Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
DubiozniKolektivac
Poruka: 139
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h

Re: Chat (free talk)

Poruka od DubiozniKolektivac » nedelja, 1. sep. 2013. u 23:17h

Pa sve je to lepo,samo ne vidim poentu,80% ljudi kaže da nije pucano,sem u jednom delu grada.Valjda se puca pre padavina,a ne za vreme njih tako da može da se čuje.Nemaju rakete,pa gde su ih ispucali ili nisu ni imali,dobro onda lepo kažu kad vidite obalke kola u garaže,na prozore stavite ne znam ni ja šta i kraj priče.Ili isplati štetu kad već nisi mogao/hteo da je spečiš,a ne da kukaš kako nisi imao rakete ili ih nisi imao u dovoljnom broju.Koja je svrha postojanja takvih službi ako nikad ne mogu efikasno da deluju?Nema se para za rakate,nema za naknadu štete,a ima za plate pffff zanimljiv sistem.Što lepo nisu rekli kad smo osiguravali i legalizovali kuću nemamo mi para da Vam nadoknadimo štetu i da sprečavamo eventualne nepogode,dobro faktor kao što je elementarna nepogoda je teško predvidiv,ali opet kad nekoga na sva zvona ganjaš da osigura nešto i postavljaš striktne rokove onda valjda i protiv usluga treba da bude ista.I onda se nađe neko i kaže šta protivgradna ima sa time i tako to sign0023 mi hoćemo,ali nemamo čime sign0023 važno da je plata redovna i da vrtimo istu priču kako nemamo ili kako smo dejstvovali,a to što nema efekata kome je to bitno i Avakse smo gađali pragama nije važno što podbacuje važno je da smo se trudili.Ne sme da se dejstuvje iznad grada,onda da svi idemo na selo?Dobro nije problem,ali posle će da bude gusto naseljeno selo ne može ni tu.Koliko vidim ta protivgradna je parazit budžeta,efikasnost ravna 0,nema sredstava za osnovni materijal,a postoji i daje plate,ahhh možemo ovako do sutra protivgradna da priča kako ne može mi kako mora i tako :wee: u krug.Popravljaj limariju do sledećeg grada ili se smiluj pa sam kupi rakete i doniraj.

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » nedelja, 1. sep. 2013. u 23:33h

Ebi ga, da niosi bespravno gradio, ne bi morao da legalizujes, pa bi ti mozda bilo lakse.

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 00:29h

Lepo bi bilo da sam ja gradio,ali nisam i te '97 niko nije ni pominjao legalizaciju,čim su rekli da mora legalizovano je i osigurano.Ali džabe kad nema para jadna država da isplati štetu,konkretno ne na mojoj kući već kućama u komšiluku koje su na istu foru građene i legalizovane kao i celo naselje,pa naselje do mog,pa onda naselje do njega uhh ipak je to 80% grada lol I sad kad je većina osigurana neki davali bubrege da bi osigurali oni odjebu ljude i kažu mogu trećinu da ti platim za ostalo ko te...Nema se mora narod to da shvati,nema sem za plate onih kojima je dužnost time da se bave,ahhh nema veze što ništa ne radi i nema efikasnosti platu mora da primi.Boli me uvo sredili smo ono što je moralo šoferka na ćaletovom autu,ja da bacam pare na sređivanje limarije ne pada mi na pamet jer ko mi garantuje da sledeće godine neće isto da iščuka auto,pa svako malo da sređujem limariju,dok neka raketa ne zaluta i pogodi oblak i spreči grad.Odeš da se žališ,kad tamo oni se žale tebi kako nemaju i sve se svodi na žaljenje,važno da su državne jasle pune da ovčice pasu državno i bleje,pa kad im skreneš pažnju na nešto kažu kako se nema,kako rade ali ne mogu da postignu ili radili bi oni ali nemaju čime.Ili lepo neko primi kintu da štiti nekoga i usput da kuka kako mu taj nije ništa dao da neko slučajno ne posumnja.A ne daj Bože da dirneš u njih odmah si gluv,lud tražiš nemoguće sign0023 evo sad vidim da su pucali,ali sam lud pa nisam provalio :/ Rupe na putevima,grad sa neba i svašta nešto brdo službi kojima je zadatak da krpe te rupe,spreče taj grad rupa sve više,grad sve veći sve se nema plate se primaju,rade kao nešto krpe rupu po nedelju dana,pucaju kad padne grad i još se nerviraju i nađu se uvređeni kad ih prozoveš HA! :suicide:

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 00:34h

Ti što samo gadjaju protivgradnim nemaju plate od 50.000 samo za to a i nije sve tako crno-belo.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 00:45h

I nisu krivi ovi što gađaju, nego država koja ne obezbjedi dovoljno sredstava za rakete.

