Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Igra World of Tanks

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Iosis
VIP
Poruka: 8417
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Re: Igra World of Tanks

Poruka od Iosis » ponedeljak, 24. feb. 2014. u 23:15h

Trese ti se monitor, ma šta kažeš? hahahaha

A vidi ovo, kad sam bio kući, imam poprilično jako pojačalo i zvučnike. Zidovi nisu malterisani nego gipsane ploče, stari sistem pa se i same od sebe malo rastave, tj. vidi se samo mala pukotina.

Slika

E poslije jednog dana kada sam pojačao glasnije i igrao počeli komadići da otpadaju. lol

Meni je M103 baš legao, razvaljujem s njim, malo koju bitku da odgiram bez 2-2.5k dmg. Pa čak i kada imam loš tim i brzo bitka završi.

A to što kažeš, mediumi su mnogo zanimljivi za igru. Naročito neki dinamični poput T-54, ja sam uzeo prije par dana T-62A, ali sam T-54 ostavo i opet igram više sa T-54. :D Iako izugbim s njim para, što se kaže, merak nema cjenu. :jeeej:
Stigao sam takođe do T71, koji mnogo zanimljiv tenk, iako laki tenk sa 175 mm pen, u T10 se može lako napraviti po 1-1.5k dmg. Nisam uspio više treba mi malo da se uhodam i bolja posada da bude.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

m_peki
Poruka: 561
Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h

Poruka od m_peki » utorak, 25. feb. 2014. u 00:33h

Pa nista ti onda stavi tapete ako ces tu granu da nastavis da grindas. :D Ja uzeo obj140 odlican je, a sada cu da uzmem i e50m. Mada je on malo tezi i veci med.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 25. feb. 2014. u 10:09h

MA razmišljao sam izmežu Obj 140 i T-62A. Mnogi rekoše da je 140ka sada mnogo bolja od 62ke, ali nekako mi 62ka bolje izgleda i taj te tenk postojao i koristio se. Doduše ne u 62A verziji. Ali ostavio sam T-54, pa ko zna, možda jednog dana uzmem i 140ku.

Mada kako to bila, dok ja otvorim 140 oni će da ga devastiraju, kako biva sa svim tenkovima koje ja otvorim.
Kada sam bio blizu IS-7 oni ga nerfuju, top i pokretljivost koliko se sjećam. Sad sam blizu E5 kako sam čuo i njega su uništili.
Takođe su još podavno nerfovali 62ku. Sad idem na T57 i njega će da srede dok ja dođem do njega, kao i onaj WT E 100. :doh:
Nemam živaca da igram kao prije, da guram samo jednu liniju. Nego odigram po danu čisto da skinem 1st win i to ne na svim tenkovima.
Juče je bio dan kao da he u udruženju slijepih bio dan za igranje WoT-a, pa svi iz udruženja zapadanu kod mene u tim.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 1. mar. 2014. u 23:25h

[youtube][/youtube]

Jbg da sam ugasio vatru na vrjeme pobjedili bi, nego sam mislio da će vrlo brzo da se završi pa da ne bacam 3k kredita. :doh:

m_peki

Poruka od m_peki » subota, 1. mar. 2014. u 23:45h

Dobra. Ma ruske medare su mama. Zato sad sa ovim e50 ne mogu da se sastavim.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 1. mar. 2014. u 23:50h

Džaba što su mama, kad danas od 20 i kusur bitki, sam imao 7 pobjeda...
Ne mogu da dobijem dobar tim, čak sam u jednom imao win chance od 18%, završilo se 3:15...
Uzmem da igram sa SU-122-44 da malo para namaknem jer me istrošiše 9ke i 10ke.
Malo morgen, utjera mi ga bez podmazivanja, t9 svaka bitka i fail team. Em ne mogu skoro nikog da probijem, jer naravno neće da mi dođe na nišan IS ili neka 7ica, nego kupolom i topom E 75, ST-I, Jagdtiger itd, naravno okrenuti od napred...
Tako da i sa SU-122-44 završim sa nekim jadnim plusom, a boga mi i minusom. Serem im se u WoT i MM... MM treba da pravi tim i na osnovu skilova igrača.

