Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

cudan problem sa servom?!

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
Odgovori
Ramm
Poruka: 33
Član foruma od: subota, 16. nov. 2013. u 22:22h
Kontakt:

cudan problem sa servom?!

Poruka od Ramm » četvrtak, 12. dec. 2013. u 02:10h

pozdrav svima
imam jedan cudan problem, rekao bih sa servom (?!?) na mom mondeu 2.0
Zapravo radi se o tome, da, kada je auto potpuno hladan (pogotovuy sada kada su temperature u minusu), kada krenem negde kolima, kao da volan koci tj. zapinje kada ga blago pomeram ili motam na desnu stranu. Kada iskljucim muziku, moguce je i oslusnuti zvuk kada zapne, pa popusti (cuje se kao da cakne nesto, znate onako... "cak").
Primetio sam da je problem izrazeniji kada se volan pomera u desnu stranu, a rekao bih da se problem manifestuje ali slabijim intenzitetom kada se volan mota na levo. mada mozda i gresim?!
Uglavnom je to uocljivo i izrazenije je kada je auto u pokretu, mada moze se primetiti i kada auto stoji.
Sta se jos desava..kada auto postigne neku radnu temperaturu...problem skoro da se i ne primecuje, tj. sve radi normalno i bez problema. Stvarno mi ne pada napamet sta bi to moglo da bude?
Servo ulja u posudici ima taman koliko i treba, nije crveno, rekao bih da vuce na crnkastu boju koliko sam mogao da primetim. :mad:
Najvise me je strah da ne zeznem nesto ako nastavim ovako da ga vozim, da ne rikne servo ili sta sve vec moze da se desi...
Naravno, pitam vas, jer je mozda nesto banalno, a ako nije onda cu otici kod majstora da se ne brukam :wtf:

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Re: cudan problem sa servom?!

Poruka od darko darko » četvrtak, 12. dec. 2013. u 14:29h

letva volana najveroavtnije, promeni ulje(dekstron tri), i vozi dok nepocne da curi!

Zelj@
Poruka: 544
Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h

Poruka od Zelj@ » sreda, 18. dec. 2013. u 14:12h

Ima dosta tema o tome na forumu,takav probl.imam i ja,definitivno to je mana kod mk3
Ili probaj ublažiti zamjenom ulja,ili jbg letve,mada kod tebe nije strašno,meni zapinje i lijevo i desno ali samo na početku prvog kruga.

FordMondeoTDDI
Poruka: 59
Član foruma od: ponedeljak, 23. jul 2012. u 09:49h

Poruka od FordMondeoTDDI » sreda, 5. feb. 2014. u 22:26h

kod mene ista stvar, kad lagano okrecem desno odmah na pocetku kao da zapne...i u voznji se osjeti. nedavno sam mijenjo zamajac pa je mehanicar bio odvajo i letvu volana, od kad se vratio od njega to osjetim. ulje tamno , nefali u posudici. malo se jace cuje servo pumpa kad motam u mjestu. Kako se ispusta ulje, koje treba sipati ?

dekilist
Poruka: 1
Član foruma od: ponedeljak, 21. mar. 2011. u 12:12h

Poruka od dekilist » ponedeljak, 3. mar. 2014. u 14:37h

Kod mene se ponekad čuje lupkanje kada se mota na levo.Nema pravila da li je vruć ili hladan niti sam primetio da li utiču neravnine ili je asfalt "kao staklo". Skoro mi de desilo na nekih 80-ak na sat ulazak u dugu krivinu na desno da u jednom trenutku točkovi ne prate volan (idu više pravo nego što zadajem pravac volanom) ali kada se volan cimne na desno sve se vrati u normalu :blink:

Stara tema ali problem isti.
Mondeo MK3 , na satu 210.000

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“