Kod nas u Doboju su digli porez na imovinu nešto drastično, ne znam koji procenat, ali znam da prošli put kada smo plaćali za stan porez na godišnjem novou je bilo oko 15€, a sada je taj porez oko 120€! Svaki komad gdje se može parkirati se naplaćuje, kako se priča počet će i ispred zgrade u kojoj živiš da ti naplaćuje.
A opet se ulična rasvjeta ne pali do 21h, nego kao štede, te čak u nekim ulicama nikako i ne radi ili radi djelomično. To sve jer je ED Doboj isključila struju jer nije bilo plaćeno. Naravno ne krivim ED, nego opštinu, gradonačelnik ima 12 savjetnika, imamo bog zna koliko odbornika koji ništa ne rade! Naravno gradonačelnik je kupio novog X6 od opštinskih para i ima vozača koji voza njega i njegovu porodicu. Izgleda mu onaj A8 dosadio ili se počeo auto raspadati poslije 2 godine upotrebe.

Takav isti slučaj je za te rakete, iako imaš službu koja bi trebala da ih ispali, ne može da ih ispali ako raketa nema jer nisu nabavljene.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 00:59h

Nije kriv onaj koji radi na onoj rampi to stoji on i da hoće ne sme sam da lansira,ali kad je tako onda je njegovo postojanje bespotrebno i on je beskoristan jer ima čitavu strukturi iznad sebe.Ali deo je tog mehanizma pa samim tim i on snosi neku krivicu za to što nije sprečio nešto,sve je to zajeban sistem koji se nikad neće promeniti dok se krivica prebacuje sa jednih na druge i dok svi do jednog imaju neki izgovor.Po ono me što su uradili tj nisu ne zaslužuju ni 100 dinara,a ne nekoliko hiljada.Ili postaneš efikasan u onome što radiš ili prestaneš da radiš,ali najlakše je biti parazit i tako provodtiti vremeimati jednu priču i stalno je vrteti.Bilo pa prošlo i biće opet i to nikakvi postovi ni pisanja neće promeniti,ali lepo postaviš uslov ili postaneš efikasan i pouzdan ili te gasimo,pa da vidiš kako može sa malo raketa da se radi i da se sprečava grad.A od toga naravno nema ništa jer jedni će da pljuju ovi drugi će da kukaju kao daju sve od sebe,neko treći će da posmatra ida ga boli uvo,dok ne dođe sve to do njega pa kad vidi kako je to kad te neko zajebava i peva istu pesmu godinama i tako u krug.Grad će da pada,limarija će da trpi,protivgradna ima da puca ili će da priča da je pucala sve dok neko ne poludi i otera sve u u :.!.: što će reći nikad.svako će da brani svoj posao i položaj iako zna da nije u pravu sigurno neće da seče granu na kojj sedi,pa i da im nabave te famozne rakete opet će da bude isto izmisliće neku štednju ili će da povećaju kriterijume pa neće da gađaju svaki obla.Ko hoće nađe način,ko neće nađe opravdanje...

DzoniPv
Poruka: 1432
Član foruma od: subota, 8. dec. 2012. u 01:50h

Poruka od DzoniPv » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 01:38h

BojanM piše:Dešava se i meni ponekad... ali nisam uspeo da ulovim neko pravilo po kojem se dešava. Ne mogu da kažem da je "stalno".

Istraga je u toku.™
Kod mene je konstantno.
2007 Ford Fiesta 1.3

mbole
Poruka: 14997
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 01:46h

Kolektivac stvarno si u dubiozi :)

kapiram ja da je tebi krivo sto je grad polupao ovo ili ono, samo FM uopste nije pricao da sve radi kako treba.
Covek je samo rekao da nije tacno da su branili fiat a nisu branili grad.

