Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Uvoz automobila (mozda nekom dobro dodje)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Uvoz automobila (mozda nekom dobro dodje)

Poruka od mbole » četvrtak, 9. jan. 2014. u 19:43h

macaneli piše:ovo je najjace.....po nasem katalogu, ja focusa 1,8 tdci, 3 vrata,2003g placam u inostranstvu 2700e hahahaha i na to ide carina od 750e! joooooooooooj :suicide:
Ne kapiram odakle ti ta cifra? Odakle carina kad je carina ukinuta.
Imas samo 20% PDV-a sto izadje na 540Eur
Lale piše:Stari oprobani demagoški sistem.Ne da se država neće odreći dela kolača, nego će joj kolač biti još veći.
Ma ti belosvetski katalozi ne valjaju.... imamo mi naš, od naših stručnjaka za maglu.
Stara oprobana glupost. Dignes cenu za 30% i zaradio si 30% vise. Aha, kad bi se igrali.
Kad podignes dazbine (ili kad podignes cenu, sve jedno) to ne znaci da ces vise zaraditi. Obicno znaci upravo obrnuto, to jest da ces manje prodati (u ovom slucaju uvesti), pa ces manje i zaraditi.
Kad li cemo nauciti da se pare uzimaju na velikom prometu, ne na velikoj marzi?
Djak pesak :)

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 9. jan. 2014. u 19:46h

carinu sam onako napisao u navici
tu cifru mi je rekao spediter kad sam ga zvao
i tvoja racunica se slaze sa mojom,troskovi 540e + spediter 200e ( jer ni oni ljudi nece raditi za kikiriki) =740e
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 9. jan. 2014. u 19:58h

Da kao kompletan trosak to je ispravna racunica.
A da im nije malo mnogo 200 ajvara za pisanje par papira? Ili je i to ustvari neki "slozeni" trosak, tipa da tu idu razne takse, lezarine... a ustvari spediter od toga stvarno uzme jedno 50?
Djak pesak :)

Dule.M
Poruka: 119
Član foruma od: petak, 15. apr. 2011. u 14:33h

Poruka od Dule.M » četvrtak, 9. jan. 2014. u 20:08h

U Luci BG gde je carina imas agenciju za spediciju rade za 150e.Ja sam radio kod njih.
Slika

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 9. jan. 2014. u 20:27h

Za fizička lica je toliko, za firme je skuplje thumbsuph
Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 9. jan. 2014. u 20:58h

Ovo me podseca na pricu oko prve pomoci, sto jedino prva pomoc koja je proizvedena po izmisljenom standardu ispunjava zahteve i sve ostale prve pomoci mogu da se bace u kante, cisto da bi neko iz vlasti kome je ortak neko iz farmaceutske industrije debelo zaradio. Ista prica sa ovim AMSS katalogom.
Fiesta!!

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 9. jan. 2014. u 21:03h

Naplacuju vam po vozilu ili po posiljci? Mi naplacujemo po posiljci, ili po tarifnom broju, a tako i svi spediteri koje znam. Ne radimo automobile i slicne poslove pogodne za "koNbinacije".
Cast svima koji se time bave, ali izgleda da je utisak bio da previse zaradjuju, pa je drzava resila da to malo dovede u red. Naravno, nije joj bilo na kraj pameti da to uradi u korist kupaca.

Sent from VladanMovies using Tapatalk

totti

Poruka od totti » četvrtak, 9. jan. 2014. u 21:35h

Vladane, možda nisi najbolje razumeo, ali iz svega ovoga proizilazi samo skok cena i ništa drugo. Stilo će skočiti 300€, Focus 400, Mondeo Mk4 hiljadarku itd. Kupci su tu hebena strana, prodavci ne.
Slika

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 9. jan. 2014. u 21:52h

Razumeo sam, bas sam to i rekao. Nisu uradili u korist kupaca.

Rekao sam, doduse drugim recima, a znam i da si me razumeo, da ne bi moralo da bude skuplje, bar ne toliko, ako bi uvoznici i ti spediteri, koji naplacuju 200eur po vozilu, pristali da se odreknu dela zarade.
Vest u novinama kaze da ne strajkuju svi spediteri. Bas kao sto ni svi taksisti ne deru od stajge ili aerodroma, ili upravo suprotno tome.

totti

Poruka od totti » četvrtak, 9. jan. 2014. u 22:37h

Novine su kroz istoriju Srbije svašta pisale, neka carina da podatak koliko vozila je ocarinjeno u Subotici od 1. Januara, pa do danas :)
Hmmm, odreći se dela zarade... Ja znam da ljudi misle da se tu uzimaju straobalne cifre. Pre više godina su se i uzimale. I da, mogu i danas da se uzmu, ali samo na ekstremno skupim automobilima. Ali na jednom Focusu si jako srećan kad uzmeš 400€. I čega tu da se neko odrekne? Da uloži 2500€ da bi zaradio 100?
Slika

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 9. jan. 2014. u 23:00h

10% bi bila prava mera.

