Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Nedoumice oko novog zakona i primene

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Re: Nedoumice oko novog zakona i primene

Poruka od Neša » sreda, 2. dec. 2009. u 00:45h

Sava eskimo S2 je stari tip gume,S3 je aktuelni. Zavisi u kakvom su stanju bile te gume,uglavnom svaka zimska cupa po snegu kad je novija ;)
Razlike se ogledaju na ostalim podlogama,suvo,mokro,toplije vreme,vrhunska zimska guma ima dobre karakteristike na svim podlogama.
Ko vozi preko zime treba da stavi zimske gume bez obzira sta kaze zakon
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

nesho
Poruka: 186
Član foruma od: petak, 5. dec. 2008. u 11:50h

Poruka od nesho » sreda, 2. dec. 2009. u 08:25h

miki023 piše:Sava adapto je nova guma i po auto bildu je dobro prosla u klasi all season guma i jako dobro ocenjena po snegu.
Jeste nova guma, samo sto ni vulkanizeri o njioj ne mogu mnogo reci. Ostavimo se auto-bild i adac testova, treba neko ko je vozi da kaze svoja iskustva o njoj. Uglavnom te sava adapto gume imaju kod nas malo kilometara, da bi se o njima moglo suditi, da li su dobre ili lose. Ili ako imas "dobrog vulkanizera" koji ce ti tu gumu nahvaliti da je bolja od Michelina ili Good yera za te pare, da je njegov kum i najbolji prijatelj voze vec 3 godine, ma sve 5+. Ta guma se ovde, kod nas, "krsti" prvu zimu, a zime jos je nema, osim nesto malo kise. Koliko ta guma moze pregaziti kilometara 20,30,40k. Za neke ozbiljnije komentare moracemo jos sacekati.

Iosis
VIP
Poruka: 8418
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 2. dec. 2009. u 11:36h

Tada kada je to bilo S2 je bila aktualni model i bila je reklamirana na sve strane i svi su govorili S2. Mada eto Fulda je u tom slučaju bila bolja.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Poruka od miki023 » sreda, 2. dec. 2009. u 15:29h

Da ne bih otvarao novu temu a poceli smo pricu oko zimskih guma, samo mi treba pomoc oko izbora dve vrste gume dakle ili ili nema treceg a to su Tigar Wintera ili Kleber Krisalp 3.
Slika

nesho

Poruka od nesho » sreda, 2. dec. 2009. u 16:45h

Dragche, ajde prvo baci na tas, finansije, zatim, sta ti treba. Dubina sare letnih guma mora biti 4 mm, ako mozes ove godine da se prosvercujes sa letnim gumama , + lanci, onda si dobar. Sledece zime, odnosno septembar-oktobar uzmi zimske gume po staroj ceni i ne beri brigu. Ma, ne slusaj misljenje vlasnika vulkanizerskih radnji, idi po srcu;. Pa i Ja, da posedujem vulkanizerski radnju, uvaljivao bih ti zimske gume, i pricao bih ti bajke, kako bi se sa tim gumama popeo na vrh Zlatibora. Razmisli malo sta ti treba i gde zivis. Meni je, zao vulkanizera, kojima trg. put. uvaljaju kontigent zimskih guma, i onda oni odu na zimovanje a jadni "vulkani" grcaju u dugovima. Meni licno za vojvodini trebaju gume koje odvode vodu, bljuzgu, znaci gume za kisu i susnezicu. Ma ko mi ovde moze uvaliti gume za Alpske uslove, kada Mi je najvece brdo "bundeva". Vozio sam sa Savom Intesom, u februaru po ato putu,po kisi-susnezici, Nis-Bgd kada sam imao situaciju nagog kocenja i test severnog jelena. Jblo majku od situacije, ali, ipak kocnice odradile svoje kao i gume. Ja licno cu pazariti lance za sneg i boli me "djoka" za zimu. Skinucu nogu sa gasa i polako, A ostali reli vozaci me "NE INTERESUJU", znaci, ja cu voziti po znakovima, ogranicenjima, a ostali, koji budu isli brze, me ne interesuju. Ja ih necu cupati iz kanala. Neka ih izvlace iz olupina vatrogasci ili hitna pomoc, ne daj boze da ih pakuju u crne vrece. Lepo je imati 2 seta guma, ali ja sam prosecni Srbin, statisticki broj na birou, koji zivi od rada na crno, i srecan sam kada platim struju i komunalije. Ja se ponasam, i vozim u skladu sa mojim primanjima. Ako uspem da skupim para do sledece godine, onda cu uzetu jos jedan set zimskih guma, da se ne bi svadjao sa pripadnicima saobracajne policije. Do tada, adio.