Da si sa malo vise paznje, a malo manje jeda procitao ono sto je napisao, shvatio bi da ne postoji nikakva sansa da neko brani konkretnu zgradu (pa makar koliko ona bila velika), ili cak relativno mali deo grada kao sto je to Stanovo u Kragujevcu. Kada su oblaci stigli dotle vise nema svrhe (a i nije dozvoljeno) gadjati ih. Kada ih treba gadjati oni su jos uvek daleko, tako da ni baba Vanga nema pojma da li ce se istresti na Fiatu ili Pivari ili Aerodromu...

Ne moze sa malo raketa da se sprecava grad. To nije stvar necije volje, zelje, efikasnosti, pameti... vec jednostavno to nije moguce. Ne mozes sa 5 malokalibarskih metaka da ubijes slona, pa trudio se koliko god hoces. Ali mozes sa 500. Al nema 500 metaka.

Fm i cela sluzba, nemaju ama bas nikakve veze sa tim zasto nema para za protivgradne rakete. Ne odredjuje neka sluzba (SUP, Bolnica, Vatrogasci, Djubretari, pa ni Protivgradna zastita) koliko para iz budzeta ce dobiti (a samo odatle mogu da ih dobiju), vec poslanici i ministri.
A para nema iz dva prosta razloga:
1. nema para u drzavnoj kasi za to (posto pare moraju da se trose na drugoj strani)
2. vec godinama se navlaci vodenica na drugi sistem koji ce navodno da bude uspesniji, vise ce da kosta (tebe i mene), ali ce neki baja da tu omasti brke. A ovaj je sasvim lepo radio decenijama. Eh al sad treba ubediti raju da to nevalja, ukinuti ga, i onda cemo da napravimo novi, lepsi, bolji ... bas onakav kakav imam da vam ponudim za neku sitnicu od para :)

Kao sto je pre 15-tak godina krenula lavina traceva o tome kako voda iz vodovoda nije bezbedna za pice. Iako su se ljudi iz vodovoda kleli da je sa vodom sve u redu, iako se za neispravnu vodu ide na robiju, tracevi su i dalje postojali.
Interesantna je podudarnost da su upravo negde u to vreme krenule da se pojavljuju flasirane vode, koje za litar-dva kostaju koliko kubik iz vodovoda :) A usput, te flasirane vode imaju daleko nizi stepen kontrole nego gradski vodovod.

Kakve veze ima protivgradna zastita sa osiguranjem? Osiguranje je profitabilna firma sa kojom mozes ali i ne moras da sklapas ugovor.
Legalizacija takodje nema nikakve veze sa tim. Platio si nesto sto je odavno trebalo da platis, i to daleko manje nego sto je trebalo da platis.

Nego si ti blago meni kivan na sve i svasta okolo (sto ti uopste ne zameram, i ja sam), al to zaista nema veze sa konkretnim sluzbama. Ljudi koji su zaposleni u njima bi u najvecem broju slucajeva veoma rado radili svoj posao, bas onako kako treba. Ali kad treba za to da se daju novci, nema. A bez one stvari, ne mozes na svadbu.
Djak pesak :)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 10:29h

Jadan čovek... :rotfl:
http://www.kurir-info.rs/japanac-u-spli ... nak-963503

Kao ovaj hahahaha
[youtube][/youtube]
Slika

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 10:32h

Ma teorija zavere bre lol Znači imamo službu koja je zamišljena da nikada ne bude 100% funkcionalna i kao takva egzistira decenijama jedini pravi posao joj je da priča kako nema čime da dejstvuje,ok.Pa za šta će nekome takva firma koja nikad nije 100 % efikasna,a zahteva velika sredstva što je lepo ne ugase i novac od tih plata preusmere na nešto korisno.Kivan?Nee,nego je tragikomično svaki put slušati da je putare iznenadio sneg u januaru,protivgradnu iznenadio oblak...Koja je svrha onda njihovog postojanja sem da primaju platu,lepo proglasiš protivgradnu neefikasnom i zastarelom radnicima daš socijalni program i novac od tih plata preusmeriš na isplatu šteta koje će grad činiti pošto više nema službe koja će kao da puca ali nikad neće da pogodi,još može da bude i neka godina bez grada pa i da uštedi država.Imaš nešto što nikada nije 100% pouzdano i efikasno i takvo nešto čuvaš i ulazeš u njega,Boga mi sad vidim zašto Vam i rakete ne daju,svako iole razuman bi odavno digao ruke od nečega takvog.Eto sad sam još više ubeđen da to ne treba da postoji,imaš kapiju nemaš ogradu fazon.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 12:23h

