Uh, Cossie. :D Daj još neke slike iz drugih uglova i unutrašnjost. :D
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 5. dec. 2009. u 18:39h

Prava retkost nema šta! :eek:
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

nera

Poruka od nera » nedelja, 6. dec. 2009. u 11:01h

Evo i slika drugog auta

Slika

Dakle, 95 godina, motor benzinac 2.0 16V 100KW. potrosnja u gradu izmedju 10-11 litara, na otvorenom 7-9 sto je sasvim zadovoljavajuce. Ima svu opremu osim koze a ja pored klime posebno izdvajam grijace u sjedistima koji vrijede vise nego pola ostale opreme :D I da, mozete primjetiti da je prilicno zatamnjen

Ovo je slika jos od covjeka kad sam ga kupio a interesantno je da sam nedavno trazio po compu i zamislite nisam nasao ukupno 3 slike mojih auta :shame: mrgreen Ali evo obecavam da cu uslikati i postati slike cim nadjem vremena

Neša
VIP
Poruka: 5051
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » nedelja, 6. dec. 2009. u 11:19h

Prelep je! Originalan i poseban
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Scorpio 696
Poruka: 1377
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » nedelja, 6. dec. 2009. u 13:10h

Uf scorpio24v moj san koji ce uskoro postati java nadam se :D
Ovaj noviji model se meni ne svidja al ovaj zatamnjen je nekako lep.
Nego posto imas oba modela onda da te pitam o udobnosti da li je noviji jos udobniji ili je isto?
Jedini udobniji auto od skorpije u kom sam se vozio je bmw 7-ca .
Ajd foto aparat u shake i slikanje oba vozila u raznim pozama :D
3 slike dobar si, ja moje ne mogu na 1dvd sve da smestim.
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 6. dec. 2009. u 13:14h

Lijepa auta imaš u svom voznom parku. Čuvaj ih ko oči u glavi.
Novi Scorpio je nekim ružan nekim onako, a meni je lijep na svoj način. Pogotovo mi je dobar zadnji kraj sa onim horizontalnim svjetlima.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » nedelja, 6. dec. 2009. u 13:31h

Meni se ovaj novi nekako ne svidja..ali mi na ovog slici izgleda mnogo dobro,sa ovim zatamnjenim staklima...

nera

Poruka od nera » nedelja, 6. dec. 2009. u 18:59h

Scorpio 696 piše:Uf scorpio24v moj san koji ce uskoro postati java nadam se :D
Ovaj noviji model se meni ne svidja al ovaj zatamnjen je nekako lep.
Nego posto imas oba modela onda da te pitam o udobnosti da li je noviji jos udobniji ili je isto?
Jedini udobniji auto od skorpije u kom sam se vozio je bmw 7-ca .
Ajd foto aparat u shake i slikanje oba vozila u raznim pozama :D
3 slike dobar si, ja moje ne mogu na 1dvd sve da smestim.
Ma nisam se nikad trudio da slikam aute, imao sam par slika na mobitelu ali sam ga 'rashodovao' nedavno a nisam ih prebacio. Mada moram priznati da bas i ne odrzavam auta da budu uvijek cisti i lijepi pa mozda zbog toga i nemam previse slika.
ali postacu slike ne sekirajte...
Ovaj novi model je, barem po meni, jako lijep i privlacan. Tacno je da ne treba raspravljati o ukusima ali ako nista prilicno je radikalan i prepoznatljiv. Sjecam se kad sam 2001. godine dovezao jednog novog iz Njemacke iz auto salona a bio je jedan od najskupljih auta. Imao je bijelu kozu i tapacirunge, navigaciju, senzore za parkiranje, drveni volan, putni kompjuter, klimu, grijace u sjedistima i sajbama...ma sve zivo. vjerujte, gdje god sam se pojavio sa njim ljudi se nisu prestajali cuditi, ne mogu da vjeruju da postoji takvo auto, vjerujte.
Novi model je takodje jako udoban, ne mogu sa sigurnoscu reci da je udobniji od starog ali losiji nije sigurno. Ali ono sto bi vas fasciniralo je da zbog njegove velicine, kada ga vozite, imate osjecaj da nevjerovatno dominirate cestom. Duga hauba, 'deblji i masivniji kokpit', sve to daje stvarno poseban osjecaj. Sa druge strane Cosworth nije takav, pogotovo stariji model poput mog. Udobna su sjedista a on je na ovjesu dosta tvrdji, skoro da osjetite svaku rupu. Kada sam ga nabavio nisam se punih godinu dana mogao naviknuti na to, na kraju sam odlucio da kupim drugog Scorpia.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 6. dec. 2009. u 20:21h

Pošto vidim da smo zemljaci iz Bosne kada kod nas dovezeš neki auto koji nije VW, Audi ili BMW, a taj tvoj auto ima hrpu opreme i mnogo dobar, pa još ako je Ford onda je to pravo čudo. Kod nas tamo ljudi samo cjene VW i njegove derivate, dok kad spomeneš Ford svi se tako reći skoro gade ili te gledaju kao da si rekao neku nebulozu.

bossko77
Poruka: 1378
Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h

Poruka od bossko77 » ponedeljak, 7. dec. 2009. u 01:46h

Odlicno..ovaj buljavi je jedan od lepsih koje sam video..jel automatic.?
SlikaSlikaSlikaSlika

nera

Poruka od nera » ponedeljak, 7. dec. 2009. u 11:50h

Nije, manuelni je mjenjac, dok je na Cosworthu automatski. Naravno, uz napomenu da je kod manuelnih sve hidraulicno od kvacila pa do druk lezaja. Ako vam to nekada ode ima debele pare da izletite za to, ali sta je tu je, tako je kod auta vise klase :rolleyes:

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 7. dec. 2009. u 14:54h

Taj auto ima MT75 menjac i blok motora kao na sieri /skorpinu dohc i glavu od eskorta RS . Ko zna od cega da trazi delove , za njega onda i nisu toliko skupi . Inace takav motor ima jos 14 ks vise u eskortu RS-u ...

