Poslusavsi Makinja, primijetih da zaista ima tragova vode oko crijeva koja su oko termostata... Selna na crijevu koje dovodi vodu na termostat je bila prilicno ukrivljena. Prilaz nikakav, namucih se samo tako dok je ne vratih kako mislim da treba. Samo me interesuje kako li se taj sistem ozracuje, jer sam skidao jos nekih crijeva od sistema za hladjenje, pa je sigurno ostalo vazduha unutra...
Nego, nakon "majstorluka", upalim auto, cekam da se malo zagrije - nista od curenja. Izvozam ga nekih 10ak km, ne mogu da primijetim da ima potrosnje vode. Cekam da vidim rezultate nakon hladjenja i malo duze voznje. Jedino me buni sto sad primjecujem nekakvu paru lijevo motora. Dolazi skroz ispod svega, ne mogu da primjetim odakle, ali sumnjam da nedje voda kaplje na vrele dijelove pa isparava.
Stoga me interesuje sledece: dje se nalazi vodena pumpa? Kako funkcionise i koja joj je uloga? Koji su simptomi njenog crkavanja? Kako se oporavlja?
taunus76 piše: Majstor ne reaguje ako ga mlaz ne pogodi u oko pa to ti je ...
I, mislim da si u pravu sto se trosenja vode tice. Nije mi do sada trosilo vodu, iako imam plin... To me je i bunilo, svi kazu da redovno dolivam jer mi plin trosi, a meni uvijek isti nivo...
goja piše: Neke stvari nikad necu razumiti...sagnuo si se pod auto i vidio da voda toci i nisi pogledao odakle i zasto???
Vjerovatno zato sto sam bio u javnoj garazi, pa nisam bas bio u prilici da zalegnem pod auto...

Jos jedna cinjenica koja ide u prilog mom "nemaru" na kojem mi zamjeras je to da imam zastitnik odozdo pa ne vidim ni dje curi ni zasto. Samo sam vidio kako voda juri sa zastitnika na mjestu na kom je poderan, sto mi ne daje ama bas nikakvu informaciju odakle curi. Naravno da sam otvorio haubu, ali nista nisam mogao vidjeti.
goja piše: skini cep od vode da pusti vakum
Ne kontam... kako da pustim vakuum? Vakuum je bezvazdusno stanje.
Na kraju, vidim ja da cu morati da improvizujem kanal, kupim cips i kokice i da zalegnem ispod...
Dok me mlaz ne pogodi u oko.