"Da je meni pet minuta vlasti, sve bih ja to sredio"... hahahaha
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 12:40h

Ahhh politika :wub: vrlo rado bih se upouštao u političke priče ali ipak ne ionako je otišla tema daleko,ah demokratija i njene slobode pffff dosadilo je to odavno thumbsuph

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 14:03h

DubiozniKolektivac piše:Znači imamo službu koja je zamišljena da nikada ne bude 100% funkcionalna i kao takva egzistira decenijama jedini pravi posao joj je da priča kako nema čime da dejstvuje,ok.Pa za šta će nekome takva firma koja nikad nije 100 % efikasna,
Mozda zato sto ne posmatras celu matematiku :)

Jedna steta od grada lako moze da bude daleko veca nego kompletna (prava, full, sa gomilom raketa) protivgradna zastita za godinu dana.

Ako grad padne 10 puta u godini, sprecis 8 steta, i ostale su ti samo dve.
Ako ih ne sprecis, imas svih 10. A svaka od njih te kosta vise nego kompletna zastita.

Protivgradnu zastitu moras da posmatras kao smanjenje stete, ne kao zaradu. Svako smanjenje stete koje je kostalo manje od moguce stete je efikasno za razliku izmedju kostanja i stete.
Tako da uopste nije tacno da je protivgradna zastita koja funkcionise efikasna maksimalno 80%, efikasna je 1000%.

Ti vozis auto koji je efikasan oko 50% (verovatno cak ni toliko) pa ga ipak vozis. Sto ne pobacamo sve automobile kad su toliko neefikasni, i idemo lepo peske?

Protivgradna zastita je sasvim lepo funkcionisala decenijama. Bila je retkost da negde padne ozbiljan grad i napravi ozbiljnu stetu. Onda je neko zakljucio da se to ne isplati jer mnogo kosta, a onda nema para za razne koncerte, investicije gde moze lepo da se mazne... i dosli smo do ovde gde jesmo. Mada mnogo vise mi lici da je ipak teorija zavere u pitanju :)

Pokusacu da ti "teoriju zavere" ilustrujem na primeru za koji znam da je tacan, nije rekla kazala, citao sam dokumente, ucestvovao u pisanju tuzbi, posto je i moje du*e time zakaceno (ne direktno ovim primerom, ali povezanim poslom).

Beogradskom GSP-u je nekoliko godina unazad, bilo jednostavno zabranjeno da bilo sta novo uvede u nacin naplate. Nije tacno da nisu postojale ideje, da nije bilo ljudi koji su mogli i hteli da ih ostvare, da je to sve jedna banda neradnika... Uopste ne branim GSP, imaju oni problema koliko hoces, pricam samo o ovom jednom jedinom slucaju.
Elem, iako mnogi to ne znaju, GSP nije nezavisno preduzece, njima je gazda grad Beograd, odnosno direkcija za saobracaj kao izvrsni organ, i oni moraju da sviraju kako gazda kaze (kao i svuda).
Iznenada, pojavljuje se potpuno nepoznata firma, koja je osnovana prekjuce, koja preuzima kompletan posao naplate od GSP-a (naravno sam prevoz i dalje radi GSP, ovi samo uzimaju deo gde su novci).
Turska firma Ket Kart je cista maska za blesavu raju, posto je njihov udeo u novoosnovanoj firmi Apex (poznatijoj kao BusPlus), minimalan (u startu je njihov udeo bio 10%)..Ket kart je samo obezbedio tehnologiju. Sam posao obavlja domaca firma, osnovana preko noci, povezana sa Centro-svasta nesto, vlasnici braca Bajcetici (naravno formalni vlasnici su neki 15-ti), nekadasnji vlasnici Grand kafe, sadasnji vlasnici Future, Stampe, Lanusa (koji je delom vlasnik Apex-a)... Likovi koji su uspeli da "legalno" opljackaju drugog lopova Caneta (Futura).
Imas pravo jednom da pogadjas preko cije firme ide marketing :) i koliko parica koje su tuda isisane iz GSP-a zavrsava u dzepicu dragog nam gradonacelnika (koji je cistom igrom slucaja taj koji u sustini upravlja GSP-om u ime grada Beograda).
Telekom Srbija otkupi Futuru od svih ostalih potrazilaca za 20 miliona eva, iako su potrazivanja telekoma bila oko 2. Nakon toga je proda Centrosinergiji za 20 miliona evra, od cega Centrosinergija plati 2, a ostatak ce se naplatiti kroz kompenzacione poslove tipa marketinga u narednih 5 godina. Jel opet treba da nacrtam preko koje firme ide marketing? U sustini si od Telekoma uzeo 18 miliona i dao ih marketinskoj agenciji.
Kakve veze ima Telekom sa BusPlusom? Vidis, dopune za mobilne telefone je izmedju ostalih radio i Lanus (onaj isti koji je suvlasnik BusPlusa), koga je kupila Centrosinergija, i nakon ove kombinacije je Centrosinergija postala ekskluzivni prodavac dopuna za Srbiju (ko je pomenuo monopol?). Terminali za dopunu i BusPlus aparati se servisiraju u istom servisu (Lanusovom).