P S: ako sam koga povredio ovim postom, Ja mu se izvinjavam, mongo se izvinjavam.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 2. dec. 2009. u 16:53h

Ne znam kako da premestim samo odredjene postove, ali diskusiju "koju gumu da kupim" nastavite ovde: http://www.fordclubserbia.org/forum/viewforum.php?f=37
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

nesho

Poruka od nesho » sreda, 2. dec. 2009. u 17:02h

sorry

miki023

Poruka od miki023 » petak, 4. dec. 2009. u 17:02h

Danas sam bio kod vulkanizera da montiram gume, nebitno sta sam kupio da ne bi bilo off, uglavnom covek mi rece da se nece priznavati kao zimska guma ako postoji samo oznaka m+s vec mora imati i pahuljicu. Ja trenutno recimo imam TG621 koje imaju m+s i pise all season ali se one vode kao letnje po novom zakonu. E sad pitanje je kako ce koji pandur da tumaci zakon i sta ce sankcionisati a sta ne.
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 4. dec. 2009. u 19:39h

Ma tražiće on i te pahulje ako ne imao nizašta drugo da te kazni. Mog druga su prije par godina zaustavio pandur, počeo da mu pretresa auto, ručna kočnica, svetla da li rade sva i oborena i duga, pa migavci, štop svjetla, trougao, sve što mu je padalo na pamet da traži. Tražio je da duva ali drug nije htjeo jer mu je davao već korišten usnik. Odustao je od toga alko testa. Na kraju mu je tražio da pokaže prvu pomoć i naplatio kaznu jer mu je falilo nešto u prvoj pomoći. :rolleyes:
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

miki023

Poruka od miki023 » ponedeljak, 7. dec. 2009. u 16:29h

Sad sam nesto svrljao po drugim forumima i nasao sam podatak tj kao rekli na televiziji da ce svi koji imaju TNG uredjaj u kolima morati da imaju i PP aparat. Ja stvarno nisam nigde ovo procitao, ali ako tako mogu da tumace saobracajci a da ne pise nigde onda smo naj... u svakom pogledu.
Slika

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 7. dec. 2009. u 16:43h

Ja sam razumeo da je po novom zakonu PP aparat obavezan u svakom autu imao on plin ili ne. Ili se varam?
Kako god, ja sam ga kupio pre neki dan ne skodi nista da stoji u autu.
Fiesta!!

Eule
Poruka: 33
Član foruma od: utorak, 28. jul 2009. u 14:15h

Poruka od Eule » ponedeljak, 7. dec. 2009. u 17:58h

dule0911 piše:Ja sam razumeo da je po novom zakonu PP aparat obavezan u svakom autu imao on plin ili ne. Ili se varam?
Kako god, ja sam ga kupio pre neki dan ne skodi nista da stoji u autu.
Nije tacno. Danas sam citao da nije obavezno.

