Poruka
od Vladan » petak, 10. jan. 2014. u 00:00h
Zasto bih se odricao zarade? Meni se niko ne buni niti strajkuje, niti kuka da sam skup?
A da vidim da cu ostati bez posla zbog visine provizije, verovatno bih porazmislio.
Trziste odredjuje cenu. Ljudi su neku cenu spremni dsa plate, i savrseno ih ne zanima koliko od toga ide dileru koliko drzavi.
Tako i pumpadzije. Skoci akciza 4 din. oni gorivo dignu svih 4, ili cak 5, a bili bi u plusu i da su digli 2, ili 0.
A imas i ART petrol, 5-6dinara jeftiniji od svih. Kako on moze?
Ovako, fino, manje kola, manje benzina, manje frke. Evo, ja prvi nisam palio auto od Nove godine.
A ako vam spediter uzme 200Eur po autu, a vama i pored toga ostane 400, pa malo li je? Stvarno, koja je logika da ih placate toliko, te speditere?
Ovo se tice i zamena teza u Tottijevom postu, savrseno nije bitno koliko je vozila ocarinjeno, jer ne rade svi spediteri automobile. Oni koji ih ne rade nisu strajkovali.
Koliko vidim, strajkovao je spediter Tufna, verovatno su strajkovali i Snicla, Drnda i Nosonja. Da je strajkovao Milsped, ili neka druga ozbiljna firma, verovatno bi ih pomenuli u tekstu? I sad, da li je taj Tufna toliko strasan da ce od tvog kamiona sa 20 automobila da namakne 4000Eur luk mirisao, a ti onda moras/ hoces da zaradis 8k, nije ti dosta ni 4 ni 6?
I jos nesto, Focus vas kosta 2500? Nisam dugo vec bio u inostranstvu za ozbiljno, a koliko se secam od pre 20 godinba, bilo je ovako:
Fiesta stara 10 godina - 300DM
SAAB kabriolet, kupe ga dvojca - trojca zajedno, k'o nista - ispod 1000DM
Mercedes, onaj veliki, sa kozom i zelenim staklima, k'o nov, najrodjenijem da ga kupis, sledecih 20god da ga vozi - 1000 DM
Posche 924 ili 944, nemam pojma, onaj odvratni, ali uvek se nadje neko u drustvu ko i to voli - 2000DM
I sve to bez ikakvog znanja o tome, poznanstava, bilo cega, to su cifre koje su vlasnici trazili za svoje automobile.
Vas Focus kosta 2500, znaci Fiesta minimum 1500. To je 5x vise nego pre 20 godina, i jos kupujete na veliko, od stalnih partnera,
bavite se time? Meni to nije logicno.
Ali OK, vremena se menjaju, pre 20 godina i sada, to nema veze jedno sa drugim.