Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
DubiozniKolektivac
Poruka: 139
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od DubiozniKolektivac » utorak, 25. jun 2013. u 14:17h

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/389900 ... povredjena sedeo sam u parku prekoputa sa ortacima i bolje da nisam video ono sto sam video :( posle ovoga mi se vise i ne vozi auto,lomljava skripa guma i na kraju sablasna tisina,nikad do sad nisam "uzivo" video ovakav udes :( zalosno.

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » utorak, 25. jun 2013. u 14:31h

Sad sam procitao na blicu i najezio se kad sam video sliku. Pa koliko je ko tu brzo vozio i to u gradu? Nego nebitno je to izgubljeni mladi zivoti...
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » utorak, 25. jun 2013. u 14:58h

Izgleda je leteo jer je pravac jos dve trake u oba smera bukvalno otvoren put :( jos znam lika :lele:

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » utorak, 25. jun 2013. u 16:11h

Pazite se, cenim da ce drndaju, kao prosle godine u oktobru kad su zaustavljali bukvalno svaki auto i alkotestirali vozace http://vesti.mojauto.rs/Aktuelne-vesti/ ... dno-vozilo
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » utorak, 25. jun 2013. u 16:32h

Citam juce u novinama, da ce iskoristiti i kaznjavanje zbog prebrze voznje na auto-putu...racunajuci prosecnu brzinu izmedju dve naplatne rampe.
Situacija od nedelje: kod Depoa, devojka prelazi ulicu van pesackog...i ja naravno sviram jer je pesacki 10m nize. Ladno i bez blama, riba staje i napusava me :D I ja joj fino kazem... ne mogu sada zena mi je tu :D
A danas u Vojislava Ilica...mladic i devojka na bicikli...voze.... puna oprema. Prilazim raskrsnici i oboje, bez da prebace pogled preko ramena...da podignu ruku...isekose me. Ja na kocnicu...sirena....omasim ga za 5-6 cm. Stajem, otvaram prosor i lepo mu kazem : "Sada cu da ti skinem kacigu, i glavu cu da ti olupam sa njom"....kao brate IZVINI. Pa nisi na tour de france....!!! :ozid:
Ja mislim da nama samo fali kultura...a ne samo u saobracaju. Po dzepu ce svi biti udareni. I oni koji imaju platu 5000e i oni sa 200e. NIje realno.
Ako primetite da me nema jedno 15-20 dana...ili sam na odmoru ili sam u zatvoru. Pisace o meni u novinama...garantujem.
Kad mi jednom bude flipnulo u glavi..pa kad budem poceo da skacem po nekom debilu...Da sam udario biciklistu...eto policije...kazne...izgubljene pare posto sam isao na posao...
A sinoc u Uscu... vozim kroz garazu i naravno trazim parking...i nadjem jedno mesto...kola iza mene. Palim 4 zmigavca, prolazim parking, da bih usao u nazad. I lik BUP na mesto. Zena vice ""NEMOJ, NEMOJ" (inace nisam agresivan). Izadjem iz kola, dodjem do prozora. Stilo neki nadr**, zatamljena stakla.. Kucnem otvara lik (20 25g) i ja kazem, jesi li video da sam krenuo da se uparkiram. Brate, sta me briga..slobodno je bilo...sto nisi usao u napred (gay naglasak,naocare ala Karlusa). I ja lepo...sta cu..kazem OK. Vratim se u kola i odlazim, da trazim novo parking mesto. I STA JA DA RADIM??? DA SAM GA LEPO IZGAZIO... ILI DA SAM MU DEMOLIRAO AUTOOO???? JOJ, KLINTONE!!!

P.S. Da napomenem, ja sam lepak za budale ! :D
Poslednja izmena: BojanM, na dan utorak, 25. jun 2013. u 16:42h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Samo ubuduće primeni dugme "uredi" i ne piši poruku za porukom :)

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 25. jun 2013. u 16:47h

Kad si pomenuo bicikliste.. Znam da ce jedan deo foruma da se pobuni sad,ali njih treba skloniti sa ulica. Ne zasluzuju pravo da budu ucesnici u saobracaju i treba ih odrati od kazni. Voze ko muve bez glave,i apsolutno su ubedjeni da zakon za njih ne vazi,video sam tri prolaska kroz crveno za jedan dan i jos gomilu prekrsaja. Da vozi ispred mene smatra da ima pravo i da pritom moram da pazim vise na njega nego na sebe,a da stane na crveno to ne mora.
Jel postoji uopste neki zakon koji kaznjava bicikliste? A jos bolje pitanje je da li je nekad napisana kazna nekom?