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 7. dec. 2009. u 21:19h

M1 kategorija ne mora da ima PP aparat u kolima.. Ali naravno pozeljno je zbog nas samih. A sto se tice plina i PP aparata,glupost..

miki023

Poruka od miki023 » utorak, 8. dec. 2009. u 08:05h

I ja sam tako shvatio odnosno procitao za vozila M1 kategorije odnosno nas. Ali me interesuje zbog cega su na TV rekli onda da mi sa LPG moramo da imamo PP aparat. Onda se postavlja pitanje da li mi imamo na uvid jednu verziju zakona a panduri drugu, ili razlicito tumacimo isti. Nije onda u pitanju samo PP aparat vec to povlaci jos mnogo drugih nerazjasnjenih pitanja. Izgleda da cemo kad nas zaustave i krenu da pisu kaznu traziti da nam procitaju po kom clanu zakona nas kaznjavaju i da nam isti procitaju u potpunosti. Kako se skidaju-gube negativni poeni ?
Slika

Dusan64

Poruka od Dusan64 » utorak, 8. dec. 2009. u 09:11h

E to i mene zanima.. Jel ce da upisuju negde te poene,jel cemo imati uvid u to ili ko zapamti,zapamtio...

Na Tv-u svasta pricaju...

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 8. dec. 2009. u 09:50h

Kod nas se čini mi se upisuju u vozačku dozvolu. Nisam siguran ali sam kod ćaleta vidio. A gube se nakon nekog vremena ako ne napraviš ni jedan prekršaj. Neznam koje vrjeme ali može da bude 3, 6, 12 mjeseci.

miki023

Poruka od miki023 » utorak, 8. dec. 2009. u 09:52h

Nesto sam kao cuo posle 24 meseca, zato sam i pitao ovde ako neko ima validnu informaciju.
Slika

Dusan64

Poruka od Dusan64 » utorak, 8. dec. 2009. u 10:02h

Meni je kum pricao bas pre neki dan,inace ima dosta dodira sa tim zakonom. Dakle bodovi se brisu nakon 2godine. Npr 8.12.2009. si prosao kroz crveno,oduzeli ti 6bodova,8.12.2011. ti vracaju tih 6bodova. Pa se ne vezes 30.12.2009. oduzmu ti 5bodova,30.12.2011. ti vracaju tih 5bodova.. I tako... A ne razumem kako ce da izvedu to sa upisivanjem u vozacku...

miki023

Poruka od miki023 » utorak, 8. dec. 2009. u 10:04h

Pa mozda budu nove vozacke poput licnih karti sa cipom.
Slika

Dusan64

Poruka od Dusan64 » utorak, 8. dec. 2009. u 10:26h

Da,pa onda oni nemaju aparate kojima mogu da citaju te cipove,pa bude isto sr**e ko sa licnim... lol lol

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 8. dec. 2009. u 13:25h

Ma ne birni kupit će oni opremu kompletnu za mučenje naroda. Za to se uvjek ima para, ma koliko da košta.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » utorak, 8. dec. 2009. u 13:36h

Kazu da ces samo sa sobom morati da imas licnu kartu (sa cipom) preko koje ce moci da provere sve ostalo
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 8. dec. 2009. u 17:50h

911s [SK] piše:Nisam najbolje ukapirao za zimske gume?
Mislio sam - ako su rekli da od 15-og novembra do 15-og marta moraju zimske gume da se imaju na pogonskim točkovima (ili barem letnje sa šarom 4+ mm sa setom lanaca u gepeku za iste) da li ja sad, ako trenutno na svom vozilu imam neke lošije letnje, moram da kupim zimske ako planiram da se vozim ove zime?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

miki023

Poruka od miki023 » utorak, 8. dec. 2009. u 17:53h

Logicno razmisljenje, ja mislim da ce sledece godine traziti da imamo i set zimskih i set letnjih. Za svaki slucaj ja sam stavio nove zimske napred pa nek gledaju i saru i oznaku koliko hoce. lol
Slika

Eule
Poruka: 33
Član foruma od: utorak, 28. jul 2009. u 14:15h

Poruka od Eule » utorak, 8. dec. 2009. u 18:58h

miki023 piše:Logicno razmisljenje, ja mislim da ce sledece godine traziti da imamo i set zimskih i set letnjih. Za svaki slucaj ja sam stavio nove zimske napred pa nek gledaju i saru i oznaku koliko hoce. lol
Takodje. ;)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“