Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

pokazivac temperature problem

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
nine84
Poruka: 47
Član foruma od: ponedeljak, 8. feb. 2010. u 02:58h

pokazivac temperature problem

Poruka od nine84 » utorak, 5. mar. 2013. u 21:07h

Opet gremlini u mom vozilu :) (mondeo mk2 1.8 benzinac)
Situacija je sledeca, ranije mi je kazaljka za temperaturu stajala na sredinia, medjutim sad krene malo i ostane dosta nisko...prvo sam posumnjao da je termostat u kvaru, ali je grejanje pakleno jako kad se pojaca na max,tako da to sam to odmah eliminisao. E sad problem bi mogao da bude termodavac, tabla ili instalacija. Ranije sam kupio onu kucnu varijantu dijagnostike elm... neznam koji broj bese kad je povezem na auto i krenem da vozim auto...lepo pokazuje kako temperatura ide do 85 stepeni i tu staje sta god radio zadrzava tu temperaturu...kontam da dijagnostika cita tu informaciju i samog kompjutera vozila...ono sto me zanima je da li isti senzor salje infromaciju o temperaturi tabli i racunaru? posto na autu ima jedan koji stoji nize i jedan skroz gore...to bi u stvari trebalo da bude termo prekidac za ventilator...isto tako mi se desava da auto dok je lada super vuce i mirno radi dok kad pocne da se priblizava radnoj temperaturi gubi snagu...to je vec drugi problem, al kad sam vec otvorio temu da predstavim i to...i na kraju poslednji problem poceo je da se oseca miris benzina u poslednjih nekoliko dana ispod haube...sva creva su suva...to bi ukratko bilo to...ako neko ima neki koristan savet, dobrodosao je....ovaj auto pocinje da me nervira :ozid:

nidbox
Poruka: 70
Član foruma od: ponedeljak, 5. nov. 2012. u 09:57h

Re: pokazivac temperature problem

Poruka od nidbox » petak, 8. mar. 2013. u 23:14h

senzori na motoru nemaju veze sa paljenjem ventilatora na hladnjaku. termo davac ili kako ga vec sve zovu, sto uljucuje ventilator je na samom hladnjaku. postoje dva senzora temperature. jedan je koji meri temperaturu motora i pokazuje je na tabli a drugi meri temperaturu motora i salje u racunar a racunar prema tome uslovljava ler gas tj. sauh(ETC senzor temperature). verovatno te taj senzor zeza pa kad se motor zagreje on ne spusti ler gas i dalje vozis pod sauhom. vruc auto pod sauhom se gusi. sto se tice mirisa benzina, pogledaj detaljno ali ne samo creva nego i dizne i povratni ventil i sve sto je vezano za benzin.

javi sta si uradio!

nine84
Poruka: 47
Član foruma od: ponedeljak, 8. feb. 2010. u 02:58h

Poruka od nine84 » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 03:00h

posle dugo vremena nasao sam vremena da se pozabavim problematikom...situacija je sledeca...problem sa mirisom benzina resen...vlazilo je na dovodnom crevu iz rezervoara, to je reseno...e sad jedan senzor sam zamenio onaj gornji, donji sam trazio ovde u vranju i nisam mogao nigde da nadjem takav...ako bi mogao neko da mi pomogne gde da potraim novi senzor temperature, znaci onaj sto dodje sa donje strane na kucistu termostata?

PS.problemi sa gusenjem ostali, auto kad se ugreje znatno losije ide...otprilike izgubi snagu bar za 50% po mojoj slobodnoj proceni :lele:

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 07:38h

zameni termostat
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“