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 25. jun 2013. u 16:52h

Hehe to tvoje me podsetilo na situaciju koju sam ja imao pre nekoliko nedelja na aerodromu Beograd. Vidim da covek hoce da se uparkira, cekam ga i dajem migavac ka parking mestu, ostavljajuci prostor da pored mene mogu ljudi da prodju, da me ne cekaju. Tako stojim jedno minut-dva dok se covek isparkirao, i taman kad je krenuo da izlazi sa mesta mene krece da obilazi auto, reko da sacekam da covek prodje. On elegantno ulazi na to mesto, ja mu jos sviram dok je ulazio on kao pokazuje rukom u fazonu "izvini" ili tako nesto, valjda mislio da mu ovi iza sviraju sto blokira prolaz jer je sporo ulazio. Tu popizdim i krenem da ga pitam sto mi je usao na mesto, zar ne vidi migavac itd. Lik kao jao izvini nisam te video, i ustaje iz auta i odlazi, u fazonu jao izvini ali seva mi qrac da ti se sklanjam... Posto sam vec bio nervozan tog dana samo sam produzio da trazim drugo mesto, inace bih samo sebi napravio sranje.
Fiesta!!

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 25. jun 2013. u 17:22h

Što se saobraćajke u Kg tiče, nemam komentar osim da koliko su novija auta bezbjednija. U jugu je poginuo, a ondaj lakše povrjeđen.

Bicikliste treba maknuti sa ulice, ali ako ima bic. staza. Ako nema, nema kuda da ide nego ulicom. Može trotoarom, ali tamo je uglavnom puno pješaka koji idu svakako, pa to bi ličilo na slalom.

Koliko znam za bicikliste važi isti zakon kao i za auta, ako se kreću ulicom ili magistralnim putem. Putem rezervisanim za motorna vozila i autoputem im nije dozvoljeno kretanje.

Na biciklima su najgori oni stariji ljudi koji se vuku 5 na sat, a šveraju lijevo desno, jer od starosti su im refleksi, osjećaj za ravnotežu, vid i čulo sluha poprilično otupili.

Ja sam za to da se biciklisti kažnjavaju ako voze ulicom, a postoji bic. staza, ali isto tako da se ta staza očisti od pješaka, kučića, parkiranih motora i skutera, uličnih prodavača itd.
Vozim se neki dan, nailazim ispred sebe na ženu, babu i djete između njih. Prilazim im s leđa, stisnem malo jače zadnju kočnicu da točak prokliže. Malo se prepali i razmakeše se. Baš na tom mjestu na stazi ima iscrtan simbol bicikla. Ja pokazujem u taj simbol, kažem vidi šta je ovo, za šta služi. Na to će ona žena: Ma marš u pi*ku materinu!
Ne bi to bilo strašno da ne postoji trotoar od 4 metra širine! :doh:
Šta da radiš takvoj guski, da siđeš s bicikla zvekneš šamaru? Zaletiš i udariš biciklom pa kud puklo da puklo? Ili nešto treće?
Meni se više zgadilo da vozim bicikl.
Prvu godinu sam prešao 2k km, evo ovo je već peta godina od kako u NS imam bicikl, ako ove godine pređem 250 biće premija.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » utorak, 25. jun 2013. u 18:39h

evo pogledajte ravno samo tako,a oni se direktno razvalili :lele: Rašman lik koji je poginuo je uvek bio na ivici i sve bio je kao neki "mangupcic" ali opet nije zasluzio ovako da zavrsi :( Isto tako pre nekoliko godina je jos jedna lik tu poginuo samo nekih stotinak metara povise isto u Yugu naleteo na sahtu i zakucao se u drvo...Cesto prolazim ovuda jer mi riba zivi u tom naselju,a i ima gotivnih mesta za bleju i rostiljanje i nije mi jasno kako neko moze da se zajebe na onako ravnom putu,ja tuda prolazim sa 100 gotovo redovno i nikakvih problema nikad nisam imao i svi jure tuda jer retko ima murije i ako ima murije stoje bas na mestu gde je ovaj bio udes pa ih lako uocis...

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 25. jun 2013. u 19:04h

Je l' ta ulica beše negde kod autobuske stanice?
Slika

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » utorak, 25. jun 2013. u 19:05h

Jeste,za autobusku skreces levo a ulica se pruza jos napred...