A sto se tice nacina misljanja u Bosni , to nije uopste za komentarisanje . Bio sam prisutan kada je jedna bosanac kupio golfa II dizel koji je sleteo sa puta za 500 e . Ispostavilo se da auto nije sleteo greskom vozaca , nego je traverzna istrulela i pukla , tako da se olabavila viljuska , tocak je izgubio pravac i povukao auto u kanal . Svi su okrivili zenu vozaca kako ne ume da vozi ( zena je vozila polako pa nista nije bilo ). Kada su otkrili sta je sa kolima , upitao sam novog vlasnika sto je to kupio , on mi odgovara " Pa jeftin je , a dobar auto !" mrgreen
Coveku kao ular da si stavio vidi samo golfa i nista drugo . Sve ostalo s....nje . Kaze , jeftini delov , a to sto mozes glavu da izgubis , pa to nema veze

nesabl
Poruka: 96
Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 15:26h

Poruka od nesabl » ponedeljak, 7. dec. 2009. u 16:16h

Hahahahahaha, sve si tacno rekao za ove nase ovda.Jezim se na komentare oko Golfa II i ostale raje
Ziv je Capri umro nije!
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 7. dec. 2009. u 22:03h

Pa ja mislim samo kod nas Golf 2 i Audi 80 mogu da imaju istu cjenu od 2.500 € kao i polovan Punto star par godina.

Neša
VIP
Poruka: 5051
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » ponedeljak, 7. dec. 2009. u 22:37h

Joj na jugu je jos gore nego u Bosni... Sta da vam kazem kad drugar iz Nisa hoce da proda Clio 2001.g koji sad vozi i da kupi Golfa 2 kaze: "to je auto za nase uslove" :rolleyes:

Izvinjavam se za off :shame:
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » ponedeljak, 7. dec. 2009. u 22:40h

Kad smo vec u off-u,takva situacija je u svim siromasnijim sredinama,Golf dvojka je Bog i batina,bolji auto ne postoji.

nera

Poruka od nera » utorak, 8. dec. 2009. u 11:34h

hahahaa u pravu ste nema sta. Kad sam kupovao ovog novog Scorpia za te pare sam mogao kupiti Golfa 2 TD 89-91 i to u solidnom stanju, pa golemo je to :rolleyes: lol

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 8. dec. 2009. u 13:26h

Pa zar to nije debilno, toliki auto sa takvom opremom vrjedio je isto kao i drndavi Golf 2.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21534
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 8. dec. 2009. u 13:35h

Jes... al far za Scorpia ne košta 5 eur i migavac 2 eur :D

I svaki dunđer zna da radi na G2... da bi rešavao probleme na Scorpiu poželjno je imati diplomu elektroničara i znanje oko istog lol

Pitajte Sibija najbolje lol

Iskreno meni je ovaj buljavi Scorpio nešto najgrdnije što je ikad napravljeno... u klasi je sa Fiat Multiplom po grdnoći.

Dok ovaj prethodni Scorpio limuzina mi je prelep... hatch u manjoj meri.

Ali buljavi da je krstarica na drumu... krstarica je ;)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 8. dec. 2009. u 13:46h

Buljavi skorpion uopste nije ruzan auto kada je karavan varijanta .
Merkao sam dugo jednog skorpiona karavan 24v . Ali 3-4 registracije = cena automobila

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21534
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 8. dec. 2009. u 13:49h

Slažem se... karavan je lepši.

Limuzinu kad vidim... odma' me podseti na bezbroj dosadnih američkih limuzina.

Mada ono... kad sedneš unutra nešto baš i zaboraviš kako izgleda spolja koliko je dobar iznutra :)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » utorak, 8. dec. 2009. u 14:38h

Vozni park za svako poshtovanje, nema shta ;) ...

Buljavi nije losh, ali Cosworth 8) ...

A shto se tice VW manije, ljudi ih kupuju jer za njih delova ima malte ne na svakoj trafici mrgreen ...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

nera

Poruka od nera » utorak, 8. dec. 2009. u 14:51h

Ima djelova naravno ali sto rece kolega ima i za Ford, moze se naci. Malo se treba potruditi ali na kraju bude sladje i opet znas sta vozis i koliko ubodno i sigurno auto imas. A kad krenes na put mozes preci preko 100 km a da ne odmoris dok si sa VW i slicnim nakon 'stoje' sav polomljen. Da ne pricam kako vlasnici golfova bez garaze uglavnom ne mogu mirno spavati, imao sam jednom i G3 TDI znam kako je to ;) ja se od kad vozim Ford samo sekiram hoce li me neko na parkingu zagrebati ili udariti i nista vise. To nema cijene, ne moze se platiti taj osjecaj. barem ja tako razmisljam

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 8. dec. 2009. u 15:17h

U pravu si 100% to za spavanje. I ja se samo brinem da ga neko ne zagrebe ili udari. Jednom su nam marnuli znak onaj nazad majku im lopovsku! :-(
Imamo prijatelje iz Austrije koji dolaze ovamo sa novim Passatom i onda ostavljaju kod nas u garaži dok su tu, da bi mogli spavati. :)

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“