Što veći to bolji.
Ili ti po bojama, crvena najgora (0-600 eff), narandžast ispod prosjeka (što bi se reklo srednja žalost) (601-900), žuti su prosječni (901-1200), zeleni to su oni iznad prosjeka, prilično dobri igrači (1201-1500), plavi su vrlo dobri igrači (1501-1800) i ljubičasti iznad 1800. Slabo viđam one koji imaju preko 2000.
Mada ni taj eff ne mora značiti ako je neko narandžast da je loš. Npr. ja sam žut 1058, ali igram otrpilike kao zelen, a ima ih u mom klanu i s kojima sam igrao da su narandžasti a igraju bolje od mene.
Sve zavisi od toga kako su igrali ranije. Drugar je imao loš procesor prije, igra kao ja, možda malo bolje, a imao je manji eff od mene za nekih 150. Sada kada ima bolji procesor mu raste stalno.
Takođe zavisi koje tirove igraš i koje tenkove. Jer kako sam čuo da bi ti eff rastao sa medium, heavy i TDovima moraš da praviš po bitki bar 80% dmg od tvog hpa. Znači ako ti je tenk od 1000 hp, moraš da napraviš bar 800 dmg. Skauti moraju da prave veliki assisted dmg, a arty treba da pravi 3 puta veći, znači ako je arti od 300 hp, moraš da praviš bar 900 dmg po bitki.
Meni je jedno vrjeme baš stajao u mjestu, jer sam igrao sa nižim tirovima dosta, ispod tira 6. Sada kako igram uglavom sa višim, t7 i više raste stalno. Jer sa 9kama pravim po 3-4k dmg skoro svaku bitku. A imaju po 1800-2000 hp.
Ulaze i druge stvari u račun eff, ali nisu toliko bitne.
Otprilike po važnosti:
1. damage koju napraviš + onaj koji tvoji saigrače naprave, da li si trakovao ili spotovao ne bitno
2. bodovi odbrane
3. cap bodovi
Taj rating u samoj igri bio prije glup. Ko je imao više pobjeda imao je veći rating. Od prije par mjeseci su ga malo promjenili pa je precizniji. Ubacili su da računa dmg, tj. nešto slično kao i sa xvm. Mada opet ni on nije nešto pouzdan, isti razlog kao kod xvm.
Po meni najgluplji parametar za ocjenu igrača je win rate. Ti kao jedinka ne možeš uvjek da utičeš na pobjedu. Naročito ako igraš sa skautom ili 6icom u 8icama. Možeš kada si jak hevi u istom tiru, mada i tada ako tvoj tim rikne za 5 minuta, ne možeš pobiti 6 neprijatelja koji te okruže sa svih strana.
Drugar mi reče da oni kod sebe u klan (klan STEPA na EU serveru, sigurno ih znaš), kada primaju kod sebe u klan igrača gledaju mu WN8 rating.
Taj rating nije za cjelu da tako kažem WoT karijeru, nego nekih valjda 6 ili 7 dana u nazad. Ako neko ima taj WN8 veći od 1200 uzimaju ga u klan.
Po meni je to bolji parametar, nego ukupan rating. Jer na početku si bio noob, ništa nisi znao pa si imao loše rezultate, koji takođe uzimaju se u obzir i kvare ti prosjek.
EDIT: Ubaci peki post dok sam pisao...

Meni je dobro znati, jer se tada više trudim da bi mi rastao eff.
A takođe kada idem na nekog 1 na 1 da znam šta očekivati.
Uglavnom kada vidiš nekog narandžastog idem direkt i naravno dobijem ga. Kada je nego žut malo više opreznosti, a zelene, plave, i ljubičaste već dobro pazim kako mu prići.

Mada sam prekjuče sredio 2 i po plava igrača.

Ja bio sa T-62A oni sa 2x M60 i 1x Centurion 7/1. Jbg onaj drugi M60 mi ostao da ga završim jednom granatom.