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 9. jan. 2014. u 23:18h

Ako se ti odreknes 10% svoje zarade I ostali ce krenuti istim putem ;)
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Vladan

Poruka od Vladan » petak, 10. jan. 2014. u 00:00h

Zasto bih se odricao zarade? Meni se niko ne buni niti strajkuje, niti kuka da sam skup?
A da vidim da cu ostati bez posla zbog visine provizije, verovatno bih porazmislio.
Trziste odredjuje cenu. Ljudi su neku cenu spremni dsa plate, i savrseno ih ne zanima koliko od toga ide dileru koliko drzavi.
Tako i pumpadzije. Skoci akciza 4 din. oni gorivo dignu svih 4, ili cak 5, a bili bi u plusu i da su digli 2, ili 0.
A imas i ART petrol, 5-6dinara jeftiniji od svih. Kako on moze?

Ovako, fino, manje kola, manje benzina, manje frke. Evo, ja prvi nisam palio auto od Nove godine.

A ako vam spediter uzme 200Eur po autu, a vama i pored toga ostane 400, pa malo li je? Stvarno, koja je logika da ih placate toliko, te speditere?
Ovo se tice i zamena teza u Tottijevom postu, savrseno nije bitno koliko je vozila ocarinjeno, jer ne rade svi spediteri automobile. Oni koji ih ne rade nisu strajkovali.
Koliko vidim, strajkovao je spediter Tufna, verovatno su strajkovali i Snicla, Drnda i Nosonja. Da je strajkovao Milsped, ili neka druga ozbiljna firma, verovatno bi ih pomenuli u tekstu? I sad, da li je taj Tufna toliko strasan da ce od tvog kamiona sa 20 automobila da namakne 4000Eur luk mirisao, a ti onda moras/ hoces da zaradis 8k, nije ti dosta ni 4 ni 6?

I jos nesto, Focus vas kosta 2500? Nisam dugo vec bio u inostranstvu za ozbiljno, a koliko se secam od pre 20 godinba, bilo je ovako:

Fiesta stara 10 godina - 300DM
SAAB kabriolet, kupe ga dvojca - trojca zajedno, k'o nista - ispod 1000DM
Mercedes, onaj veliki, sa kozom i zelenim staklima, k'o nov, najrodjenijem da ga kupis, sledecih 20god da ga vozi - 1000 DM
Posche 924 ili 944, nemam pojma, onaj odvratni, ali uvek se nadje neko u drustvu ko i to voli - 2000DM

I sve to bez ikakvog znanja o tome, poznanstava, bilo cega, to su cifre koje su vlasnici trazili za svoje automobile.
Vas Focus kosta 2500, znaci Fiesta minimum 1500. To je 5x vise nego pre 20 godina, i jos kupujete na veliko, od stalnih partnera,
bavite se time? Meni to nije logicno.
Ali OK, vremena se menjaju, pre 20 godina i sada, to nema veze jedno sa drugim.

totti

Poruka od totti » petak, 10. jan. 2014. u 00:09h

A čime se ti baviš?

Vladan piše: Koliko vidim, strajkovao je spediter Tufna, verovatno su strajkovali i Snicla, Drnda i Nosonja. Da je strajkovao Milsped, ili neka druga ozbiljna firma, verovatno bi ih pomenuli u tekstu?
Pretpostavljam da neka firma treba da ima zvučnije ime da bi delovala ozbiljnije... Recimo Jugoskandik i sl.
Poslednja izmena: totti, na dan petak, 10. jan. 2014. u 00:13h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Slika

Vladan

Poruka od Vladan » petak, 10. jan. 2014. u 00:10h

Know how and outsourcing.

totti

Poruka od totti » petak, 10. jan. 2014. u 00:19h

Nisam u tim tokovima. Ako može neko plastičnije (na srpskom) objašnjenje šta je to konkretno.
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 10. jan. 2014. u 01:35h

Mene zanima gde je ART Petrol :D
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Vladan

Poruka od Vladan » petak, 10. jan. 2014. u 02:50h

Na srpskom je to organizacija transporta robe, prevashodno avionskog, sa pripadajucim uslugama, ili jos krace, agencija. Pejorativno, nakupac usluga.
Vec 10 god. smo u mrezi jedne multinacionalne firme koja se time bavi, pa su i klijenti mahom inostrana pravna lica. Zarada nije nesto extra, jer su provizije male, ali se godisnje izda poprilican broj faktura, pa je plata iznad srpskog proseka.

Art, ima ga na Dorcolu, kod Zlatne varosi, nekad je bio Beopetrol. Ima ih i tamo Vidikovac - Petlovo brdo, ali mesam im logo sa Avia pumpama, pa nisam bas siguran koja je koja.

totti

Poruka od totti » petak, 10. jan. 2014. u 10:00h

Pitam te jer neke delatnosti možeš da obavljaš i od kuće, uz minimalne troškove.