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 25. jun 2013. u 21:20h

Prolazio sam par puta kroz KG u poslednjih godinu dana, uopste nije prijatno. Od Krsta, auto put se pretvara se u centralnu gradsku ulicu, kojom se u dve iscrtane trake, po smeru, krece neodredjeni broj kolona vozila, istovremeno u svim smerovima, sa skretanjima i medjusobnim presecanjem putanja. Taman prodjes raskrsnicu, ono suzenje, taman da izadjes na siri deo, ono levo skretanje bez semafora, ... Ovamo od Knica, dolazis onim putem nalik Ibarskoj, sa kojeg ulazis u naseljeno mesto, gde je ulica jos malo pa sira od puta sa kog si dosao, prava pista, i sad bi trebalo da se smanji brzina sa 80 (ko je vozio po propisu) na 50 ko bi da vozi po propisu), a nema vidljivig razloga za to, neprijatno se osecas dok kao da milis tim prostranstvom.
Odes na obilaznicu, a ona jednim delom prolazi kroz zonu koja je gusce naseljena od onog dela koji zaobilazis. Semafori se pale gase kako im se prohte. U voznji se kilavi ... U sekund isto vremena potrosim i obilaznicom i kroz centar ... Nije ni cudo da se stalno sudaraju.

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » utorak, 25. jun 2013. u 22:20h

Sve to stoji ali Rašman (lik koji je poginuo) je iz naselja do kojeg vodi ovaj put dakle stalno je prolazio tuda isto tako neogicno je sto radnici nisu nista videli a bili su tu,onda portiri iz fabrike cija je kucica odmah tu na parkingu,a kao niko nije nista video dok se sve nije zavrsilo.O silini udara dovoljno svedoci to sto smo mi bili u parku koji je nekih 700m odatle i uspeli smo da cujemo prasak i skripu guma.Mi kad smo stigli oni su vec pokusavali da otvore vrata na Yugu ali nije imalo sanse i odmah se videlo da je Rašman overio devojka je stenjala i davala neke znak ezivota,a on nista,a taksisti nista,ne bih sad da ispadnem ne znam kakav ali ozbiljno treba da se razmisli o bezbednosti zastavinih vozila i u krajnjem slucaju da ih zabrane,slaba aktivna bezbednost,a pasivne bezbednosti nema uopste,cvrstoca karoserije sami vidite po slikama nikakva,a jos je kako kazu vozio ni brzo ni polako.Bez da vredjam ali ja posle onoga sto sam video razmislio bi dal bi ikada seo u Yuga na neki duzi put....

jelchica
Poruka: 613
Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h

Poruka od jelchica » utorak, 25. jun 2013. u 22:43h

Iosis piše:Šta da radiš takvoj guski, da siđeš s bicikla zvekneš šamaru? Zaletiš i udariš biciklom pa kud puklo da puklo? Ili nešto treće?
Ima i bolje od toga.
Prilaziš pešacima, nišaniš da prođeš pored njih, ali kad si im tik iza panično vikneš "PAZI!!!". Ili, kao neki, "IJAO (NE)!!"
Ili, treće i meni omiljeno, podeliš im ćušku otpozadi ili smakneš torbu sa ramena u prolazu "slučajno" ili lupneš po ramenu, leđima, ruci (samo ne po dupetu). Nači, najbolje prepad otpozadi.
Ako kreneš da se svađaš, pretvaraju se u marvu.

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 25. jun 2013. u 23:55h

@dubiozni
Nije tu samo yugo takav vec bilo koji auto starije proizvodnje koji se zakaci sa autom novije proizvodnje. Tu bi jedino kavez nesto ublazio posledice udara ali opet ni kavez ne bi sprecio izletanje volana ili pedala ka vozacu...
Potrazi na netu snimak gde se uporedjuje Sierra iz '80 i Fiesta iz '00 i sve ce ti biti jasno. Iako je Sierra veci auto, Fiesta je unistila u kres testu.
Fiesta!!