m_peki

Poruka od m_peki » nedelja, 2. mar. 2014. u 09:20h

Pa prijatelju , ja ne mogu normalnu partiju da odigram vec nedelju dana. Na samom startu kad vidim gde ko ide dodje mi da izadjem iz meca. :'( Katastrofa. Sve sam modove za stat. pogasio jer ne mogu da ih gleam. I svoju sam sjebao maksimalno, sve aj kao da izgrindam nesto a ono tuga. Nemam pojma sta se desava sa igrom ali je MM ocajan. Tako nije bilo ranije. Odakle dodjose ovoliko noobovi u poslednje vreme stvarno nemam pojma.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 2. mar. 2014. u 09:50h

Kod mene je zanimljivo, efficiency koji XVM računa, raste stalno. Čak šta više u posljednjih 15ak dana je baš brzo rastao, sa 1050 na 1058. Nije mnogo, ali s obzirom da mi je prije za 8 bodovoa trebalo bar mjesec i po. :)
Jedino mi WR pada, ali meni nije ni bitan. To ne zavisi puno od mene, mogu ja raditi bilo šta, ali kada sam dva tira ispod, ne mogu ja nositi tim.

Koliko vidim usrali su sa izbacivanjem tiera 12 prilikom pravljenja mečeva, sada sam mnogo češće u mečevima dva tira iznad, jer se koristi više 8ica u mečevima t10 i to je sve povuklo.

A noobovi, primjetio sam kad je vikend da ih bude mnogo više i naročito kada dadnu vikend x3 ili x5 za 1st win. Mada opet nije mi jasno zašto ja moram stalno da upadam u fail timove.

bossko77
Poruka: 1379
Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h

Poruka od bossko77 » nedelja, 2. mar. 2014. u 13:00h

Cek sad...jel taj XVM bolji sto je veci ili manji ? Meni je sad 6600 licni rejting, ali ne razumem sta to znaci.
Sad vec kad si spomenuo to rekoh da te pitam.
SlikaSlikaSlikaSlika

m_peki

Poruka od m_peki » nedelja, 2. mar. 2014. u 14:59h

XVM ne moze biti veci ili manji. To je mod koji ti istovremeno pokazuje statistiku kao sto je
Name: virus77
Performance Rating: 1,333
Efficiency Rating: 1,196
WN7 Rating: 1,233
WN8 Rating : 1,446
Win Rate: 49.5%

Tvoja statistika je iznad proseka nesto malo, tj. dobra je. Ako ti je to uopstei bitno. Meni jeste , jer u posledenje vreme je jako puno igraca koji imaju statistiku mooooogo losiju od tebe i mene ali zato uredno cepaju tX tenkove i premijum nalog a nama ostalima upropastavaju igru svojim kretenskom potezima.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 2. mar. 2014. u 15:11h

Što veći to bolji.
Ili ti po bojama, crvena najgora (0-600 eff), narandžast ispod prosjeka (što bi se reklo srednja žalost) (601-900), žuti su prosječni (901-1200), zeleni to su oni iznad prosjeka, prilično dobri igrači (1201-1500), plavi su vrlo dobri igrači (1501-1800) i ljubičasti iznad 1800. Slabo viđam one koji imaju preko 2000.
Mada ni taj eff ne mora značiti ako je neko narandžast da je loš. Npr. ja sam žut 1058, ali igram otrpilike kao zelen, a ima ih u mom klanu i s kojima sam igrao da su narandžasti a igraju bolje od mene.
Sve zavisi od toga kako su igrali ranije. Drugar je imao loš procesor prije, igra kao ja, možda malo bolje, a imao je manji eff od mene za nekih 150. Sada kada ima bolji procesor mu raste stalno.
Takođe zavisi koje tirove igraš i koje tenkove. Jer kako sam čuo da bi ti eff rastao sa medium, heavy i TDovima moraš da praviš po bitki bar 80% dmg od tvog hpa. Znači ako ti je tenk od 1000 hp, moraš da napraviš bar 800 dmg. Skauti moraju da prave veliki assisted dmg, a arty treba da pravi 3 puta veći, znači ako je arti od 300 hp, moraš da praviš bar 900 dmg po bitki.
Meni je jedno vrjeme baš stajao u mjestu, jer sam igrao sa nižim tirovima dosta, ispod tira 6. Sada kako igram uglavom sa višim, t7 i više raste stalno. Jer sa 9kama pravim po 3-4k dmg skoro svaku bitku. A imaju po 1800-2000 hp.
Ulaze i druge stvari u račun eff, ali nisu toliko bitne.
Otprilike po važnosti:
1. damage koju napraviš + onaj koji tvoji saigrače naprave, da li si trakovao ili spotovao ne bitno
2. bodovi odbrane
3. cap bodovi

Taj rating u samoj igri bio prije glup. Ko je imao više pobjeda imao je veći rating. Od prije par mjeseci su ga malo promjenili pa je precizniji. Ubacili su da računa dmg, tj. nešto slično kao i sa xvm. Mada opet ni on nije nešto pouzdan, isti razlog kao kod xvm.