Pazi sad. Vlasnik 90% kapitala Apexa je prvo bio Lanus. Onda on prodaje 40% ket kartu, pa onda lanus prodaje 21% kapitala firmi koja se zove procescom. Vlasnik lanusa je firma wp tim sistem, a vlasnik wp tim sistem je procescom :) Ja prodao sam sebi, i zamuljao pricu u krug.

Ovih dana dele letke kako je poboljsana naplata 50000000%, kao je super sto su zaposlili xxxx kontrolora, sve vreme se pozivajuci na GSP, koji ali bas nikakve veze vise nema sa naplatom.

Jel treba da pomenem da uplate novca GSP-u kasne? Jel treba da pomenem da jedini koji ima uvid u stvarne podatke o naplati je BusPlus, to jest firma koja od toga direktno zaradjuje? I samo oni znaju koliko je stvarno placeno, a koliko ce sad sledovati GSP-u odnosno gradu, oni kazu, a mi im lepo verujemo na rec :)

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 14:44h

Posle me ljudi pitaju zasto se ne vozim gradskim prevozom u BGu od kako su uveli BusMinus, eto zasto :)
Fiesta!!

Billy
Poruka: 574
Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h

Poruka od Billy » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 15:06h

totti i njegov porše banuli na facebook/ polovniautomobili :)

https://www.facebook.com/pages/polovnia ... ref=stream

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 15:07h

Koliko je zamuljano ko je s kim i ko, koga. :)

Samo je jedno sigurno, kada crkne bus u toku vožnje opet svi drvljei kamenje na GSP i vozača koji je najmanje kriv od svih tamo. :suicide:
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 15:14h

I dalje mi nije jasna svrha postojanja nečega takvog,kad uvek bude ista priča.To dal je nekad radila kako treba ne znam niti me interesuje,sad ne radi kako treba i sve je to čist lopovluk nađi mi jedno državno preduzeće,službu u kojoj nema lopovluka,tako da mene interesuje odkle sredstva za plate,ako nema za rakete.Znači neko nekoga tu malo :.!.: a da se lepo stavi teret odgovornosti tim službenicima pa da vidiš kako će lepo da radi,a ne da bude službeno lice samo kad se kao oseti ugroženim i tad traži neku zaštitu.Ista situacija je i sa ED u 21 veku njima treba 3h da promene osigurač u naselju udaljenom 3km od centra 3 h pri tome kaže i žali se preko telefona kako nema platu i da nema ekipu,ahhh opet žaljenje a da se lepo uvede odgovornost pa ako ne odradi ono što mu je posao lepo na ulicu pa tamo kukaj.Lepo je braniti onog ko te hrani,ali bar priznaj da ništa ili retko kad radiš i da primaš platu za to,bravo super :bravo: uspeo si u životu i tako to,a ne jaooo pa pucali smo mi nego to je neki čudan oblak bio kako se okrene tako nestane,pa se pojavi,a i ko je očekivao grad,a i ako počne grad važno je štiti Fiat pošto je osiguran i pošto je državni proojekat pa da slučajno izvoz ne padne za par % jer imamo rekordan izvoz ove godine jer prošle nismo ništa ni izvozili.a protivgradna je takva kakav jeste rade oni mukice,pa još za malu platu ne može bolje,ahhhh koliko je sjebano kad istina zvuči ironično :suicide:

