Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Jeste, biciklista je ovde napravio pometnju, sigurno. Pritom parkiran Stilo desno tu stoji jer treba tu da stoji, a lik sa Golfom prilazi raskrsnici sa (moja procena) 60-70km/h iako nema preglednost. Da nije bilo bicikliste ne bi bilo problema. Da, vazi.
Ovo ne bi smelo da se desava ni kad se zamislis i slicno, a ovaj se sigurno nije zamislio cim je video biciklistu da obidje. A crveno svetlo i pesaka nije video... Lepo je hteo da prodje na crveno jer nema nikog, samo pesaka nije video i to je to.
Ovo ne bi smelo da se desava ni kad se zamislis i slicno, a ovaj se sigurno nije zamislio cim je video biciklistu da obidje. A crveno svetlo i pesaka nije video... Lepo je hteo da prodje na crveno jer nema nikog, samo pesaka nije video i to je to.
Fiesta!!
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Za ovakve stvari trb odzimati dozvolu na 3,4 meseca, i svaki sledeci put kada se to onovi ide dupliranje vremena bez dozvole... A novcana kazna, to je diskutabiln, nekom bi bila prevelika, a nekome sica da plati. Ali mislim da je vecini veca kazna sto nema dozvolu nego pare ... Naravno ako ga uhvate bez dozvole dozivotnna zabrana..
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Za ovakve stvari se ide u zatvor, ovo je pokusaj ubistva. Da ga je udario, pitanje da li bi pesak preziveo.
Fiesta!!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
biciklistu je video i u njega gledao sve vreme..ostalo nije..to sam i rekao..dule0911 piše:a ovaj se sigurno nije zamislio cim je video biciklistu da obidje