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 26. jun 2013. u 08:26h

@jelchica, već ih tako plašim kada kočim tako da se čuje zadnji točak kada blokira. I nekada kada idem sporije zakačim ih po ruci.
Tada te gledaju kao budalu koja divlja. Ali eto probaš da im objasniš kao čovjek, onda te pošalju tamo negdje.
Izgleda bolje je onaj divljački prilaz, bar se razbježe. lol
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

alekco

Poruka od alekco » sreda, 26. jun 2013. u 23:19h

Posto svi imaju "prednost" nad automobilima...a posto ne mogu tramvaj da vozim svuda...imam da kupim kamion. Skinem prikolicu i vozim samo truck.
GSP ima prednost, pesaci imaju prednost, kamioni imaju prednos velicine.... Sve bih na ovom svetu mogao da radim osim da budem vozac profesionalac. Nemam ja zivaca za saobracaj.
Danas na Ibarskoj...baja voci mazdu 3 - 40km/h. Kolona iza jedno 20 automobila...i testira ko ce da posizi i da obidje na punoj!!! Blicam, sviram...saljem dimne signale...ma ne sljivi me ni 3%...a ja ako ostanem bez dozvole...ne mogu ni da radim.
Ma kakav kamion, ima da kupim ladu specijalku i da je kasko osiguram. Ugradim prekidac na stop svetlo i onako...lepo zakocim pa nek se zakiti u moj rep.
Jel' sam puko sa zivci ? :D :shok:

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 26. jun 2013. u 23:27h

Ne vidim svrhu sviranja i blicanja nekome ko vozi po ograničenju?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

alekco

Poruka od alekco » četvrtak, 27. jun 2013. u 02:12h

911s [SK] piše:Ne vidim svrhu sviranja i blicanja nekome ko vozi po ograničenju?
Ni ja! Ali kada je ogranicenje 80 ???

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 27. jun 2013. u 10:01h

911s [SK] piše:Ne vidim svrhu sviranja i blicanja nekome ko vozi po ograničenju?
Ko pravi kolonu, trebalo bi da se skloni i pusti kolonu da prodje. Ono, makar sto je vaspitan, a mislim da je i duzan, po nekom clanu ZOBS.

alekco

Poruka od alekco » četvrtak, 27. jun 2013. u 13:47h

Jeste duzan da se skloni i propusti kolonu vozila iza sebe. Ali ja, osim kamiona...nisam cuo da je neko platio kaznu za to. Moj teca, ima luna park i gomilu vangabaritnih kamiona koji i ne mogu da idu brze od 40km/h...platio je kazna i kazna za ne propustanje kolone. Pogotovo u CG.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 27. jun 2013. u 15:56h

Gde to mora da se skloni, da probije bankinu, pokosi pesake, sleti u jarak? Po kom to tacno clanu ZOBS-a je vozac koje kategorije vozila duzan da se skloni i kako je to uslovno tacno definisano?
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 27. jun 2013. u 16:39h

Ja rekoh, cini mi se. Ako takav clan postoji, ili ne, ne mora da se probija bankina. Dovoljno je da stane i upali sva 4, jer vozilo koje stoji moze da se obilazi i preko pune.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 27. jun 2013. u 18:44h

Kad vozim 40 (a ne telefoniram niti imam tehničkih problema) ne pada mi na pamet da stanem i upalim sva 4 samo da bi oni kojima su sekunde u životu bitne mogli da me prodju. Niti ima člana Zakona po kom ću biti kažnjen ako to ne uradim. Ali zato ima člana Zakona koji će te užurbane kazniti ako me obidju preko pune. Nije svaki put autoput!!! Kome su sekunde bitne je trebalo da umesto novog auta kupi avion, spejs šatl, teleport. Put nije poligon za testiranje svojih živaca i natezanja istih zbog realno totalno apsolutno nebitnih par desetina sekundi.
Ford weist den Weg.

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » četvrtak, 27. jun 2013. u 18:48h

Nigde u zakonu ne pise da je vozac "sporog" teretnog ili slicnog vozila duzan da se pomeri nekome da prodje.Normalno je da predje u desnu traku ukoliko ide levom ali ako ima samo jedna traka nista moras da ides iza njega dok se ne stvore uslovi za preticanje.Sve sto ne moze da razvije brzinu vecu od 40km/h ne smatra se motornim vozilom koje moze da ucestvuje u saobracaju tako da nekog ekstremnog sporaca ne mozes ni da nahvatas.Isto tako policija ima pravo da zaustavi i iskljuci iz saobracaja vozilo koje pravi zastoj,to redovno rade kamiondzijama na frekfentnijim pravcima,ali da je duzan da se pomeri nije.Pogotovo ako se krece propisno desnom trakom ako je ima,jedino mozes da blicas da ode iz leve trake ili kad ga pretices ja npr uvek kad krecem u preticanje veceg kamiona ili busa blicnem mu za svaki slucaj jer ko zna gde gleda a ipak kamion je mnogo jaci od auta...

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“