Po meni najgluplji parametar za ocjenu igrača je win rate. Ti kao jedinka ne možeš uvjek da utičeš na pobjedu. Naročito ako igraš sa skautom ili 6icom u 8icama. Možeš kada si jak hevi u istom tiru, mada i tada ako tvoj tim rikne za 5 minuta, ne možeš pobiti 6 neprijatelja koji te okruže sa svih strana.

Drugar mi reče da oni kod sebe u klan (klan STEPA na EU serveru, sigurno ih znaš), kada primaju kod sebe u klan igrača gledaju mu WN8 rating.
Taj rating nije za cjelu da tako kažem WoT karijeru, nego nekih valjda 6 ili 7 dana u nazad. Ako neko ima taj WN8 veći od 1200 uzimaju ga u klan.
Po meni je to bolji parametar, nego ukupan rating. Jer na početku si bio noob, ništa nisi znao pa si imao loše rezultate, koji takođe uzimaju se u obzir i kvare ti prosjek.

EDIT: Ubaci peki post dok sam pisao... :)
Meni je dobro znati, jer se tada više trudim da bi mi rastao eff.
A takođe kada idem na nekog 1 na 1 da znam šta očekivati.
Uglavnom kada vidiš nekog narandžastog idem direkt i naravno dobijem ga. Kada je nego žut malo više opreznosti, a zelene, plave, i ljubičaste već dobro pazim kako mu prići. :)
Mada sam prekjuče sredio 2 i po plava igrača. :) Ja bio sa T-62A oni sa 2x M60 i 1x Centurion 7/1. Jbg onaj drugi M60 mi ostao da ga završim jednom granatom. :suicide:

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 2. mar. 2014. u 23:11h

Boško još malo pa te stižem sa T71. :P

http://wotreplays.com/site/653726

EDIT:

[youtube][/youtube]

bossko77

Poruka od bossko77 » ponedeljak, 3. mar. 2014. u 00:41h

Razumeo sam ..ali odakle vadite tu statistiku ? A sta je onda onaj rejting sto stoji u igri pod dosije sluzbe ?
Iosis dobra je ta bila, mogu i ja moju da okacim, ali je iz proslog patcha kako ona moze da se uploaduje ?
SlikaSlikaSlikaSlika

m_peki

Poruka od m_peki » ponedeljak, 3. mar. 2014. u 09:53h

Prosto,moras da instaliras XVM. Skins taj mod i instaliras ga prema readme fajlu. Time ces dobiti i neku dodatnu statistiku u samoj garazi/ dosije sluzbe ali i u igri. To sto trenutno imas je osnovni win rate, tvoj i sa svakim tenkom posebno.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 3. mar. 2014. u 10:53h

Skineš ovaj mod:
http://www.modxvm.com/en/download-xvm/

Pa foldere 0.8.11 i xvm raspakuj u C:\Games\World_of_Tanks\res_mods
Ako te pita za neki overwrite potvrdi.
Kada instaliraš vjerovatno ti neće odma prikazivati jer nije ni meni. Onda moraš da ubaciš neki config file. Meni nije odgovarao ni jedan što sam našao, pa sam pravio svoj.
Možeš da praviš sam ovde: http://www.modxvm.com/en/xvm-xvm-xvmcon ... on-editor/

Ili evo ti uzmi moj, jer treba poprilično da se cimaš. Meni nije odgovaralo to što u config fajlovima koje sam nalazio umjesto eff je pisao win rate. Pa su onda bila imena sva šarena, pa svašta nešto. Onda napravim svoj. :)

Evo ovo je moj config pa skini:
Kada skineš ili nađeš neki drugi config ubaciš ga u C:\Games\World_of_Tanks\res_mods\xvm