DzoniPv
Poruka: 1432
Član foruma od: subota, 8. dec. 2012. u 01:50h

Poruka od DzoniPv » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 16:24h

BojanM - Sad nema problema sa prijavljivanjem thumbsuph
2007 Ford Fiesta 1.3

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 16:25h

Nista licno, lakse mi je ovako da srocim. Pretpostavljam da ce uslediti lista opravdanja, da ali oni meni nisu, ili jesu ovo, ili ono ..., ko god da odgovori na post.

Da li si zaposlen, legalno? ako jesi, da li ti gazda uplacuje realne doprinose, ili na minimalac, a ostalo na ruke? Da li ti, ako imas svoju firma, svojim radnicima uplacujes regularno, ili ih vodis na minimalcu? Da li placas pretplatu za nacionalnu TV, parking, struju, karte za autobus? Da li gorivo tocis iskljucivo na pumpama, ili kupujes na burice, kanistere, iod kamiondzija i svercera?

Sa druge strane, koliko ljudi znas da strajkuju i traze svoje pare koje su "zaradili" dok su bili na prinudnom, ili sl? Da li podrzavas njihove zahteve?
Koliko ljudi znas da ne strajkuju, jer primaju plate iako nista ne rade? Vec si rekao da to ne podrzavas.

Pa ti sad vidi, od cega da se kupe rakete, bubrezi, kukovi, putevi ... Pri tome, naravno da nije normalno da vodja bande, koji je slobodu stekao svaljujuci sva nedela na mrtvog vodju suparnicke bande, asfaltira po 15 puta iste trase, iz godine u godinu, da gradonacelnik pere pare i otima iz budzeta unatarkompanijskom trgovinom, ali negde nemamo ni pravo da se bunimo kad te pare ionako nisu nase. Jel da? Ne mogu oni da trose nase, iz budzeta, kad im nismo ni uplatili. otkud im pare za plate, pitas? Dobili su iz dela budzeta predvidjenog za to. Otkud tamo pare? Uzela je Srbija kredit. Zasto za plate a ne za rakete? Zato sto su ljudi najvece bogatstvo? Zato sto ljudi glasaju i strajkuju? Zato sto je kredit dobijen za te svrhe i ne moze se koristiti za drugo?

Tek kad gradjani, pojedinacno i kao drustvo, pocnemo da budemo normalni, tek tada ce sistem poceti da nam vraca, jer tada necemo imati takve politicare, pa ih samim tim nece imati ni vodje bandi.

Naravno, ni to, kao ni vecina ostalog na ovom svetu, ne moze 100%, ali 1% napretka drustva bi se videlo kao 1000% napretka u suzbijanju sprege politike i kriminala i povezanih manifestacija.
Kako rece William S. Burroughs u predgovoru, cini mi se Golom rucku, jedini nacin da se iskoreni narkomanija i trgovina drogom je taj da nema narkomana.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 16:26h

Billy piše:totti i njegov porše banuli na facebook/ polovniautomobili :)

https://www.facebook.com/pages/polovnia ... ref=stream
Ubiše ovi džiberi sa komentarima... :rotfl:
Slika

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 20:32h

Moram da se ukljucim u diskusiju jer se kao neko ko radi u drzavnom sektoru (Vojska) nalazim prozvan. Svi znamo kakva nam je tehnika, da je stara i umorna . To sto Vojska nije profitabilna organizacija, nego ceka novac iz budzeta da bi se nabavili novi avioni, radari, pvo sistemi i neznam ti sta jos, a novca naravno nema, znaci da Vojsku ne treba imati? Ili znaci da uzaludno trosi novac iz budzeta na plate? Mislim da je poredjenje isto kao i sa protivgradnom zastitom. ;)
Znam samo da i jedni i drugi dajemo svoj maksimum i da ono sa cime raspolazemo koristimo na najbolji moguci nacin.... :)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » ponedeljak, 2. sep. 2013. u 21:51h

