Što se saobraćajke u Kg tiče, nemam komentar osim da koliko su novija auta bezbjednija. U jugu je poginuo, a ondaj lakše povrjeđen.
Bicikliste treba maknuti sa ulice, ali ako ima bic. staza. Ako nema, nema kuda da ide nego ulicom. Može trotoarom, ali tamo je uglavnom puno pješaka koji idu svakako, pa to bi ličilo na slalom.
Koliko znam za bicikliste važi isti zakon kao i za auta, ako se kreću ulicom ili magistralnim putem. Putem rezervisanim za motorna vozila i autoputem im nije dozvoljeno kretanje.
Na biciklima su najgori oni stariji ljudi koji se vuku 5 na sat, a šveraju lijevo desno, jer od starosti su im refleksi, osjećaj za ravnotežu, vid i čulo sluha poprilično otupili.
Ja sam za to da se biciklisti kažnjavaju ako voze ulicom, a postoji bic. staza, ali isto tako da se ta staza očisti od pješaka, kučića, parkiranih motora i skutera, uličnih prodavača itd.
Vozim se neki dan, nailazim ispred sebe na ženu, babu i djete između njih. Prilazim im s leđa, stisnem malo jače zadnju kočnicu da točak prokliže. Malo se prepali i razmakeše se. Baš na tom mjestu na stazi ima iscrtan simbol bicikla. Ja pokazujem u taj simbol, kažem vidi šta je ovo, za šta služi. Na to će ona žena: Ma marš u pi*ku materinu!
Ne bi to bilo strašno da ne postoji trotoar od 4 metra širine!
Šta da radiš takvoj guski, da siđeš s bicikla zvekneš šamaru? Zaletiš i udariš biciklom pa kud puklo da puklo? Ili nešto treće?
Meni se više zgadilo da vozim bicikl.
Prvu godinu sam prešao 2k km, evo ovo je već peta godina od kako u NS imam bicikl, ako ove godine pređem 250 biće premija.