Ispočetka će ti biti možda zbunjujuće, ali kasnije je odlično.
Naročito što je dobro, na mapi ti pored onih simbola za LT, MT, HT... piše koji je tenk, T32, T-50, T71 itd, tako da znaš gdje se koji tenk nalazi. Kada neprijateljski tenk nestane, ostane na karti njegova posljednja poznata lokacija.
Imaš još dok si još u bitki da ti sabira dmg koji praviš, a ubacio sam još i da mi pravi listu tenkova koje sam pogađao i koliki sam im napravio dmg.
Kada stisneš alt, umjesto te liste onda ti ispiše listu neprijatelja i njihov hp. Jako korisno kada ostaneš sam protiv 3-4, da znaš da li su laki za dovršiti ili će treba ti više granata.
Ja sam skinuo još i distancig the camera mod. Možeš da toliko odzumiraš da cjelu mapu skoro vidiš, naročito je korisno u gradu ili ako treba da vidiš gdje neprijatelj gleda ako je iza kuće.

Evo ovako izgleda:

Slika

Slika

Replay iz prošlog patcha, pa na wotreplays možeš okačiti sigurno, ali da li možeš da ga otvoriš kod sebe na kompu probaj. Meni nekada nije htjelo da otvara stare replay-e.
Snimao sam sa fraps, pa konvertovao, jer kada snimiš video bude po par GB.

bossko77

Poruka od bossko77 » utorak, 4. mar. 2014. u 00:06h

OK..vidim sad u cemu je fora, sve to sto si okacio radi isto kao i JOVE pack, njega sam imao jedno vreme i ima te fore sa odzumiranjem i nema magle u daljini, ali me smorio sto je na ruskom jeziku :( , imao je mnogo statistike pri samoj instalaciji , ali ja nisam znao sta da stikliram jer lose stojim sa ruskim :doh: .
Ubacicu to sto si mi linkovao..hvala thumbsuph
SlikaSlikaSlikaSlika

bossko77

Poruka od bossko77 » utorak, 4. mar. 2014. u 00:59h

Au tek sad vidim sa kakvim pajserima igram...bolje da ovo nisam znao...uf
SlikaSlikaSlikaSlika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 4. mar. 2014. u 01:08h

Ma jeste frustrirajuće, ali bar znaš s kime imaš posla, mislim kada ti naiđe za neprijatelja noob ili neki baš dobar igrač.

bossko77

Poruka od bossko77 » nedelja, 9. mar. 2014. u 01:02h

Da li znas , da li mogu da se skinu informacije sa ekrana od borbe vezano za fps i ping. Hteo bih da ih uklonim ili makar da im promenim boju.
Problem je sto mi se urezuju u panel od plazme kad dugo igram , jer mi je komp prikacen na tv.
SlikaSlikaSlikaSlika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 9. mar. 2014. u 14:20h

Ne znam, nisam to sebi tražio. Probaj potražiti neki mod.

m_peki

Poruka od m_peki » nedelja, 9. mar. 2014. u 19:19h

Postoje modovi, vidjao sam, koji menjaju izgled tof panela za fps i ping. Sto ce reci da mozes i sam da editujes fajl samo moras da izguglas koji.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 9. mar. 2014. u 20:36h

Ima vidio sam ljudi prave u paketu, promjeni sve, od ikonica tenkova, nišana, onog dole da tako kažem info panela gdje ti piše šta ti je oštećeno/uništeno.
Ali to što sam vidio mi izgleda ružno. Naprave font koji je iz Star Wars, a ovamo su tenkovi iz '30-'60ih godina.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 9. mar. 2014. u 23:36h

Kako sam samo onaj 704 zvekno. :P

[youtube][/youtube]

bossko77

Poruka od bossko77 » ponedeljak, 10. mar. 2014. u 01:32h

Evo vec 2 dana kopam po malo da nadjem nesto...ali nista konkretno..
SlikaSlikaSlikaSlika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 11. mar. 2014. u 10:09h

Neeegooo... Je li igrao neko od vas sa ST-I?
Ja evo već 3 dana skoro samo s njim, danas bi trebao otvoriti IS-4.
ST-I mi se jako svidio, ni jedan tenk ne odbija kao što ovaj odbija, samo ako ga postaviš kako treba. Skoro svaka bitka s njima imam od 3-8k potencijalne štete.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“