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Što, čak i da je potpuno istina, ne vidim po čemu je relevantno i zašto treba isticati.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- milan_gt
mozda da bi se nasao problem..posebno kod vozaca koji tek pocinju sa voznjom i gledaju desavanja kratko ispred sebe..
ko sto rece, ako je uopste to ovde slucaj..
ko sto rece, ako je uopste to ovde slucaj..
- mezzano
- Poruka: 196
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 12:42h
Sto se tice one raskrsnice...
Ako imaš i semafor i znak, prvo semafor a onda znak, i to istovremeno, znači taj znak nije postavljen da važi samo kad semafor ne radi
Ako si u raskrsnici i upali ti se zelano na semaforu i ispod je znak da se ukrštaš sa putem koji ima prvenstvo prolaza, a i njemu je zeleno,on ima prvenstvo bez obzira s koje strane ti dolazi ili s koje strane ti dolazi
TemaU principu,po nekim raskrsnicama kojih se prisećam stvari tako i funkcionišu.Međutim,gomila ljudi bukvalno shvata da se znak nikako ne primenjuje ako postoji semafor.
U pravu si,i instruktor kaže isto.
- milan_gt
sad opet gledam snimak..kad to oce da se pogodi..
ovaj lozi vagena i ondak ga patosira misleci da prodje na trepcuce zeleno, pesak je krenuo na crveno, dosao do pola pesackog i tek tad se pali crveno za vozila i jos obilazenje bicikliste vagenovcu skrene paznju (iz nekog razloga on pedala sredinom puta, sto ne utice na bezbednost nego na kratkovidog vozaca)..i to se tako fino sve poklopi da pesak ne zevne a ovaj popije strasnu robiju i to sve bude snimljeno..
ovaj lozi vagena i ondak ga patosira misleci da prodje na trepcuce zeleno, pesak je krenuo na crveno, dosao do pola pesackog i tek tad se pali crveno za vozila i jos obilazenje bicikliste vagenovcu skrene paznju (iz nekog razloga on pedala sredinom puta, sto ne utice na bezbednost nego na kratkovidog vozaca)..i to se tako fino sve poklopi da pesak ne zevne a ovaj popije strasnu robiju i to sve bude snimljeno..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan utorak, 19. feb. 2013. u 00:45h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Ima logike i u ovome sto milan prica.
- BojanM
- BOFH
Pešak je kriv što je prelazio na crveno, ali gospodin u automobilu nije ni video semafor, a ni pešaka koji je što se zakona tiče mogao da prelazi i van pešačkog prelaza, i tu leži ključ problema. Da je hteo da prođe na trepćuće zeleno morao je da bude mnoooogo bliže raskrsnici (loša procena), biciklista nije mogao da prođe kroz vozilo koje se kreće hodom unazad tamo gde to realno ometa druge učesnike u saobraćaju, ali sve to na stranu - ključ je da vozaču pažnja nije bila usredsređena na put, znake i uslove u saobraćaju. Još sekunda ili dve i spucao bi ga neko iz ulice u kojoj se upalilo zeleno.
@mezzano: sve je to krasno, ali ne možeš da istu raskrsnicu regulišeš na tri različita načina istovremeno. ZOBS u delu Pravila saobraćaja - Opšte odredbe (čl. 20. stav 3.) kaže:
"Učesnici u saobraćaju dužni su da postupaju u skladu sa svetlosnim saobraćajnim znakom i kad se značenje tog znaka razlikuje od značenja ostalih saobraćajnih znakova ili pravila saobraćaja. Međusobno prvenstvo prolaza učesnika u saobraćaju, koji na raskrsnici svetlosnim saobraćajnim znakovima istovremeno dobijaju pravo prolaza, reguliše se pravilima saobraćaja."
Nevezano za konkretnu temu ali vezano za autoritete, mene je jedan instruktor vožnje ubeđivao da je sigurnosni pojas plod svetske zavere i da nikako ne treba da ga vezujem. Šta sad, trebalo je da slušam njegov trip a ne xyz naučnih testova koji su potvrdili prednosti vezivanja pojaseva, da ne spominjemo obavezujuće slovo zakona?
@mezzano: sve je to krasno, ali ne možeš da istu raskrsnicu regulišeš na tri različita načina istovremeno. ZOBS u delu Pravila saobraćaja - Opšte odredbe (čl. 20. stav 3.) kaže:
"Učesnici u saobraćaju dužni su da postupaju u skladu sa svetlosnim saobraćajnim znakom i kad se značenje tog znaka razlikuje od značenja ostalih saobraćajnih znakova ili pravila saobraćaja. Međusobno prvenstvo prolaza učesnika u saobraćaju, koji na raskrsnici svetlosnim saobraćajnim znakovima istovremeno dobijaju pravo prolaza, reguliše se pravilima saobraćaja."
Nevezano za konkretnu temu ali vezano za autoritete, mene je jedan instruktor vožnje ubeđivao da je sigurnosni pojas plod svetske zavere i da nikako ne treba da ga vezujem. Šta sad, trebalo je da slušam njegov trip a ne xyz naučnih testova koji su potvrdili prednosti vezivanja pojaseva, da ne spominjemo obavezujuće slovo zakona?
pozdrav, Bojan

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Podsećaš me na babu koja mi je pre neki dan polila auto supom jer sam joj se parkirao kako je ona rekla "na prozor", a sims joj je na visini od metar i po. Kaže gospodja da ne može da gleda kroz prozor od mog auta, izgleda da ima neki prob lem sa vidom, zato si me i podsetio na njumilan_gt piše:biciklista malo omeo vozaca jer je motao sredinom puta..pa ovaj zabuljio u njega a ne gleda ispred a ide brzo..