Treba imati vojsku ali treba biti realan i shvatiti kakvo je stanje.Vojska u mirnodovskim uslovima i nema neki značaj kao što ima protivgradna.Vojska ima jednu namenu da brani suverenitet i teritorijalni integritet zemlje za nečim takvim po nekima nema potrebe trenutno.Ali zahteva konstantna ulaganja ako dođe do tačke da mora da brani teritoriju i za to naravno treba priprema i konstantno održavanje i tu nema spora.O tome kakva nam je vosjka možemo da pričamo kad je vidimo na delu i dal' vredi ulagati,ovako mora da se ulaže i da se nadamo da je to ulaganje opravdano.A ovi se relativno često koriste i nikad nisu spremni,uvek im nešto fali u 80% slučajeva ne urade ništa i kao takvi i dalje egzistiraju i ulaže se u njih.A nešto im izostaju rezultati,ako su tehnološki zastareli i nemaju osnovna sredstav za rad,čemu takva služba?Mogla je vojska da zadrži mornaricu ako tako gledamo.Imaš nešto nepouzdano i neefikasno što traži ogromna ulaganja i i dalje ga čuvaš.Lepo bi bilo da država ima takav budžet da može da izdrži to,ali nažalost nema.Dobro treba ljudima posao i ta famozna plata,onda nek neko lepo preuzme odgovornost za njihovu neefikasnost,ako imaš da plačaš nešto takvo,onda imaš da platiš i posledice njihove neefikasnosti.Ili lepo tog parazita prikačioš nekoj službi kao što je npr. vojska.Opet to ne povećava njegovu efikasnost ali si skresao troškove,vojske ima dovoljno trenutno nije aktivna,zadužiš par starešina i eto ga.Ne možeš ali se trudiš i svi zadooljni,mi znamo da nismo 100% sigurni od grada,država ne gaji parazita koji crpi budžet i tako se svi naviknemo,a moć navike je čudo.

mbole

Poruka od mbole » utorak, 3. sep. 2013. u 00:16h

DubiozniKolektivac piše:A ovi se relativno često koriste i nikad nisu spremni,uvek im nešto fali u 80% slučajeva ne urade ništa i kao takvi i dalje egzistiraju i ulaže se u njih.
Sitan problem je upravo sto se NISTA ne ulaze u njih, ili se ulaze ekstremno malo.
To ne znaci da sluzbu treba ukinuti, vec upravo obrnuto da treba uloziti u nju.

Ulaganje je minimalno prema dobiti. A dobijamo svi koji nemamo stetu od grada. Naravno svi smo i ulozili (iz poreza to jest budzeta). Ali to nije interesantno onima koji odlucuju o raspodeli budzeta, iz razloga koje sam vec pominjao.

Sve zajedno plate PG zastite su smejurija od para. I od kad su oni sluzbena lica?
a da se lepo stavi teret odgovornosti tim službenicima pa da vidiš kako će lepo da radi
Kojim sluzbenicima? Onima kojima ne das rakete da bi mogli da rade svoj posao? Neka se snadju, naprave pracke, ili da igraju dodole? Mozda da zakace golubovima hemiju na ledja pa da ih pustaju u oblake?
Odgovornost uvek ide uz prava (kao sto sa pravom ide i odgovornost). Ako nemas prava (u ovom slucaju municiju), ne mozes imati ni odgovornosti.
Posto pravo da odlucuju da li ce biti para za PG zastitu pripada vladi i skupstini, jedini koji bi mogli da snose odgovornost su oni. Eh, ali oni ne mogu da budu odgovorni za politicke odluke, ostim sto "odgovaraju" na izborima :)

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » utorak, 3. sep. 2013. u 00:55h

I znači zaključak je imamo protivgradnu,ali je ustvari nemamo.ima novca za rakete ali ga ustvari nema,tj pojlea maca aha,znači nije kriv onaj što nije pucao nego onaj ko je od novca za raketu kupio BMW-a ili Mercedesa,aha to je znači problem.Aha ovi bi da rade ali nemjau tj. ukrali im,sramota znači da pljujemo po njima oni su tu najveće žrtve,oh the irony :bljak:

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2787
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » utorak, 3. sep. 2013. u 08:56h

Spoiler
Show
Slika
Slika Slika

Odgovori