Ja ovde imam najam prostora (800e mesečno), plaćam industrijsku struju straobalno (grejemo se na klime i grejalice), sva vozila uvozimo na našu firmu i sva plaćanja se odvijaju preko računa pa plaćamo i porez na dobit, taksa za gradjevinsko zemljište, taksa za ovo, taksa za ono, pranja kola da uvek budu čista...
Da ne spominjem eventualne dodatne troškove koje uočiš tek kad auto stigne.

I opet se vraćam na nelogičnost uzimanja 100e na 2500 uloženih. Što bih se ja toliko cimao i nekom ovde servirao na gotovo nešto za 100e, kad taj da bi to kupio u sopstvenoj režiji izgubi volju za životom od puta, jurnjave, papirologije... I izračunaj koliko automobila sa zaradom od 100e bi ja mesečno morao da prodam da bih pokrio sve ove troškove i pritom nešto pristojno zaradio.

Nadam se da ti je sad malo jasnije da na tih 400e zarade baš i nema prostora za neko dodatno spuštanje cene :)
Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » petak, 10. jan. 2014. u 10:18h

jooooj zivote, sad mi javljaju Hrvati da ne mogu da mi izdaju EUR1 papir, jer sta ti ja znam oni su tek 'od skoro' u eu pa ovlasceni kao zezaju pa zeza kao i carina, reko ljudi necu vam kupiti kombi ako mi to ne nabavite jer sa EUR1 carine nema a bez toga je carina 20%, on kao pa sta da radimo ne, imali smo pre problem sa tim ne, pa sad ne izdajemo vise..e ku.rac ce da prodaju

Vladan

Poruka od Vladan » petak, 10. jan. 2014. u 11:03h

Totti, razumem ja tebe, samo kazem u odnosu na sadasnje stanje, idi na 10%, to je 250eur, a spediteru ne daj vise od 50 po autu, I to mu je previse, pa ces opet imati 400. Ne znam koliko je zaposlenih i koje su plate, ali eto, 5 automobila pokrije 3 radnika, I jos 3-4 za ostale troskove. 9 automobila mesecno.
2 nedeljno. Svaka 3 dana po 1. Nemam predstavu koliko se prodaje po placevima.

Ja se frljam ciframa, ali moras biti fleksibilan. Kapiram, ne mozes sad ti kontra svom esnafu, ali mozes da se migoljis.

Meni sve ovo lici na kraj epohe. RSS je pomenuo izvlacenje para. Bili su I butici, kompjuteri, telefoni, stanovi, ... Svako cudo je imalo expanziju, imao si radnju za mobilne na svakom koraku, i valjatore PCa sa "instaliranim win 3 - 95 - xp", svaka susa je bila investitor I nesto zidala ili nadzidjivala, I svaka susa je dizala kredit ili vadila kes iz slamarice, a onda je trziste, uz pomoc drzavnih "strucnjaka", koji su ukapirali koliko im curi, ucinilo da ostanu samo najveci I/ ili najozbiljniji. Izgleda da se I idili sa polovnjacima primako kraj. Meni se cini da ti radis ozbiljno, zato verujem da ces opstati. Mrvice koje ispadnu velikima, nama su bogatstvo.

Sto se tice troskova, fakat, mogli bi mi I od kuce ali imamo par kancelarija u zakupu (Ne pustajte masti na volju, cumezi su, nemaju veze sa Japi/ Fancy, staklo celik fazonom). A i ne verujem da bi zaposlenima prijao kucni rad. Od kuce, vrlo retko, samo hitni slucajevi, ono sto padne nocu I vikendom.
'Ebala nas zemlja okrugla I casovne zone.

totti

Poruka od totti » petak, 10. jan. 2014. u 11:09h

Vladan piše: a spediteru ne daj vise od 50 po autu, I to mu je previse,
:D

Ne ide to tako. To bi bilo isto kao kad bih EDB-u rekao da im je dosta 2000 mesečno za struju. :)
Slika

Vladan

Poruka od Vladan » petak, 10. jan. 2014. u 11:16h

Trazi drugog. Na kraju ces naci nekog. Carine se ukidaju, oni imaju sve manje posla, I unutrasnje kontrole su sve jace u policiji, carina vise ne moze da otkida za korupciju kao nekad, pa ne mogu ni spediteri vise da ucenjuju time sto znaju kome dati mito, batrgaju se, ali morace da popuste.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 10. jan. 2014. u 16:44h

U ovoj nasoj drzavi (kakvoj - takvoj - nikakvoj) sve se desava ciklicno ili sezonski, sve ima bum u nekom trenutku, a posto je trziste malo sa standardom jos manjim, malo biznisa opstaje na duze staze.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » petak, 10. jan. 2014. u 17:58h

totti piše:Vladane, možda nisi najbolje razumeo, ali iz svega ovoga proizilazi samo skok cena i ništa drugo. Stilo će skočiti 300€, Focus 400, Mondeo Mk4 hiljadarku itd. Kupci su tu hebena strana, prodavci ne.
thumbsuph
Sve u svemu malo ćemo da kukamo, a posle..... ćemo i dalje da kupujemo. :) , pa i naše polovnjake skuplje da prodajemo. :D
Slika Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“