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Re: Raskrsnica
Tako je slicno i kad iz Skenderbegove izlasis u Venizelosovu. Imas semafor i trougao.
Ovi sto dolaze Venizelosovom su u tripu da imaju "otvoreno" jer im je semafor zelen, a ulica veca, ali ... oni skrecu, a meni iz Skenderbegove je isto zeleno, idem pravo, a oni mi dolaze s leve strane, a ja njima sa desne, tako da samo bez nervoze, i stanu, jer ipak ukapiraju, a i naucilo se u medjuvremenu. Vozi se relativno sporo, tako da no frks.
Onaj citat o znaku je nebuloza. Nit je tako u zakonu, niti tako objasnjavaju instruktori. Vazi samo jedno, a to je najstariji "znak" i to redom:
1. Policajac
2. Semafor
3. Znak
Ako dva vozila imaju isti znak, vazi pravilo desne strane, i to je to.
Tako je slicno i kad iz Skenderbegove izlasis u Venizelosovu. Imas semafor i trougao.
Ovi sto dolaze Venizelosovom su u tripu da imaju "otvoreno" jer im je semafor zelen, a ulica veca, ali ... oni skrecu, a meni iz Skenderbegove je isto zeleno, idem pravo, a oni mi dolaze s leve strane, a ja njima sa desne, tako da samo bez nervoze, i stanu, jer ipak ukapiraju, a i naucilo se u medjuvremenu. Vozi se relativno sporo, tako da no frks.
Onaj citat o znaku je nebuloza. Nit je tako u zakonu, niti tako objasnjavaju instruktori. Vazi samo jedno, a to je najstariji "znak" i to redom:
1. Policajac
2. Semafor
3. Znak
Ako dva vozila imaju isti znak, vazi pravilo desne strane, i to je to.
- milan_gt
krsticu pa ne mora nekoj maloj u suknjici da bude dupe ko autobus da bi ti skrenulo paznju..
ps: zar se cini da opravdavam vozaca? samo rasclanjujem dogadjaj

ps: zar se cini da opravdavam vozaca? samo rasclanjujem dogadjaj
- Vladan
@Bojan Re Pesak: Moze da prelazi i gde nema na pesackog, ali ne sme na crveno.
A svi su idioti, i ovaj autu sto ne gleda kud jurca, i pesak sto ide na crveno, i biciklista koji se bahato qrci po sred ulice umesto da se drzi blizu desne ivice.
A svi su idioti, i ovaj autu sto ne gleda kud jurca, i pesak sto ide na crveno, i biciklista koji se bahato qrci po sred ulice umesto da se drzi blizu desne ivice.
Poslednja izmena: Vladan, na dan utorak, 19. feb. 2013. u 01:40h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Ako nije opravdanje onda nije ni bitno
kao što je i babi sad nebitno to što je meni kadica u vratima puna masnih rezanaca 
Pre neko veče su me zaustavili jer sam prošao na žuto, zakačio sam ga mikronski tj u trenutku kad se upalilo ja sam već bio na zaustavnoj liniji. Počeli su sa onim klasičnim "žuto je isto što i crveno", ali sam uspeo da se izborim da mi ne pišu ništa na konto toga što sam išao po ograničenju i što znam da žuto nije isto što i crveno (suprotno masovnom pogrešnom mišljenju), evo i linka da neupućeni malo prostudiraju:
http://www.b92.net/automobili/aktuelno. ... _id=595351

Pre neko veče su me zaustavili jer sam prošao na žuto, zakačio sam ga mikronski tj u trenutku kad se upalilo ja sam već bio na zaustavnoj liniji. Počeli su sa onim klasičnim "žuto je isto što i crveno", ali sam uspeo da se izborim da mi ne pišu ništa na konto toga što sam išao po ograničenju i što znam da žuto nije isto što i crveno (suprotno masovnom pogrešnom mišljenju), evo i linka da neupućeni malo prostudiraju:
http://www.b92.net/automobili/aktuelno. ... _id=595351
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- BojanM
- BOFH
@vladan, sve to stoji, štono kaže ona NatGeo emisija: "Disasters don't just happen. They're a chain of critical events." Svi su izgledi da je svako od njih svojim ponašanjem (ispravnim i/ili neispravnim) doprineo situaciji, ali je najdirektniji uzrok neprilagođena brzina automobila, koja bi bila problem čak i ako eliminišeš sve druge faktore.
pozdrav, Bojan

- Vladan
Verovatno ti je poznat moj stav o brzoj voznji kroz grad, tako da nemam sta da dodam tvom postu, al'volem da kucam, ranom zorom.
A evo od Okanovica i ovo o pesackim, http://www.glas-javnosti.rs/clanak/vest ... 000-dinara
izdvajam 2 recenice:
D. O., dirKom zabezsao, objašnjava za Kurir da ne postoji takozvana "zona pešačkog prelaza".
- Pešaci smeju da prelaze kolovoz samo preko obeleženog pešačkog prelaza, ili na udaljenosti većoj od 100 metara od najbliže "zebre". U suprotnom biće kažnjeni sa 5.000, a ako vode dete sa čak 6.000 do 20.000 dinara! Pešak je u prekršaju ako makar i jedan centimetar prelazi van prelaza - objašnjava Okanović i dodaje da na pešačkom prelazu prvenstvo prolaza ima pešak, a van prelaza prvenstvo ima vozilo.
- Vozač ne mora da stane na prelazu samo ako je pešak daleko, ili ukoliko je očigledno da ne može da stigne do kolovozne trake kojom ide auto.
I to bo bolo to.
A evo od Okanovica i ovo o pesackim, http://www.glas-javnosti.rs/clanak/vest ... 000-dinara
izdvajam 2 recenice:
D. O., dirKom zabezsao, objašnjava za Kurir da ne postoji takozvana "zona pešačkog prelaza".
- Pešaci smeju da prelaze kolovoz samo preko obeleženog pešačkog prelaza, ili na udaljenosti većoj od 100 metara od najbliže "zebre". U suprotnom biće kažnjeni sa 5.000, a ako vode dete sa čak 6.000 do 20.000 dinara! Pešak je u prekršaju ako makar i jedan centimetar prelazi van prelaza - objašnjava Okanović i dodaje da na pešačkom prelazu prvenstvo prolaza ima pešak, a van prelaza prvenstvo ima vozilo.
- Vozač ne mora da stane na prelazu samo ako je pešak daleko, ili ukoliko je očigledno da ne može da stigne do kolovozne trake kojom ide auto.
I to bo bolo to.
-
- Poruka: 139
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h
Jeste bila promena svetla ali sama njegova udaljenost od semafora je dovoljna da ne moze da se pozove na promenu svetla jel bese vazi ono vozac koji prilazi semaforu gde se u trenutku prolaska dogodi promene svetla iz zelenog u zuto ima prava prolaska ukoliko nije u mogucnosti da se bezbedno zaustavi,a pod tim bezbedno se podrazumeva da ne nalegne ko sivonja na kocnicu ili pak da uukoci na pola raskrsnice.A sto se tice konkretnog slucaja on nije je tek nailazio na semafor i u trenutku promene svetla je po slonodnoj proceni bio udaljen nekih 50-ak i vise metara,tako da prica uhvatila ga promene svetla ne pije vodu.Onda pre semafora se jasno vidi znak deca na putu koji je propisno posrtavljen na nekih 10-ak metara od pesackog sto automatski svakom savesnom vozacu znaci da treba da uspori,ajde nije video znak odmah iza znaka nalazi se vertikalna signalizacija u vidu natpisa SKOLA na svima razumljivom jeziku opet sto zbog savesnosti treba usporiti ako nemas savest onda pak zbog zakona tj propisane brzine u zoni skole,dok on prolazi sve ovo vec se i svetlo promenilo i to postoji semafor sa obe strane ulice tako da ne moze da se ne primeti.Ovako grubom procenom do trenutka kontakta sa pesakom on je vec napravio prekrsaj i to nimalo naivan.Cak i da pesak nije pretrcavao on je cinio prekrsaj i to svesno.Biciklista se krece nepropisno,hm?Posto znamo da biciklista nema sta da trazi na trotoaru krece se desnom stranom i nailazi na zaustavljeno vozilo i krece da ga obidje sasvim propisno i to sto se u trenutku obilazenja nasao na sredini kolovoza nije prekrsaj (moze se sporiti dal je skrenuo po propisima,tj onako kako se zakonom odredjuje dal je odrucio ruku ili nekim drugim jasnim znakom pokazao svoju nameru to se ne vidi i mozemo samo da nagadjamo) ovaj i normalno lagano se vraca ka desnoj ivici kolovza u tom trenutku krece promena svetla i pojavljuje se automobil u punoj brzini,kojem vidljivost nije ometena biciklistom jer semafor je sa obe strane kolovoza,vec on vidi promenu svetla i patosira gas ne bi li napravio prolazno vreme koje realno ni motor ne moze da napravi i prodje na zutro,vec prolazi na veliko crveno.Pesak ocigledno vidi trepcuce zeleno i logicno mrzi ga da saceka da se upali njegovo zeleno krece sa namerom da ce vozac stati jer pali se crveno,ali avaj.Zakljucak je da su se susreli neizivljeni vozac i nerovzni pesak kojji ne moze da saceka promenu svetla ili pak ne poznaje rad semafora i ne zna da svaki semafor ima "zadrsku" pri promeni svetla pa misli pali se zuto i meni ce zeleno odmah istog trena,a biciklista je samo potencioanli ocevidac 

- Shoshon
- VIP
- Poruka: 717
- Član foruma od: subota, 11. jul 2009. u 19:14h
nigde u ZOBS ne piše kolika je kazna za osobu (nije pešak jer se ne kreće niti učesnik u saobraćaju) koja stoji uz pešački prelaz a na zaustavljanje vozila da ga propusti preko istog odmahuje rukom (u prevodu "ja samo čekam nekoga, samo ti vozi!")

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Da se ja pitam, kazna bi bila malj pa po sred čela!

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
- Poruka: 359
- Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h
3 kretena na jednom mestu i eto ti. Inace,pesaci su se mnogo izbezobrazili.Ne gledaju svoj semafor nego kada se za vozila prebaci sa zelenog na zuto oni krecu da prelaze ulicu ne gledajuci ni levo ni desno.Vode se logikom "ne sme da me zgazi" pa kad ih neko navuce na haubu krivi su samo divljaci za volanom. Tako i oko 16h kada se ide od Auto komande,pred sam kruzni tok Slavija,kada nema policajca,pesaci prelaze pesacki u koloni po 1 na 5m rastojanja tako da nema sanse da udjes u kruzni tok a da ne preseces kolonu pesaka.Jos kad vidim debila sa slusalicama u usima kako nabije glavu u zemlju kao konj i prelazi pesacki brzinom usporenog snimka,ne obaziruci se ninasta oko sebe,dodje mi da izadjem iz kola i nabijem mu tu pantljiku iz usiju pravo u analni otvor.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Loyale piše:...prelazi pesacki brzinom usporenog snimka,ne obaziruci se ninasta oko sebe,dodje mi da izadjem iz kola i nabijem mu tu pantljiku iz usiju pravo u analni otvor...

Upravu si to 100%. Nisam ni ja nešto star, '88. god, ali gledam većina osoba tu negdje oko mog godišta se bukvalno vuče po ulici, kao da su prebijeni i gladni ili tek izašli iz logora. Kada ulaze/izlaze iz busa gori su od baba i djedova. Ne kažem da treba trčati, ali možeš nekada pružiti korak, bar preko pješačkog.
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- milan_gt
zasto svi vole dzipove..u nekoj limuzini to moze dosta brze i dosta bezbednije..

- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Paznja!!!
U ponedeljak sam imao jedan problem. Ukratko...
Cigan krao po kraju, pokusali da ga navataju, poceo da bezi Jugom (provericu da li je kraden), drugar mu podmetnuo svoj auto, on ga udario i nastavio da bezi. U tom bezanju naleti na moj auto koji je bio tu ni kriv ni duzan, i u nameri da se provuce, ocese mi kapiju i branik. Uspeo je da nam pobegne...
Malopre sam ga opet video, nastavlja po starom, divlja po bulevaru sa poluraspalim Jugom, sece i vozi svuda i u svakakvim smerovima. Ako ga vidite zaobidjite ga u siirokom luku. Krece se u predelu Ustanicka-Bulevar-MML i okolna mesta. Zivi pored bulevara kod Kluza.
Evo i slike auta od pre 5 min...

U ponedeljak sam imao jedan problem. Ukratko...
Cigan krao po kraju, pokusali da ga navataju, poceo da bezi Jugom (provericu da li je kraden), drugar mu podmetnuo svoj auto, on ga udario i nastavio da bezi. U tom bezanju naleti na moj auto koji je bio tu ni kriv ni duzan, i u nameri da se provuce, ocese mi kapiju i branik. Uspeo je da nam pobegne...
Malopre sam ga opet video, nastavlja po starom, divlja po bulevaru sa poluraspalim Jugom, sece i vozi svuda i u svakakvim smerovima. Ako ga vidite zaobidjite ga u siirokom luku. Krece se u predelu Ustanicka-Bulevar-MML i okolna mesta. Zivi pored bulevara kod Kluza.
Evo i slike auta od pre 5 min...